torsdag den 26. marts 2015

THROWBACK THURSDAY - UGENS MÅLTIDER

Torsdag:


Fredag:


Lørdag:

Nakkesteg stegt som flæskesteg med skysauce, kogte kartofler og ærter 

Søndag:

BBQ marinerede mørbradbøffer med ovnstegte kartoffelbåde, bearnaise og grøn salat

Mandag:

Stop mad spild æggekage med alt godt fra køleskabets gemmer og en rest salat fra gårsdagens aftensmad

Tirsdag:


Onsdag:

onsdag den 25. marts 2015

DEN DOVNE KOKS CURY


I dag var min første reelle arbejdsdag i snart 3½ måned, nej det er ikke fordi jeg har været arbejdsløs. Den sidste tid har bare stået på ferie, skills, endnu et skoleophold og mere ferie, så det var måske lidt underligt at komme tilbage til en helt normal hverdag igen. Men selvom jeg nu er tilbage på arbejdet , så kommer jeg da i hvert fald ikke til at få en synderlig hård opstart. For nu skal jeg arbejde onsdag-torsdag-fredag, holde en afslappet weekend lørdag-søndag, arbejde mandag-tirsdag-onsdag, også har jeg fået at vide at alle eleverne på mit arbejde har fri hele påsken. Så det betyder at jeg så kan holde en mini påskeferie fra torsdag til mandag i næste uge, ja skønt er nok det eneste ord der bedst beskriver den her opstart efter den lange hiatus jeg har haft.
Men selvom jeg har fået mig en blid opstart, ja må jeg indrømme at det tog en del af kræfterne at være på arbejde idag, så da jeg kom hjem var en ting helt sikkert, aftensmaden skulle være noget nemt som jeg kunne smide over i en pande  uden at bruge hverken tid eller kræfter på det... nårh ja og så skulle det jo helst også smage godt så C ikke blev alt for skuffet, jeg mener bare fordi jeg kommer træt hjem behøver han jo ikke at lide. Svaret på mine dovne bønner blev denne cury som blev smidt sammen i løbet af ingen tid mens jeg satte nogle ris over at koge i riskogeren - ja jeg sagde jo at jeg var træt i dag, så alle nemme løsninger blev taget i brug. Curyen krævede jo ikke så meget opmærksomhed, og risene passede også sig selv, og det betød at jeg kunne nå et dejligt varmt afslappet bad inden vi skulle spise, yes det var altså noget den her trætte og Sultne Studerende kunne lide. Og jeg siger bare at den her dovne cury altså godt kan gå hen og blive et hit her hjemme på travle hverdags aftener, for den smager skønt og kræver nul og nix at bixe sammen, så var der nogen som sagde win-win situation 

Doven chicken curry - 3-4 pers:

1 spsk. olie
2 kyllingebryster, skåret i tern, eller klippet hvis man er virkelig doven 
250 g grøntsager fra fryseren, brug hvad du kan lide eller har liggende
3 spsk. tikka masala krydderi, enten et pulver som Santa Marias eller en oliebaseret som Pataks
1 spsk. paprika
1 spsk. karry
400 ml kokosmælk

Brun kyllingen godt af i olien.

Tilsæt grøntsagerne og lad dem svitse med til de begynder at tø op - det burde gå rimeligt hurtigt.

Kom nu krydderierne ned i panden og vend det ind i kød og grøntsager.

Lad krydderierne stege med i ca. 2 minutter så der frigives mest muligt smag.

Hæld nu kokosmælken i og lad retten småsimre i 10-15 min.

Smag til og server sammen med kogte ris

torsdag den 19. marts 2015

THROWBACK THURSDAY - UGENS MÅLTIDER


Hold da op det er ved at være lang tid siden jeg har lagt en madplan ind her på bloggen, ja det er faktisk ikke siden 1. december 2013 at jeg har delt vores madplaner med alle jer Sultne Studerende derude. Hvorfor jeg stoppede kan jeg nok ikke svarer på, jeg tror barer at jeg fik for meget om ørerne på et tidspunkt, og så var madplanen en post i hverdagen som jeg nemt kunne skærer fra, og jeg kom faktisk aldrig rigtig igang igen. 

