mandag den 30. juli 2012

DA SVINET TOG BAD I ØLTØNDEN

Tirsdagens tallerken bestod trods sommervarmen af en rigtig efterårshyggemad, vi fik nemlig øl braiserede svinekøber med karotoffelmos

I tirsdags kom min gode veninde Zindy forbi efter arbejde sammen med hendes kæreste og en hel bunke spil under armen, for C og jeg havde nemlig lovet at hjælpe med at afprøve dem. Men før vi kunne gå i gang med spilaftenens strabadser skulle vi da selvfølgelig lige have lidt energi indenbors, så vi kunne holde kampgejsten oppe, og siden de to kære mænd er så glade for øl (som der også blev drukket rigeligt af i løbet af aftenen/ natten) skulle menuen da selvfølgelig også bestå af en ret hvor øllet havde hovedrollen, og da jeg lige havde fået fingrene i nogle store svinekæber fik de lov til at få sig et dejligt langt bad i en gød mørk øl. Efter vi havde spist en god portion mos og øl braiserede svinekøber var kampgejsten skudt helt i vejret, og vi fik både afprøvet UNO Extreme, Scrabble, Partners, Bezzerwizzer +familieudgave og mange mange flere spil.

Øl braiserede svinekæber:

6 - 8 svinekæber*
1 bk. bacon i tern
2 løg, groft hakket
½ bk champignoner, skåret i skiver eller kvarte
3 - 4 gulerødder, skåret i skiver
Lidt mel
Salt og peber
½ - 1 flaske mørk øl
2 - 3 stilke hver af rosmarin og timian
3 - 4 blade salvie
Lidt bouillon

Start med at stege baconet sprødt i en stor gryde, når det er sprødt stilles det til side.
Der skal nok tilsættes lidt ekstra olie i gryden og derefter brunes først løgene, derefter svampene og til sidst gulerødderne

Stil de brunede grøntsager til side og krydr kødet med salt og peber hvorefter det brunes i same fedtstof**.
Efter kødet er brunet vendes det i mel, og derefter brunes køddet igen i gryden.
Nu kommes baconnet sammen med grøntsagerne tilbage i gryden og øllet hældes over retten.
Hvis der er behov for det kan man evt. spæde til med lidt bouillon.
Hak urterne groft og kom dem ned i retten.

Nu har man to vag man kan lade retten stå og småsimre i 1½ - 2 timer indtil kødet er godt mørt, eller man kan lave den færdig i ovnen ved 185 grader indtil kødet er godt mørt (det tager ca. samme tid som hvis den laves over et blus, men man har langt nemmere ved rengøringen)
.

Kartoffelmos:

1 kg bage kartofler
Ca. 2 dl mælk
2 spsk. smør
Salt og peber.

Skræl og kog kartoflerne, men lad være med at komme salt i vandet.

Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra og kartoflerne moses, hvis man ikke har et en kartoffelmoser klarer en el-pisker opgaven nemt.

Kom smør sammen med salt og peber i og pisk det ind i mosen.

Hvis man synes at konsistensen er tilpas nu er mosen færdig, ellers kan man langsomt piske lidt mælk ind i mosen indtil konsistensen er tilpas.

*Man kan selvfølgelig sagtens bruge andet kød end svinekæber hvis man ikke kan få fat i sådan nogle. Et godt alternativ ville være nakkesteg skåret i passende stykker

