mandag den 19. januar 2015

AND THE WINNER IS...

Her ses 3. plads vinderen, 1. pladsvinderen og ude på fløjen ses 2. pladsvinderen, den stor smilende egotripper Trine A, Den Sultne Studerende herself

... ok, ok måske kan jeg ikke ligefrem kalde mig for vinder sådan for real. Men i sidste weekend skete der alligevel noget som er så stort at jeg alligevel føler mig som en rigtig vinder. Som nogle af jer Sultne Studerende måske ved, så har jeg være travlt beskæftiget med DM i skills for ernæringsassistent elever, hvilket bestemt er en af grundene til at bloggen er blevet lettere negligeret de sidste 6 måneder.

Allerede i august blev kampen nemlig skudt igang med et skolemesterskab for at finde årets deltager fra UCR-slagteriskolen i Roskilde, og da jeg gik hen og vandt dette betød det for alvor at der skulle skrives opgave, udvikles opskrifter samt øves til den egentlige konkurrence med elever fra de andre skoler i Danmark.

Så jeg har simpelthen rendt rundt i min egen lille skills-bobble hele efteråret, uden egentligt at registrere omverdenen. Derfor har jeg nok heler ikke været helt sjov at bo sammen med i tiden hvor træningen af maden stod på, for selvom der har været mange opture med opskrifter der bare sad lige i skabet, så er det jo nedturene hvor alt bare sejlede at man husker bedst, og jeg siger bare at nedture blandet med en hystade af en anden verden er en pænt dårlig combo... og hvis I ikke tror mig, så bare spørg C, den arme mand som har måtte stå model til mine utallige raserianfald hen over efteråret og vinteren.

Men den 8-10 januar blev konkurrencen afviklet inde i Bella Centeret, og her troppede de 10 bedste elever inden for mit fag op for at dyste om title som Danmarks bedste elev.
 
Selvom der var mange tilskuere inde i Bella Centeret var der dyb koncentration i køkkenerne, og yes, min lille limegrønne baby var naturligvis med.


Det var langt, og det var sejt, men efter 3 hårde dage med intensiv kamp i køkkenerne hvor der blev lavet mad til forskellige målgrupper nåede vi endelig til vejs ende.

Lørdag eftermiddag blev vinderen kåret, desværre løb jeg ikke med sejeren, men til gengæld løb jeg med en super flot 2. plads. Ahmen altså hvad sker der lige for det...OMG siger jeg bare, super stolt, og satme stort at jeg nu helt officielt kan kalde mig den anden bedste ernæringsassistent elev i hele Danmark. Ja egoet var selvfølgelig ikke til at skyde igennem resten af dagen. Dog har jeg sidenhen fundet ud af at jeg faktisk kun var sølle 3 point fra at kunne kalde mig Danmarks  bedste... øv bøv altså "so close, and yet so far"L.
Det har været en fed ting at opleve og kunne skrive på CV'et, og så var det også super fedt at vise sig selv hvad man rent faktisk kunne præsterer. Når det så er sagt, så er jeg dog glad for at det er overstået nu, for så kan mit hoved begynde at slappe lidt af igen, og så bliver det nu også meget rart at komme tilbage til hverdagens trummerum igen.

Fremlæggelsestid foran de hårde men retfærdige dommere

Helt tomhændet gok jeg dog ikke hjem med søvmedaljen. Næ gaver var der rigeligt af , både fra fragligudvalg, fagforeningen og den stolte familie hehe

Opskrifterne både fra skolemesterskabet, og dem der sikrede mig andenpladsen ved skills kommer i til at få senere, for nu vil jeg tage mig en lille lur oven på alle de oplevelser jeg fik. I mellemtiden kan i jo holde jer underholdt med at se en lettere nervøs Sulten Studerende præsenterer hendes mad foran dommerne 

fredag den 2. januar 2015

DON'T CRY FOR ME ARGENTINA

Et styks solskinstallerken på en trist og grå vinteraften 





















Det kan ikke benægtes at det  både er en kold og mørk tid vi lever i pt, og hvis din daglig dag ser ud lige som min, ja så er det jo ligefør at man nu om dage aldrig får solen at se. Jeg mener jeg tager afsted kl 6 om morgnen og er først hjemme kl. ca. 16 og eftermiddagen, så jeg må indrømme at jeg så småt er ved at savne sollyset en lille smugle. 

Jeg ved godt at det ikke er helt det samme, men nå nu jeg ikke kan få solen helt lige så meget at se i disse måneder, ja så må jeg jo tage sagen i egen hånd, og i det mindste sørge for at vi her hjemme kan få noget at spise som kan minde os lidt og sol og sommer. Derfor stod menuen fornyligt på en rigt solskinstallerken med grillede kartofler, en frisk rødkålssalat og stegte kyllingebryster med seranoskinke. Men det der virkelig fik tallerkenen til at smage af sol og sommer var den friske grønne argentinske chimichurri sauce som vi fik til.

Så hvis der skulle sidde nogle Sultne Studerende derude som også savner sollyset her i den mørke tid, så skal i da lige have opskriften på kuren som er fuld af både en masse urter, citrusfrugter og hvidløg, alt samen ting som nok skal kunne få alle os Sultne Studerende igennem den mørke tid med et glimt i øjet, og så er den også et virkeligt lækkert tilbehør som bare passer til næsten alt. Altså jeg snakker god til fisk, god som marinade til en lun kartoffelsalat, god til svin, okse eller som her til nogle stegte kyllinge bryster.

Chimichurri sauce 4 pers:

3 spsk. frisk koriander
1 spsk. frisk persille
1 spsk.frisk oregano
Saft og skal fra ½ appelsin
½ tsk. jalapeño, finthakket 
Saft og skal fra 1 lime
1 - 2 fed hvidløg
½ skalotteløg
2 tsk. rødvinseddike 
25 ml. oliven olie
Salt

Blend alle ingredienserne til en homogen masse, smag saucen til og stil den herefter på køl til den skal bruges   

Frisk rødkålssalat med feta og lime vinaigrette 

1/8 spidskål, fint snittet 
1/8 rødkål, fint snittet 
10 radisser, i tynde skiver
1 gulerod, i tynde skiver
1 lille håndfuld mynte, groft hakket
2 tomater, i tern
1 håndfuld ærter*
50 g feta, smuldret
Dressing:
Saft og skal fra 1 lime
50 ml oliven olie
1 tsk. dijon sennep

Vend alle grøntsagerne sammen og stil dem stil side.
Pisk dernæst limesaften sammen med oliven olie og sennep og vend dressingen ned i grøntsagerne 
Top til sidst salaten med fetaen 

Grillede kartofler og kyllingebryster i serano kinke 4 pers:

500 g kartofler, halverede
4 kyllingebryster, helst med skind
Salt
Peber
8 skiver seranoskinke

Kom kartoflerne på en rygende varm grillpande indtil de får grillmærker.

Herefter fjernes de fra panden, krydres med salt og peber og steges færdige i ovnen ved 180°C i ca. 30- 45 min. eller indtil de er møre

I mens kartoflerne er i ovnen krydres kyllingebrystet med salt og peber og brunes med skindsiden nedad i en varm pande, herefter vikles der 2 skiver serano skinke rundt om brysterne og de steges færdigt i ovnen ved 180°C sammen med kartoflerne i ca. 20 min eller indtil de er gennemstegte

Lad kyllingen hvile i min. 10 min. under et dække, skær den i diagonale skiver og anret oven på chimichurri saucen med salat og kartofler ved siden af.



**Jeg brugte frosne ærter, de skal bare lige koges op før de smides i salaten 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...