Vi har siden jeg stoppede med at dele madplanerne haft on and off perioder hvor vi har lavet madplaner, men i det seneste stykke tid har det nok mest været off... hvilket jeg i den grad har kunnet mærke på bundlinjen. Så endnu en gang kan jeg kun opfordre til at man tager sig tid til at lave en madplan... og selvfølgelig også følger den hvis man vil sparer nogle penge, for man kan faktisk sparer mere end man lige regner med. 

Nu er overskuddet ved at være oppe på et normalt niveau igen, og jeg er så småt begyndt rent faktisk at tage mig sammen til at lave madplaner igen, og hvad bedre er de bliver rent faktisk fulgt. Hvilket betyder at jeg har skåret mine impulskøb markant ned og det er virkelig noget madkontoen herhjemme kan mærke. Men når nu jeg er ved at være oppe på hesten igen, ja så tænkte jeg at jeg ville hoppe på #ThrowbackThursday dillen. Derfor prøver jeg nu at se tilbage på ugen der gik, og dele den madplan vi har spist efter. Jeg lover ikke at der hver uge vi komme en madplan her på bloggen, men af og til skal jeg da nok prøve at huske at dele lidt med alle jer Sultne Studerende derude.

Torsdag: 

Skinkestang med grøn salat 

Fredag:

Ovnstegt kylling med ovnbagte timian kartofler, skysauce og dampede grøntsager 

Lørdag: 


Søndag:
Vikinge BBQ ben med fritter fra actifry'en og vinter slaw

Mandag:
Kartoffelporresuppe med en rest bacon fra fryseren og sprøde pita sticks med bacon 

Tirsdag:

Chili con carne med ris og miniflutes  

Onsdag:
Chili dogs med rester fra gårsdagens aftensmad

onsdag den 18. marts 2015

THE MOTHERSHIP


Dekadence, det er vist ordet som bedst beskriver dette monstrum af en bagt kartoffel. Den er bestemt ikke for de kalorieforskrækkede, men jeg plejer altid at sige "når man allerede er igang med at synde, ja så kan man lige så godt gøre det manér". Og til dette citat passer den her kartoffel næsten helt perfekt hvis man ser på de mængder af mættet fedt og salt man har med at gøre i den her opskrift. 

I kan være nogle rigtige mandfolk, og indrømme at i nu engang har lyst til at spise denne kolos  og servere den straight up til aftensmad, eller i kan være nogle små tøsedrenge som mig og placerer en lille grøn salat "on the side". Det ser lidt sundere ud, og ja jeg ved det godt det er 100% synsbedrag, for vi ved jo alle sammen godt at den salat ikke bliver rørt når der ligger en lækker cremet, gylden, og sprød tyksak ved siden af og frister.

The Mothership - 1 pers:

1 stor bagekartoffel
Oliven olie
Salt og peber
½ spsk. smør
3 spsk. chili con carne, gerne en rest fra fryseren eller dage før.
2 spsk. revet cheddar 
1 spsk. cremefraiche 
1 skive bacon
Fint hakket purløg 

Prik kartoflen med en gaffel, og pensel den over det hele med oliven olie.

Krydr nu kartoflen med salt og peber og bag den i ovnen ved 200 grader i en lille time så den er fluffy og mør indeni og sprød uden på.

Lun nu chili con carnen og steg baconet sprødt.

Åben nu kartoflen med en gaffel, krydr med salt og peber og kom en lille smørklat i.

Kom dernæst chili con carnen i kartoflen efterfulgt af osten.

Top til sidst af med cremefraiche og bacon og drys generøst med finthakket purløg.

SUNDERE VANILJEIS MED KUN 3 INGREDIENSER


Cremet is lavet med kun 3 simle ingredienser, og så behøver du ikke engang en ismaskine! Ja det lyder næsten for godt til at være sandt, og i sidder sikkert og tænker "hvad er det for 3 magiske ingredienser som kan blive til en blød og cremet is, uden tilsat sukker, fløde eller andre ingredienser?"

