mandag den 28. september 2015

FANCY PANTS PÅ SKOLEBÆNKEN


Puha, det har været en rigtig mandags, mandag i dag. I ved, sådan en dag hvor hovedet bare ikke rigtig kan komme sig over weekendens strabadser. Derfor var jeg mildest talt lettet over at dagens tur på skolebænken bare bød på en tur i køkkenet, og ikke en omgang dræbende teori. 

Skemaet lød nemlig på første køkkenlektion i valgfaget "kreativ anretning", hvilket nogle af jer nok har luret inde på IG, Og når nu man sådan skal gå og være kreativ, ja så er det efter min mening bedre at arbejde efter ens intuition, end at tænke alt for meget over tingene. Derfor er jeg er rendt rundt i et mildere zombie stadie hele dagen mens jeg prøvede at trylle en ret så lækker lakseroulade frem. Det er dog i mellemtiden ikke dagens lakseroulade jeg har tænkt mig at dele med alle jer Sultne Studerende derude, selvom i nok også skal få den opskrift inden ret længe. Nej jeg havde faktisk tænkt mig ar dele en opskrift med jer som så dagens lys sidste gang vi havde "kreativ anretning" på 2. hovedforløb engang tilbage i foråret. Dengang var det virkelig en sag som tog kegler, men blandt hverdagens stress og jag endte den desværre i glemmebogen. Men i dag kom vi til at snakke om de retter der blev lavet i klassen sidste gang vi skemaet bød på "kreativ anretning", og mens snakken gik var det som om den her svend pludselig poppede op af glemmebogen igen, så inden jeg glemmer den igen må jeg jo hellere skynde mig at dele opskriften med alle jer Sultne Studerende derude. Det er en dekorstueret æble-rødbede tærte, og den ser langt mere imponerede ud end det faktisk er at lave, hvilket i nok kan se i opskriften herunder. 

Normalt er det her jo en blog som hylder god hverdags mad til billige penge, men her har vi at gøre med en opskrift som er ovre i en helt anden blodgade hvor der er blær helt op til skyerne... Men hey når alt kommer til alt, så gør det jo ikke noget at der også lige sniger sig en god blæret score ret ind i repertoiret blandt alle opskrifterne på hverdags retter, specielt ikke når den er forholdsvis let at gå til, og ikke koster kassen at lave, så hvad siger alle jer Sultne Studerende derude, kunne i finde på at trylle en dekonstrueret æbletærte frem næsten gang i trylle lidt i køkkenet for en date?


Ja det er samme dessert som på tallerkenen, her er den bare blevet anrettet i små portions skåle og pyntet med lidt sukker slør


Dekonstrueret rødbede-æble tærte:

Rødbede sirup:
1 rødbede, skrællet 
50 g sukker
300 ml vand
Rødbede creme:
25 ml. fløde
30 g sukker
Kornene af ½ vaniljestang 
2 æggeblommer
15 g maizena
Citronsaft 
Rødbedesirup  
Mørdejs kiks:
50 g smør
100 g mel
30 g sukker
1 tsk, vaniljesukker
½ æg
Nøddesmuldr:
50 g hasselnødder 
50 g smuttede mandler 
20 g havre
50 g sukker
3 tsk. kakao 
Andet:
Friske æbletern 

Rødbedesirup:
Kog den skrællede rødbede mør i vandet tilsat sukker.

Når rødbeden er mør blendes den  og pulpen  sies fra.

Kog nu den søde rødbedesaft ind til en tyk sirup 

Rødbedecreme:
Varm fløde, sukker og vanilje op til det lige begynder at bryde overfladen.

Pisk nu blommerne sammen med maizena og hæld den lune fløde over mens der piskes.

Smag cremen til med rødbede sirup og citronsaft.

Stil cremen på køl indtil den skal bruges 

Mørdejs kiks:
Smuldr de tørre ingredienser sammen med smørret til det har konsistens som revet parmesan.

Tilsæt dernæst ægget og ælt dejen sammen.

Rul nu dejen tyndt ud og skær den i små cirkler.

Bag kiksne ved 175 grader i ca. 8 min. eller til de begynder at blive gyldne 

Nøddesmuldr:
Vend alle ingredienserne sammen og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

Bag ved 175 grader i 10 - 15 min. eller til nødderne er godt karamelliserede.

Lad blandingen køle let af og hak den groft.

Samlings arbejdet:
Start med at fordele nøddesmuldret på en tallerken.

Fordel nu de friske æbletern over smuldret og kom nogle skefulde af cremen over.