** Dette skal nok gøres af nogle gange da man ellers ikke vil kunne brune køddet da det i en overfyldt gryde vil begynde at koge

fredag den 27. juli 2012

JORDBÆR-RABARBER SYLTETØJET OG DETS BEDSTE VEN


Det perfekte makkerpar, hjemmelavet syltetøj og nybagt brød



Altså hvis der er noget der går godt sammen, så må det være hjemmelavet syltetøj og nybagt brød, og eftersom vi jo efterhånde ret så tit har nybagt brød i huset, og sommerferien nu er gået ind i stadiet "kedsomhed og rastløshed over skolestart stadig er langt væk" ja så kunne det jo kun betyde at jeg skulle lave en ordentlig portion hjemmelavet syltetøj og som sagt så gjort. Egentligt var planen at jeg ville lave en god portion jordbær syltetøj men nogle friske jordbær siden butikkerne og markerne bugner med jordbær, men da jeg afrimede min fryser fandt jeg en pose rabarber fra min mors have og nogle jordbær, så de blev hurtigt hevet op af fryseren, og jeg sparede en tur ud at handle. Selvom det ikke er helt det samme, så smager syltetøj med frosne frugter nu stadig rigtig godt, ja det smager faktisk så godt at man stort set ikke kan smage forskel på syltetøj med frisk og frossen frugt.


Jordbær-rabarber syltetøj:

500 g jordbær*
500 g rabarber
Ca. 300 g sukker, tag 2 spsk fra der kan blandes med melatin**
1 ½ tsk. rød melatin

Hvis der bruges frisk frugt skal dette lige skæres i grove stykker først, ellers er opskriften den samme.
De frosne frugter kommes i en gryde sammen med sukkeret og derefter får det lov til at stå og trække i min. 2 timer.

Varm bærene op ved svag til middel varme og lade det koge i 5 min.

Skum syltetøjet, og hvis du er ligesom mig og ikke er så vild med hele bær i syltetøj, så hiv fat i en stavblender og blend syltetøjet.

Nu blandes 2 spsk. sukker med meltin og røres ind i den kogende masse, lad nu syltetøjet kog i endnu 5 min. og lav en geleprøve***

Til sidst skal syltetøjet bare hældes på skoldede atamonskyllede glas

*Man kan selvfølgelig sagtens bruge andet frugt såsom hindbær, blåbær eller lignende

**Vær lidt varsom med sukkeret da det hurtigt kan tage overhånd og gøre syltetøjet for sødt, så når syltetøjet har kogt første gang kan man smage syltetøjet til og evt. komme mere sukker i hvis man synes den ikke er sød nok, eller man kan komme mere syre i i form af citronsaft eller lignende for at afbalancerer den

***Det vil sige at man kommer en smugle syltetøj på en kold tallerken for at se hvor stift syltetøjet vil være når det er kølet af

fredag den 20. juli 2012

LADY OG VAGABONDENS HOFRET


Tirsdagens middag i ægte Lady og Vagabonden stil med spaghetti, kødboller og hvidløgsbrød

Nogen gange er det bare skønt at have Stofa som sin TV/ internet udbyder, jeg mener hvem elsker ikke at miste på TV-signal og internet i tide og utide (jeg håber i kan fornemme sarkasmen emme ud igennem skærmen)... anyways det er derfor det her indlæg kommer lidt senere end det ellers var planlagt. Men i tirsdags stod menuen på en rigtig Disney klassiker, jeg mener hvem husker ikke scenen hvor Vagabonden så romantisk ruller den sidste kødbolle over til Lady. Godt nok blev der ikke rullet kødboller med næserne herhjemme, men med lange spaghettier kan man jo næste ikke undgå at det af og til siger smut på næsetippen, specielt ikke hvis det smager så godt som den her ret, for den bliver virkelig gobblet op i en fart.

Kødboller:

500 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
3 - 4 fed hvidløg, finthakket
En god håndfuld rasp
1 æg
1 spsk. dijon sennep
2 - 3 spsk. oregano
Salt og peber

Svits løg og hvidløg på en pande indtil de begynder at blive gyldne og godt karameliserede.
Lad løgene køle lidt af og kom den op i en skål sammen med resten af ingredienserne, og rør det til en blød fars.

Form farsen til kugler på størrelse med en stor valnød og steg dem på en pande til de er gennemstegte.
Nu skal kødbollerne bare vendes i tomatsaucen og så er der ellers serveret.