Men det skal jeg fortælle jer, for det er intet mindre en modne bananer, skummetmælk og vaniljesukker. Teknisk set kan isen sagtens laves med kun bananer, det smager også helt forrygende, og så har man jo en is lavet på kun 1 ingrediens, men den bliver lige det bedre når der tilsættes vanilje og lidt mælk. I mit "køb smart - brug snart" indlæg skrev jeg jo om at mange butikker sætter prisen ned på varer med kort holdbarhed, og en af de varer jeg ofte ser i kurve rundt om i frugt/grønt afdelingen er bananer som er blevet for brune til at folk gider at købe dem. Det er rigtig godt for sådan nogle som mig som ikke har nogle problemer med brune bananer, for ofte kan man få en pose med 10 bananer til 5 kroner, og selvom de er lidt for modne til at spise som de er så er de altså helt fabelagtige at kommer i kager og lignende. Når jeg ikke bruger de brune bananer i kager, så har jeg for vane at skære dem i stykker, fryse dem ned og dyppe dem i smeltet chokolade og saltede peanuts.Det smager himmelskt, men det var altsammen før jeg fandt ud af at man kan blende de frosne bananstykker og lave en en super hurtig og lækker vaniljeis.

Det er jo næsten ren magi, så hvis du har en lidt for moden banan liggende i frugtskålen, så smid den endelig ikke ud. Smid den hellere i fryseren og lav en lækker og sundere vaniljeis. Og hvis du føler dig lidt ekstra eventyrlysten, så kan du jo altid prøve dig frem med forskellige smags varianter som chokolade, hindbær, pebermynte, peanut butter, kanel eller honning.

Banan is - 2 pers:

1 moden banan
½ tsk. vaniljesukker
2-3 spsk. skummetmælk

Skær bananen i stykker og kom den i fryseren til de er helt gennemfrosne, min. 2 timer.

Kom nu den frosne banan, vanilje og mælk i en minihakker og blend isen helt blød, den skal have konsistens som softice.

Nu kan man spise isen som hjemmelavet softice, eller man kan komme den i fryseren igen indtil den er frossen som alm. vaniljeis.

tirsdag den 17. marts 2015

DET SURE SKAL TAGES MED DET SØDE PART II

Jeg fortsætter hvor jeg slap sidst, og stille an med nogle flere opskrifter hvor jeg har leget lidt med bær sirupperne fra Vibegaard. Sidst fik I jo en opskrift hvor jeg havde brugt solbær siruppen i nogle muffins, men jeg synes faktisk at det også kunne være ret sjovt at prøve at sirupperne i det salte køkken - ja der gemmer sig vist en gal videnskabs mand i os alle. 
Det stod ret hurtigt klart for mig at jeg ville lave nogle bagte rodfrugter som jeg havde vendt i en marinade med ribs siruppen, for hvis vi skal se på det rent smagsmæssigt, så er rødbede og ribs ret gode venner. Dog jeg vidste ikke rigtig hvad jeg ellers skulle lave ud over de bagte rødder, men så var det at lykkens gudinde smilede lidt ekstra ned på mig en dag jeg var i Kvickly. For lige midt i montren med nedsatte varer lå der en pakke med svinekæber til en flad 10'er, jamen altså hvor heldig har man lige lov til at være. Jeg har før braiseret kæber i æblemost, og tænkte at det nok også var muligt at braiserer dem i stikkelsbær sirup, og det fungerede faktisk super godt. Ja det var altså så godt at opskriften nu bliver delt her på bloggen.

Rødder, en god sur-sød-stærk marinade og en masse kerner og frø, ja så ved man at der er lagt i ovnen til noget lækkert

Søde bagte rødder*:

Blandede rodfrugter
1 del æbleeddike  
3 dele olie
ribs sirup 
Salt
Peber
1 håndfuld solsikke frø
1 håndfuld græskar kerner
1 håndfuld hørfrø

Skær rødderne i stave.