Nu kommes kiksene på tallerkenen og så er retten stort set færdig, jeg pyntede den også lige med nogle æbletern dyppet i smeltet sukker og havde lavet noget pynt af smeltet sukker, men det behøver man skam slet ikke

søndag den 27. september 2015

MADPLAN FRA UGE 39


Mandag:
Vi var inviteret ud at spise da C's farmor havde fødselsdag, så den stod på den helt store kinesiske buffet 

Tirsdag:
Panerede koteletter  med bearnaisesauce og grønne bønner stegt i ramsløgssmør

Onsdag:
Paella

Torsdag:
Stegte nudler med kylling i rød karrysauce 

Fredag:
Roastbeef sandwiches

Lørdag:
Vi havde spist sen frokost på Vivaldi med C's mor, så der var ikke rigtigt aftensmad på menuen herhjemme, det blev max til en enkel skive rugbrød sidst på aftenen.

Søndag:
Stegt medister med skysauce, gulerodsmos og dampede ærter

onsdag den 23. september 2015

STREET FOOD I EGET KØKKEN



Endnu en gang slår bloggen et smut forbi det asiatiske køkken, sidst var vi forbi Japan, og i dag går turen til Vietnam i form af den vietnamesiske street food klassiker banh mi. Landet lå nemlig sådan, at vi sidste søndags fik flæskesteg og der var naturligvis mange dejlige rester tilovers til dagen efter.

Men nu har vi efterhånden fået en del flæskestegssandwiches igennem årene, ja det er efterhånden ved at være standard på madplanen når vi dagen før har fået flæskesteg. Men selvom flæskestegssandwichen da ganske vidst er en dejlig spise, ja så er jeg nu alligevel ved at være en smugle træt af at menuen altid står på den samme sandwich, hver evig eneste gang vi har fået flæskesteg aftenen før. Så jeg var mildest talt meget interesseret da jeg så den her sandwich i kogebogen "Spar med Jaime", hvor den netop blev præsenteret som en ret man kunne lave med rester fra en flæskesteg. Så med en sund portion nysgerrighed og fornyet viden om hvad jeg kunne stille op med mine flæskestegsrester hoppede jeg naturligvis ud i køkkenet for at afprøve denne vietnamesiske flæskestegs sandwich, og det bliver i hvert fald ikke sidste gang at vi skal have den her sandwich på menuen.

For hele kombinationen af de sur-søde vietnamesiske syltede grøntsager sammen med det sprødstegte sticky svinekød i en ristet baguette som er smurt med en god mayo er intet mindre en fantastisk, og hold nu op hvor er jeg solgt, og det er C heldigvis også.

Traditionelt set ville man nok bruge et let, lyst og luftigt brød til den her sandwich, men for at stabiliserer blodsukkeret blev den i min version i stedet lavet med en grov baguette med fuldkornsmækret, men derfor smagte den stadig helt igennem himmelskt.


Banh mi - 4 pers:

1 gulerod
½ agurk
1/4 hvidkål
1 spks. kokossukker
3 spsk. hvidvins eddike
Salt og peber 
1 lille håndfuld koriander, groft hakket 
350 g rest fra en flæskesteg 
3 spsk. sød chili sauce 
4 fuldkornsbaguettes
God mayonnaise 

Start med at skære alle grøntsagerne ud i tynde strimler, de skal ca være på størrelse med en tændstik

Rør nu sukkeret sammen med eddike til det er opløst og smag til med salt og peber.

Hæld sukker-eddike lagen over grøntsagerne og stil dem til side så de kan syltes let.

Skær nu resten af flæskestege i tyndeskiver og steg den sprød i lidt olie på en pande.

Når kødet begynder at tage farve tilsættes chilisaucen, og der steges videre til køddet begynder at karamellisere.

Mens køddet steger lunes baguettesne i ovnen.

Flæk nu baguettesne, smør både top og bund med mayonnaise.

Fordel nu først kødet over de fire bunde, dræn dernæst de let syltede grøntsager og fordel dem over kødet.