Tomatsauce:

1 løg, finthakket
3 - 4 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. farin
2 dåser hakkede tomater
1 lille håndfuld oregano
Salt og peber
½ tsk. chilisauce

Svits løg og hvidløg i en gryde indtil de er gyldne (som til kødbollerne)
Tilsæt derefter farin og chilisauce og lad grydens indhold karamellisere let.
Til sidst kommes  tomater og oregano i, og saucen gives et kort opkog.
Lad nu saucen simre i 10 min. hvorefter den blendes og er klar til brug

tirsdag den 17. juli 2012

SPRITUGLENS YNDLINGS SAUCE


Mandagens aftensmad bestod af kogte bønner, italiensk marineret skinkesteg, ovnbagte kartofler og en lækker hjemmelavet whiskysauce

I weekenden besluttede jeg mig for at hive alt ud af fryseren og give den en ordentlig rengøring hvilket resulterede i at jeg også lige fik kigget al vores mad igennem, og faktisk fandt jeg op til flere ting jeg havde glemt vi havde som bl.a. kyllingelår der kan blive til en god omgang cæsarsalat, hakket oksekød der nok blivee til nogle græske bøffer, og sidst men ikke mindst faldt jeg også over en italiensk marineret skinkesteg som straks blev hevet op af fryseren, og da min søde mor havde været så rar at give mig en frisk "care package" fyldt med grøntsager fra hendes have (en madgaver som denne sætter en sulten studerede virkelig stor pris på) var mandagens middag faktisk en ret så billig en af slagsen der oven i købet tog ingen tid at lave. Det eneste der faktisk skulle laves var at skrubbe nogle kartofler  og vende dem i olie og krydderier, og så ellers give dem en tur i ovnen sammen med kødet. Men kød og kartofler bliver dog lidt tørt i sig selv, og egentligt havde jeg tænkt mig at tage den nemme løsning og købe en færdiglavet sauce fra "Jensen's" men C havde en whisky stående så jeg tilsnuskede mig en sjat, og derfor endte vi med at få hjemmelavet whiskysauce hvilket var en helt del bedre end nogen som helst købesauce, så det bliver ikke sidste gang den kommer på bordet... hvis altså jeg kan få lov til at låne C's whisky en anden god gang.


Whiskysauce:

100 g smør
1 lille dåse tomatpure
2 -3 stilke rosmarin (eller ca. 1 ½ tsk. tørret)
2 - 3 stilke timian (eller ca. 1 ½ tsk. tørre)
2 - 3 spsk. whisky*
1/4 l fløde
Salt og peber

Smelt smør og tomat pure i en kasserolle.
Rør krydderierne ind i saucen sammen med whisky og lad det koge sammen i nogle minutter.
Tilsæt fløden, giv saucen et opkog og smag den til

*Vær lidt forsigtige med hvor meget der kommes i da det hurtigt kan tage overhånd, jeg kom i hvert fald aaaaaalt for meget i i første omgang, ja den var næsten uspiselig så kreativiteten skulle frem så jeg kunne få mildnet saucen lidt

mandag den 16. juli 2012

DET GROVE GAVEBRØD



Og så lige et kig ind til den lækre krumme

Jeg ved ikke lige hvorfor, men lige siden sommerferiens start har vi stort et ikke købt brød herhjemme for jeg har været totalt overskudsagtig og stået for al brødbagningen selv. Eller for at være helt ærlig ja så ved jeg nu ikke om det var fordi jeg var overskudsagtig eller ikke lige kunne finde på andet at lave... men jeg hælder nok mest til det sidste. Anyways det har været super lækkert med nybagt brød og åbenbart er en af top 50 tingene man bør gøre før man dør, at bage et godt brød, og så spise det "fresh out of the oven", så man må i den grad sige at vi har levet livet her i ferien, for det er jo næsten umuligt at modstå duften af en nybagt brød, og hvorfor skulle man dog også det, for det er jo bare en af de ting der kan give en et smil på læben med det samme. Derfor er det faktisk også en ret så god idé at bage et brød og give det som en gave til en man holder af, da jeg gav min svigerinde det her brød til hendes fødselsdag virkede hun i hvert fald ret så begejstret