Pisk eddike sammen med olie, sirup, salt og peber til en ensartet marinade 

Vend rødderne i marinaden og drys førene over.

Bag nu rødderne i ovnen ved 180 grader til de er møre, ca. 30 min.

Stikkelsbær braiserede svinekæber - 4 pers.:

100 g bacon i tern
400 g svinekæber
2 store løg, i tern
3 gulerødder, i tern
2 stængler bladselleri, fint snittet 
100 g mel 
Salt og peber
1 dl stikkelsbær sirup 
1 liter kyllingefond 
3 spsk. æbleeddike 

Steg baconnet sprødt og stil til side.

Svits grøntsagerne i baconfedtet og stil også dem til side.

Brun nu kæberne og vend dem dernæst i mel som er krydret med salt og peber, og brun dem igen.

Hæld grøntsagerne og baconnet tilbage i gryden og tilsæt sirup og fond og lad rettet små simre i min. 1½ - 2 timee eller indtil kæberne er møre.

Smag nu sauce til med æble eddike, salt og peber og server sammen med kartoffelmos som kan suge den smagfulde braiserede sauce til sig.

Super møre kæber, hvad mere kunne man ønske sig 
*Jeg har ikke en fast mængde på ingredienserne da det meget handler om en smagssag, så her får i en nogenlunde gengivelse som nemt kan skaleres op og ned som man har behov for.

mandag den 16. marts 2015

DET SURE SKAL TAGES MED DET SØDE

Sponsoreret indlæg


Den 22. - 24 februar løb Copenhagen Food Fair af stablen inde i Bella Centeret, og vanen tro var der lagt i ovnen til en rigtig hyggelig mor-datter-hyggetur i madens tegn. Sidste år tog vi jo turen til Horsesn for at komme til FoodExpo, og året før var vi også i Bella Centeret til Copenhagen Food Fair. Så vi havde selvfølgelig en del forventninger til hvad messen havde at byde på i år, desværre levede den på ingen måde op til forventningerne. For i år var der faktisk stort set ikke nogle stande med mad, jo der var da lidt ude i forhallen omkring økologisk landsforening som fejrede 25 års jubilæum. men ud over det så var der hovedsageligt udstillet en masse maskiner og andet køkkenudstyr til storkøkkener... ikke ligefrem det som vi havde glædet os til at gå og kigge på. Ja skal vi ikke bare sige at vi nok på kraftigste skal overveje om vi vil med til madmessen næsten gang den afholdes i københavn, vi skal da nok i hvert fald ikke der ind hvis udvalget var lige så tamt som det har været i år.

Nå men det var så det negative ved madmessen, der var selvfølgelig også enkelte lyspunkter. Et af disse lyspunkter var at jeg blev introduceret for noget som jeg aldrig havde hørt om før, nemlig kold brygget te. De fleste har nok hørt om kold brygget kaffe, men te har jeg altså ikke hørt at man kunne kold brygge. Men selvfølgelig kan man da det, og det giver da også meget god mening at kold brygge, især grøn te, da man her bedst bevarer de antioxidanter som teen helt naturligt indeholder. Det smagte fantastisk, så kold brygget te er bestemt noget jeg skal have undersøgt nærmere.

Et andet lyspunkt var at jeg løb ind de dejlige mennesker fra Vibegaard, for siden jeg smagte deres stikkelsbærsaft for to år siden har den været min alt overskyggende yndlings saft, ja i min bog slår den endda også hyldeblomstsaft. Desværre så er den næsten ikke til at opdrive her på sjælland, så I kan nok forstå at bare synet af deres stand kunne få smilet frem på mine ellers lidt små skuffede læber. Jeg faldt naturligvis lidt i snak med menneskerne bag saften, og da de hørte om bloggen her, ja så spurgte de simpelthen om ikke jeg kunne tænke mig at få nogle af deres nye sirupper med hjem og lege lidt med... ahmen altså hvordan kan man sige nej til sådan et fint tilbud. Jeg fik tre forskellige sirupper med hjem, en ribs sirup, en stikkelsbær sirup og en solbær sirup, og allerede nu kan jeg sige at jeg er temmelig hooked på dem. 