Grov brød:

100 g rugmel
400 g hvedemel
10 g salt
300 ml lunkent vand
10 g gær
20 ml rapsolie

Rør gæren ud  det lunkne vand og stil det til side i 5 min.
Mål melet og saltet af og hæld det ud på køkkenbordet (jeg finder det nemmere at røre dejen sammen og ælte på den her måde)

Lav en fordybning i melet og hæld langsomt vandet ned i fordybningen mens melet langsomt bliver rørt ind i væden.

Når man har rørt mel og væden sammen hældes olien ned i dejen og så skal man ellers ælte dejen sammen i min. 10 min.

Når man har æltet dejen formes den til en kugle og stilles til hævning et lunt sted  til dejen er fordoblet i størrelse (ca. 45 min. til 1 time)

Herefter slås lufte ud af dejen og den formes endnu engang til en stram kugle og stilles til hævning.

Når brødet skal bages forvarmes ovnen til 250 grader (gerne med en bagesten hvis man har sådan en) rids brødet og kom det forsigtigt over på bagestenen og bag det i 10 min.

Efter 10 min skrues varmen ned til 190 grader og brødet bager i yderligere 30 min.

søndag den 15. juli 2012

DA POP-ART SUPPE KOM UD AF DÅSEN





Ja selvom vi måske ikke har så meget kunst på væggene i vores lejlighed, så er jeg faktisk lidt af en skabs fan af Andy Warhol , og man kan jo næsten ikke nævne navnet uden at tankerne næsten med det samme ledes hen på de ikoniske billeder af "Campbell Tomato Soup". Men selvom jeg er ret stor fan af billederne, og har en fantasi om at de må smage fuldstændig fantastiske, ja så tror jeg desværre at virkeligheden ser anderledes ud og derfor har jeg mine tvivl når den kommer til den reelle suppes smag i de kendte dåser. Så når det er maven og ikke øjnene der skal fodres, ja så vil jeg selvfølgelig langt hellere lave en god tomatsuppe fra bunden. Og da jeg var i Bilka sammen med min kære mor igår faldt vi over et tilbud på hakkede tomater, så vognen blev fyldt, og aftenmaden kunne selvfølgelig næsten ikke bestå af andet end en god portion cremet tomatsuppe der smagte præcis som min fantasi siger en rigtig tomatsuppe skal smage hver gang jeg ser et billede af "Campbell Tomato Soup"

Cremet tomatsuppe:

1 løg
3 - 4 fed hvidløg
1 spsk. olive olie
1 spsk. farin
2 dåser hakkede tomater
3 dl kyllingebouillon
Salt og peber
2 -3 håndfulde pasta (jeg brugte nogle der hed mini orecchietti)
Evt. et flute "on the side"

Hak løg og hvidløg og svits det i olien i en gryde.
Tilsæt sukkeret og steg videre i nogle minutters tid indtil løgene er godt karameliserede.

Nu kommes tomaterne i sammen med bouillonen og det hele koges sammen i 5 minutters tid
Til sidst skal suppen blendes og sigtes og lige gives et sidste opkog hvor den også smages til

Hvis man har lyst kan man efter man har siet suppen komme nogle håndfulde minipasta i suppen og lade dem koge i suppen indtil de er møre.