Et par spsk. fulde bærsirup vendt i en standard kage dej gør virkelig underværker
Jeg har ikke den store erfaring med at arbejde med sirupper i køkkenet, derfor havde jeg jo heller ikke rigtigt nogle regler at følge, så sirupperne er blevet brugt flittigt i både det salte og det søde køkken. Ja efter jeg har fået lov til at lege lidt med dem, så tror jeg næsten ikke at vi har fået et eneste måltid som ikke har indeholdt sirup i en eller anden forstand. De er blevet brugt i saucer, i dressinger, som marinade til rodfrugter, blandet med sodavand til hurtige og lækre drikke uden alkohol, eller simpelthen blevet brugt i bagværk. 

En af de bedre ting jeg fik hældt sirup i var i de stikkelsbær-solbær muffins som i får opskriften på i dag, de var luftige og bløde med en rigtig god balance mellem det sure fra bærrene og de søde fra siruppen. Nu er stikkelsbær jo selvfølgelig ikke i sæson, men siden sidste sommer har jeg faktisk haft en pose stikkelsbær fra min mors have liggende i fryseren som har ligget og kaldt på mig. Så naturligvis hev jeg den op af frysen og smed i mine muffins, men brug de bær du har lyst til og husk at det aldrig er en skam at ty til fryserens glemte gemte skatte. 


Stikkelsbær-solbær muffins - ca. 12 stk:

120 g smør
120 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver.
2 æg
2 håndfulde frosne bær, vendt i mel
35 ml solbær sirup 

Forvarm ovnen til 18 grader

Pisk nu smør og sukker lyst og luftigt, det skal være næsten helt hvidt og sukkeret skal være opløst før der fortsættes*

Bland nu mel, vaniljesukker og bagepulver sammen og stil til side.

Pisk nu forsigtigt 1/3 af ægget i dejen, når det er ved at være rørt sammen sigtes der 1/3 af tørvarene i.

Når tørvarerne er ved at være rørt ind i dejen kommers der endnu 1/3 æg i efterfulgt af 1/3 tørvarer.

Nu kommes den sidste 1/3 af ægget i efterfulgt af tørvarerne, og så burde man stå men en helt enkelt standard vanilje kagedej.

Vend nu bærrene og siruppen i og fordel dejen i en muffinform fyldt med papirsmuffin forme.
Jeg plejer at bruge min trofaste isske  når jeg skal have dejen fordelt, så sikre jeg at der er lige meget i hver form så de bages nogenlunde ensartet.

Bag nu muffinsne i 15-20 min. eller til de er gyldne og gennembagte 

Lette og lækre muffins, selvom bærrene desværre røg til bunds... oh well, skal vi ikke bare lade som om at det var meningen at jeg ville have et fint rødt bær lag i bunden af mine muffins :) 
*Det sikre at muffinsne bliver luftige

tirsdag den 10. marts 2015

KØB SMART - BRUG SNART


Nå bananerne er ved at blive lidt brune, eller når kødet og andre varer er ved at nå sidste salgs dato, så bliver de ofte sat betydeligt ned i pris, og det er en rigt god nyhed for alle os med et lille madbudget, for her kan man altså virkelig sparer mange penge i hverdagen. 

Før i tiden ville disse varer bare være blevet kylet ud i containerne bag butikkerne, men nu har butikkerne heldigvis fået øjnene op for trenden med at mindske madspildet, og derfor kan man nu næsten ikke træde ind i et dansk supermarked, uden at de har en eller anden form for politik med nedsat pris på varer med kort holdbarhed. Og for alle os Sultne Studerende betyder denne stigende trend altså at vi kan sparer rigtig mange penge på at købe nedsatte varer frem for dem til fuld pris, samt være med til at nedsætte madspildet... se det er hvad jeg kalder en win-win situation. 