Og så er der vel egentligt bare tilbage at hælde suppen op i en skål og nyde den sammen med et godt stykke lunt brød

torsdag den 12. juli 2012

BANANER I SØDE/SALTE PYJAMASSER



I går da C og jeg var ude for at handle ind til det "Mexicanske fladbrød" faldt jeg over nogle bananer i Superbest der var blevet sat ned til en flad femmer bare fordi de var blevet lidt stødt og så lidt kedelige ud, men selve frugten under skrallen fejlede jo ikke noget så ned i kurven røg de da jeg straks fik en fiks idé til hvad de skulle bruges til. For dem der følge med på Facebook så i nok et billede af de kedelige bananer igår efterfulgt af spørgsmålet: hvad har chokolade, kedelige bananer og saltede nødder med hinanden at gøre? Og for dem der ikke havde gættet det kommer her svaret, for det de har med hinanden at gøre er, at de sammen danner verdens nok nemmeste is-snack som faktisk smager ret så godt med det cremede bananfyld omgivet af sød chokolade og saltede nødder. Det eneste jeg nok ville lave anderledes næste gang jeg laver dem (for der bliver helt sikkert en næste gang) er at dyppe dem i lys chokolade istedet for mørk chokolade så banan hapserne lige bliver en tand sødere






ET GRILLET FIESTA BRØD


Onsdagens tallerken med grillet fladbrød, majssalat, lækker bøf, feta og avocadocreme



Majs er egentligt ikke noget jeg plejer at spise fra kolben, og det kommer sig nok mest af at da jeg var lille kunne jeg slet ikke fordrage majs, og da mine smagsløg endelig begyndte at syntes om smagen ja så var jeg blevet teenager og  havde fået proppet munden fuld af togskinner og så var det bare ikke skide smart at side med munden fuld af metal med majsrester i fordi man havde forsøgt sig med at gnave dem af kolben. Derfor begyndte jeg at lave majssalater når der stod grill på menuen ved at skære majskernerne af den varme kolbe og vende dem sammen med smør, krydderier og andet grønt, og en god majssalat er for mig bare noget der skriger sommer for den er fuld af sommerlige farver og passer godt til stort set alt grillmad lige fra fisk, til kylling og bøf, og idag var det lige præcis hvad vi fik at spise, vi fik nemlig et grillet fladbrød (vi fik hjemmelavede pitabrød i går med nogle rester vi havde liggende, så jeg tog bare nogle pitabrød der blev tilovers og grillede dem på begge sider i en grillpande) der blev toppet af med en god portion majssalat, en grillet og skiveskåret bøf der blev vendt i en mexicansk inspireret marinade, feta (da man ikke rigtig kan købe queso fresco i DK) og en cremet avocadocreme. Ja jeg ved godt at det nok kan lyde lidt tidskrævende men det tager faktisk ingen tid at lave...... med mindre man har en computer der viser "River Cottage" kørende i baggrunden så skal man nok regne med at det tager lidt ekstra tid, det gjorde det i hvert fald for mig idag ups.

Majssalat:

2 majskolber
3 tomater, i tern
1 avocado, i tern
2 forårsløg, fint hakket
1 lille smørklat
Cayennepeber
Skal og saft af ½ lime
Salt og peber

Start med at koge majskolberne indtil de er mører, derefter grilles de på en grilpande (eller udendørs gril) indtil de har fået grilmærker  på alle sider.
Skæres majsene af kolben* og vend majsene sammen med en lille smørklat, limeskal og saft samt cayennepeber i en skål.
Tilsidst vendes tomat, avocado og forårsløg ned i majsen og salaten  smages til med salt og peber.


Mexicansk bøf

En bøf pr. person (vi var 3 så jeg  brugte 3 bøffer)
Salt og peber
Marinade:
½ dl oliven olie
Saft og skal af 1 lime
½ tsk. chilisauce
½ tsk. hvidløgspulver
1 tsk. koriander, stødt
1 tsk. spidskommen, stødt
1 tsk. oregano
Salt og peber

Krydr bøfferne med salt og peber og grill dem på en grillpande (eller udendørs grill) indtil de passer til din personlige smag, jeg gav mine ca. 4 min på hver side
Imens bøfferne griller røres marinaden hurtigt sammen og hældes op i et lille fad.
Når bøfferne er færdige ligges de til at hvile i marinaden i ca. 5 - 10 min. (husk at vende dem af og til)

Avocadocreme:

1 avocado
2 - 3 spsk. græsk yoghurt eller lignende (cremefraiche, skyr eller alm. yoghurt er også en fin erstatning)
saft af ½ lime
1 tsk. spidskommen, stødt
Salt og peber
lidt chilisauce

Alle ingredienserne kommes i en minihakker (eller lignende) og blendes sammen indtil det har en konsistens der minder lidt om mayonnaise

*Dette gøres nemmest ved at holde kolben ned i en skål og lade kvinde glide ned langs siderne - så fanger man alle majsene uden at de flyver rundt omkring i køkkenet

tirsdag den 10. juli 2012

DA KYLLINGEN FIK EN CHANCE TIL


Lørdagens aftensmad stod i fingremadens tegn med spicy kyllingestrips, grøntsgsstenger og hvidløgsdip

I lørdags fik vi noget herhjemme som jeg faktisk havde svoret at jeg aldrig ville sætte tænderne i med mindre det var absolut nødvedigt , nemlig færdigkøbt paneret kylling. Det skal siges at jeg meget få gange i mit liv har  tyet til at købe de rædsler af industrielt producerede kyllingemos briketter der kan findes i diverse supermarkeders frysebokse. Jeg mener det er jo ligefør at det kan være lige meget og man køber cordon bleus, nuggets, kyllingeburgere eller kyletter for det smager alt sammen ens og består for så vidt muligt også af næsten det samme nemlig en kedelig uigenkendelig kyllingemos omgivet af en alt for tyk panering der ikke binder ordentligt fast til kødet. Så det var med stor skepsis at jeg kom en pakke "El Tequito  mexican style chicken strips" i kurven da C og jeg var ude og handle i den lokale Lidl, men manden insisterede på at vi skulle prøve dem og som sagt så gjort, og selvom jeg var skeptisk til at starte med må jeg indrømme at C havde ret i at de var værd at prøve (selvom C plejer at have ret vil jeg nu nøddigt indrømme det over for ham), men denne gang havde han nu spottet en rigtig lille lækkerbiksen.

For engang skyld indeholdt den frosne pakke rent faktisk nogle ordentlige stykker kylling der var blevet marineret i en spicy marinade og derefter vendt let i brødkrummer, og de smagte virkelig godt og for 27,- pr. pakke er det helt sikkert et produkt der bliver en genganger i vores indkøbskurv, for det  er virkelig let aftensmad der tilmed smager rigtig godt, så hvis du er i nærheden af en Lidl og er i humør til let spicy kyllinge strips så burde du helt sikkert kigge ind og komme en pakke af deres "El Taquito mexican style chicken strips" i kurven

Pakken består af ca. 8 - 10 panerede kyllingefileter der bare skal en tur i ovnen i små 30 min. og en sød chili sauce man kan dyppe de sprøde strips i. 
Ikke noget sørgeligt kyllingemos i de her nuggets , næ her er store og pæne kryddermarinerede panerede kyllingefileter


fredag den 6. juli 2012

KOMPROMIS RETTEN


Når det kommer til mad herhjemme kommer det vel næppe som nogen overraskelse at det for det meste er mig der står for det, og når det er mig der står for maden ja så kommer der ofte lidt kød på bordet samme med kartofler og andet grønt. Og nu er det jo ikke fordi at mændene herhjemme har noget imod det, men af og til brokker de sig dog over at der ikke kommer nok ris eller pasta på bordet hvilket de nok har lidt ret i, og det er nu ikke fordi at jeg har noget i mod ris eller pasta men da jeg er mere en kartoffel-pige så jeg glemmer nok af og til at give plads til ris og pasta. Men det bliver der rodet bod på i fremtiden for nu har jeg nemlig fundet en relativ simpel ret som vi alle tre er blevet ret store fans af nemlig "Fyldte krydrede peberfrugter" her får C og A deres risret, og jeg får grønt fra de store peberfrugter - det er så at sige en "win-win situation". Jeg er sikker på at det nok er et ret der kommer til at blive lidt af et fast medlem af hverdagsretterne herhjemme.