Netto samler deres nedsatte varer  i en kasse i kølemontren, og i den her var der en masse pålæg på tilbud,. Så her var der rig mulighed for at fylde fryseren så der var rigeligt pålæg til frokosten på studie eller job.

Rema 1000 plejer også at samle sammen i en kasse, og her var der gevinst hvis man ville have en billig salat til aftensmad... og ja jeg har prøvet dem og de er faktisk slet ikke så ringe endda.

Nogle butikker har sat klistermærker på varerne rundt om i butikken når de af og til finder noget med kort holdbarhed, så her skal man altså være lidt på udkig hvis man skal spotte de gode tilbud. Men langt de fleste butikker er begyndt at samle de nedsatte varer i kølemontre, i kurve, vogne eller lignede så kunderne har et bestemt sted man kan gå hen for at finde gode tilbud på varer med kort holdbarhed. Modsat hvad mange tror så fejler kvaliteten ikke noget, og når man kan sparer op til 50-60% så kan jeg ikke se nogle grund til ikke at købe nedsatte varer. Specielt ikke fordi mange varer kan ryge en tur i fryseren, og få forlænget holdbarheden med helt op til 4 mdr. Så hvis der lige ligger et par pakker kød med meget nedsat pris, så er det bare med at få dem købt og smidt i fryseren, for i det lange løb kan det godt betale sig. Fornyligt fandt jeg nemlig nogle pakker med svinekæber sat ned til en flad 10'er fra 40 kr. så selvfølgelig blev der købt et par pakker som jeg smed i fryseren, til den pris kunne jeg simpelthen ikke lade være.


I Kviskly har de en hel montre dedikeret ti nedsatte varer, og man kan være heldig at der bugner med så mange varer at man næsten ikke kan vælge... 

... eller man kan være uheldig og finde en montre som er stort set tom

Sidst men ikke mindst kan man også være heldig at komme hjem med rigtig billigt brød, hvis man komme inden lukketid. For mange butikker som har "tag selv brød" sætter prisen ned kort før lukketid på de varer som ligger tilbage på hylderne. Udbuddet er ikke altid så stort, men man kan få nogle virkelige billige lækkerier med sig hjem.

Kommer du efter kl. 20 kan du i Netto få 50% på de brød og kager som er tilbage på hylderne...

a
...i Lidl har de samme tilbud, så der er ingen undskyldning for at betale overpris på godt brød igen

mandag den 9. marts 2015

PERFEKTE SCONES MED AMO

Sponsoreret indlæg


Et lettelsens suk, det var hvad jeg kom med da jeg hørte at AMO havde lanceret produktet "self raising flour". For jeg har længe set diverse opskrifter på engelske og amerikanske hjemmesider hvor man skal bruge lige nettop "self raising flour", men da det ikke var et produkt vi havde her i danmark har jeg enten helt droppet at bruge opskriften, eller stået og sjusset mig frem til hvor meget bagepulver jeg skulle bruge i forhold til mel for at få et nogenlunde resultat. For teknisk set er self raising flour ikke andet en mel hvor bagepulveret allerede er tilsat så jo, det er jo ikke umuligt at arbejde uden det her produkt. Men det gør nu altså livet lidt lette, og produkter som lette tilværelsen er jeg nu engang en meget stor fortaler for. Ja kald mig bare doven, det har jeg ikke noget imod, for i en travl hverdag tager jeg gerne alle smutvejene jeg kan og hoppe gladeligt over alle de laveste gærder.

Det eneste minus jeg fandt ved det her produkt var faktisk at det kun kommer i poser på 900 g så det er jo ikke meget bagværk man kommer til at få ud af en enkel pakke i forhold til en pose mel på 2 kg. Når ja og så koster en pose på 900 g også 16,95 kr. så helt billigt er det jo heller ikke, så det er nok ikke noget jeg ville få brugt så tit når man tænker på prisen. 