Fyldte krydrede peberfrugter:

1 løg
3 - 4 fed hvidløg
1 spsk. olie
3 tsk. stødt koriander
3 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt chili
500 g hakket okse- eller lammekød
½ dl basmatiris
Salt
4 - 5 store peberfrugter
1 stort glas pastasauce
Revet ost og lidt rasp

Hak løg og hvidløg fint og svits det i lidt olie. tilsæt krydderierne og steg underomrøring i 2 min.

Tilsæt kødet og brun det, tilsæt derefter ris og salt og steg videre i 2 min.
Kom halvdelen af pastasaucen ned til fyldet og rør det hele godt sammen, lad det hele små simre i 5 minutters tid så det tykner lidt.

Skær toppen af peberfrugterne* og fjern frøene, stil derefter peberfrugterne i et smurt ovnfast fad, kom en spsk. pastasauce ned i hver peberfrugt og fordel fyldet i dem**.

Slut af med at komme endnu en spsk. pastasauce på toppen af fyldet og drys med ost og rasp.

Hæld resten af pastasaucen ned i fadet rundt om peberfrugterne og bag dem i ovnen ved 180 grader i 45 min. eller indtil risene er møre

*I stedet for at smide toppene ud kan man hakke dem om bande dem ned i fyldet for at få lid mere grønt i retten

**Hvis der er fyld tilovers kan man komme det i et lille ovnfast fad eller i nogle små muffinform og komme lidt ost og rasp på toppen og bage fyldet sammen med peberfrugterne. Så har man en lille ekstra ret/ en lille hurtig ting at komme i madpakken eller i picnic kurven

mandag den 2. juli 2012

CÆSAR SALAT OG EN UHELDIG DAG

Lørdagens aftensmad bestod af en lækker portion cæsar salat der blev nydt på en af de få varme sommer aftener vi indtil videre har haft i år


I lørdags var planen at C, jeg selv og en veninde  skulle en tur i Bonbonland, derfor var planen af vi skulle have noget hurtigt og nemt til aftensmad når vi engang kom hjem. Men selvom dagen ellers så ud til at blive mere end perfekt gik alt dog ikke helt efter planen, for ikke mindre end 5 minutter efter vi havde sat fod i parken skete det utænkelige. C havde nemlig insisteret på at vi startede ud med "Sørøver stien" (en lille forhindrings bane) men der skulle vi aldrig have begivet os hen, for på forhindring nummer 3 gik det galt, og med et skrig og et bump lå min veninde i en stor mudderpøl med ondt i bagdelen og meget ondt i hånden. Til at starte med troede vi egentligt bare at hun havde ondt på grund af slaget, men får at være på den sikre side gik vi alligevel op og fandt en samarit der kunne se på hånden. Hun fik et koldt omslag på hånden og så valgte vi at tage hjem igen så hun kunne pleje hånden lidt....

..... Det viste sig dog senere at der var en rimelig god grund til at hun havde så ondt i hånden, for efter en tur på skadestuen kunne hun fortælle at hun simpelthen havde brækket hånden av av av. Men cæsar salat skulle vi dog stadig have og efter hånden var blevet lagt i gips kom min veninde forbi til aftensmad. Men hendes uheld var ikke forbi endnu, for bedst som vi skulle til at bære tallerkenerne ind fra køkkenet af gled hun i vores gulvtæppe i stuen, og bang på gulvet lå der nu en stor portion cæsar salat. Vi fik hurtigt gjort rent og lavet en ny portion som vi dog besluttede at det nok var bedst jeg bar ind på bordet. Men da vi endeligt fik vores salat smagte den nu også virkelig godt.