Til gengæld så er en ting dog sikkert, hvis jeg skal lave scones komme jeg ikke til at kunne undvære det her mel. For lige når det kommer til scones er det simpelten bare et must, jeg har aldrig rigtig haft held med at lave scones før. Men med det her mel fik jeg endeligt nogle scones som var lette og luftige uden at blive tørre, så om ikke andet har jeg endelig fundet opskriften på de perfekte scones ved hjælp af det her self raising flour, og det er jo ikke så tosset endda.

Der var super nemt at lave de her scones, for fremgangsmåden er næsten lige som når der laves mørdej. det tørre ingredienser og smør smuldres sammen og bindes sammen med æg

Så skal dejen bare samles, trykkes flad og sconesne stikkes ud og bages.
a
Server dem lune med syltetøj og flødeskum

Scones 

250 g self raising flour
1 tsk. bagepulver*
75 g sukker
50 g smør, koldt i tern
1 æg
75 ml mælk

Smuldr mel, bagepulver, sukker og smør til det har konsistens som revet parmesan**

Pisk æg om mælk sammen og rør det forsigtigt i dejen.

Saml dejen til en kugle og ækt den forsigtigt sammen i et par sekunder.

Tryk nu dejen ud til den er ca. 2 cm tyk og tryk runde scones ud med en udstikker.

Pensel sconesne med lidt mælk og bag dem ved 200 grader i 10-12 min. eller indtil de er let gyldne.



*Det er teknisk set ikke nødvendigt at tilsætte bagepulver da det allerede er at finde i melet, men med en dobbelt dosis bagepulver får man bare ekstra gode og lette scones

**Hvis man her lyst kan man her tilsætte stykker af chokolade, tørret frugt eller lignede for mere varierede scones.

mandag den 2. marts 2015

ABE BRØDET

Til Valentines day lavede jeg jo de her romantiske snegle, de var super gode og passede perfekt som et lille sødt indslag til en doven weekend.
Jeg havde dog et lille problem med sneglene, for da jeg havde brugt alt min remonce, ja så havde jeg stadig en god lille portion dej tilbage. Udsmidning var selvfølgelig ikke en mulighed, for med et lille madbudget skal rub og stub selvfølgelig bruges til noget nyttigt, og så gad jeg ærligt talt heller ikke at lave endnu en portion remonce.
Jeg kom dog i tanke om en rulle hjemmelavet hvidløgssmør som lå og hyggede sig i fryseren, og tænkte egentligt at jeg ville lave nogle hvidløgsflutes. Men da der dukkede en video op på min youtube feed med monkey bread, hvor der blev dybbet små stykker det i smeltet smør og drysset med kanelsukker , ja så var det pludselig at jeg tænkte, at det var noget man måtte kunne gøre med hvidløgssmør også... selvfølgelig uden at dyppe den i kanel efterfølgende hehe. Nu var der heldigvis ikke langt fra tanke til handling, så den frosne smør blev smeltet, dejen skåret i små stykker, dyppet og fyldt i små muffinsforme. Og hold nu helt ferie hvor var det altså bare gode!!!, de var sticky, sprøde og bløde på samme tid og så var der jo skruet max op for hvidløgssmørret da dejen var dyppet helt ned i det. Ikke som med de lidt triste frost baguettes, med enkelte smørklatter stukket ned i dejen hist og her. Næ nej det her monkey bread sparkede virkelig røv, så hvis der sider en sulten studerende derude som virkelig skal imponerer med et lækkert, nemt, billigt og anderledes hvidløgsbrød næste gang der står pasta på menuen, så burde du virkelig overveje det her brød.

Første skridt: skær dejen i små stykke

Andet skridt: dyp dejen i det smeltede smør og fyld den i muffinfsorme 




a

Tredje skridt: bag til brødene er gyldne og nyd dem med største velbehag før familien finder ud af hvor gode de er, for så kommer de ikke til at holde særligt længe 




z

Monkey garlic bread: 

60- 70 g smeltet hvidløgs smør 
500 g dej, skåret i smp stykker 

Forvarm ovnen til 175 grader

Dyp dejstykkerne i smørret og kom dem i en muffinform

Bag nu indtil hvert brød er gyldent og sprødt, ca.15 - 20 min.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...