Cæsar salat:

½ salat hoved
1 bakke cherry toater
½ agurk
1 pk. bacontern
2 kyllingebryster
Brødcroutonner*
Dressing:
250 ml. cremefraiche
1 god håndfuld revet parmesan
1 spsk. worcestershire sauce
Salt og peber

Start med at røre alle ingredienserne sammen til dressingen og stil den til side.
Derefter steges baconnet sprødt på en tør pande mens kyllingen grilles på en rygende varm grillpande**
Snit nu salaten groft og kom den i en skål med de hele cherrytomater og tynde skiver af agurk, hæld dressingen over og vend det hele godt sammen.
Kom salaten op på en tallerken og top med brødcroutonner, sprødstegt bacon og grillet  kylling der enten bliver revet eller skåret i mindre stykker

*Man kan ret nemt lave sine egne brødcroutonner ved at skære noget daggammelt brød i mundrette stykker, stege dem gyldene i olivenolie og drysse med salt og evt. andre krydderurter

**Hvis ikke man har en grillpande steger man bare kyllingen i baconfedtet, det smager også virkelig godt selvom man så ikke får den grillede smag i salaten

søndag den 1. juli 2012

HINDBÆRSNITTER PÅ EN REGNVEJRSDAG




Wow sikke dog et uvejr der kom forbi i fredags, der var regn, ly, og torden i stride strømme. Så selv om det var planen at jeg skulle ud og handle så vi kunne få fyldt køleskabet lidt igen, ja så kunne jeg godt se at jeg måtte udskyde indkøbsturen, finde noget mad på Just-eat og finde stearinlys og en god film frem istedet. Og som sagt så gjort, men inden jeg slumpe godt ned i sofaen foran "Julie & Julia" ja så måtte jeg lige slå et smut forbi køkkenet og se hvad jeg kunne fremtrylle med de få ingredienser jeg lå inde med, og efter et hurtigt kig i fryseren hvor der lå en fin lille klump sød mørdej (fra sidst der blev lavet tærter) og et smut forbi køleskabet hvor der stod et glas med hindbær syltetøj, ja så tog det ikke mange minutter før der var kommet hinbærsnitter i ovnen og en god kande te blev brygget.

Desvære var det ikke alle der kunne blive inde i fredags, for op til flere gange kørte vogne med nyudsprungne studenter forbi min lejlighed, og jeg må indrømme at jeg fik mere og mere ondt af dem som dagen skred frem, men jeg er dog sikker på at de fleste hyggede sig meget godt trods vejret, det håber jeg da i hvert fald at de gjorde : )


Hindbærsnitter:

En god rest sød mørdej (opskrift kan findes HER)
Hindbær syltetøj
Lidt maizena

Del mørdejen i to og udrul den første del til ca. 0,5 cm's tykkelse*, kom bunden på en bage plade.
Bland hindbær syltetøjet med lidt maizna** og smør et tykt lag på bunden.

Udrul nu den anden del mørdej til 0,5 cm's tykkelse og placer den oven på den hindbærsmurte bund.

Bages i 25 - 30 min. ved 180 grader eller indtil kagen begynder at blive gylden.

Når kagen tages ud af ovnen skæres den straks ud i snitte, jeg skar mine i trekanter og pyntede med glasur og krymmel.

Men man kan j skære dem ud præcis som man ønsker og pynte dem som man har lyst, det er kun fantasien der sætter grænser

*Hvis man udruller dejen mellem t stykker bagepapir er det langt nemmere at få den meget tynd da den ikke hænger fast i bordet + det gør rengøringen af både kagerulle og bord langt nemmere

** Hvis man blander syltetøjet med lidt maizena flyder det ikke nær så meget ud under bagningen, og man får derfor en snitte med mere fyld efter endt bagning
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...