Læg nu toppen af baguettesne på, pak dem ind i film/ stanniol og ny din vietmanesiske street-food klassiker i eget køkken.



søndag den 20. september 2015

MADPLAN FRA UGE 38

Mandag:
Vi fik flæskesteg dagen før, så resterne fra stegen blev genbugt i vietnamesiske bahn mi sandwiches

Tirsdag:
C havde fødselsdag så herren i huset havde bestilt livretten bøf stroganoff med polentafritter

Onsdag:
Vi var blevet inviteret ud at spise hos mine forældre hvor menuen stod på vildsvine kølle

Torsdag:
Paella

Fredag:
Efter en lang og udmattende første uge tilbage på skolebænken droppede jeg turen i køkkenet og bestilte takeout sammen med C

Lørdag:
Hjemmelavet filet 'o' fish burgere

Søndag:
Stegt flæsk med persillesauce og dampede bønner 

mandag den 14. september 2015

JAPAN TUR/RETUR



Vi er jo ret store nørder herhjemme, specielt når det kommer til manga, anime og japansk popkultur generelt. I sin tid var det da også C som introducerede mig til denne fantastiske skæve verden som står i skærende kontrast til den danske kultur, og der gik ikke længe før jeg var næsten lige så opslugt som ham. Noget der især fascinere mig er... surprise, surprise, japanernes mad som er i en klasse helt for sig selv. Det er nok også derfor jeg til dato stort set kun har læst og set manga og anime som har maden i centrum, for jeg kan simpelthen ikke få nok af de mange smukke tegninger af mad, ja her er der altså tale om food-porn på højt plan.

Ny bagte okonomiyaki

En af de retter som dukker op igen og igen er okonomiyakien, en krydsning mellem en madpandekage og en omelet som nok bedst kan beskrives som japanernes form for pizza. Oftes vil en okonomiyaki bestå af æg, kål og så ellers diverse rester som man ligger inde med, og det betyder jo at denne japanske delikatesse er det perfekte medie for en Sulten Studerende som gerne vil undgå madspild. Man kan nemlig komme lige præcis det man har lyst til i sin okonomiyaki, når det kommer til fyldet er det nemlig kun fantasien som sætter grænser. I søndags fik vi jo kyllingesteg, så det var logisk for mig at bruge det kød vi havde tilovers herfra, men man kan også bruge bacon, skinketern, eller endda flæskesteg. Basically så kan du tænke på okonomiyakien på samme måde som du ville gøre med den danske klassisker inden for restemad "biksemad"


En okonomiyaki er dog ikke bare en okonomiyaki, der findes nemlig to forskellige måde at tilberede retten på. I Hiroshima lægges ingredienserne lagvis under bagningen/stegningen og i Osaka vender man alle ingredienserne sammen i en tyk dej inden bagningen/stegningen. For nemhendes skyld valgte jeg en Osaka-style okonomiyaki, og det var bestemt en stor succes, men jeg skal da også have prøvet at lave en Hiroshima-style okonomiyaki inden for den nærmeste fremtid.

Okonomiyaki klar til pynt
Normalt så toppes en okonomiyaki med en traditionel okonomiyaki-sauce, japansk kewpie mayonnaise, kombu og nori. Men da disse ingredienser ikke er så nemme at finde her i Næstved ja så valgte jeg at servere mine okonomiyakier med ketchup, bbq sauce, mayo, forårsløg og stegte svampe. Traditionelt var det bestemt ikke og de fleste japanske bedste mødre ville nok ryste fortvivlet på hovedet, men derfor smagte det nu stadig helt igennem fantastisk.

Itadakimasu, så er okonomiyakien ellers lige til at spise

Okonomiyaki 5 - 6 pers:

6 æg
150 g mel, jeg brugte hvid hvede
1 tsk. salt
1 løg
200 g champignon, i skiver
1 squash, groft revet 
3 gulerødder, groft revet 
½ hvidkålshoved, fint snittet 
3 forårsløg, fint snittet 
300 g kød, jeg brugte en rest kylling 
Olie til at stege i

Svits alle grøntsagerne og stil dem til side så de kan køle lidt net.

Mens grøntsagerne køler lidt ned piskes æg, mel og salt til en glat og sammenhængende dej.

Vend nu både grøntsagerne og kødet i dejen.

Kom nu en øsefuld dej på en varm pande med olie, glat dejen lidt ud og bag i ca. 2 min. pr side.

Fortsæt nu i samme stil indtil der ikke er mere dej.

Server okonomiyakierne lune sammen med ketchup, mayonnaise og/ eller bbq sauce og evt. lidt grønt til at drysse over toppen

søndag den 13. september 2015

TILBAGE TIL HVERDAGEN - ET KIG PÅ UGEN DER GIK

Så er sommeren gået på hæld, og dermed er det også slut med ferie for denne gang, men efter fire ugers ferie fordelt over fire måneder skal jeg vist heller ikke klage. Det har selvfølgelig været skønt at kunne slappe af og nyde det gode vejr, men der har dog også været et lille minus ved ferieperioden, for jeg er ikke den eneste som har været på ferie. Nej vores madplan herhjemme har også holdt en lille ufrivillig ferie, så jeg har ikke haft sådan rigtigt styr på hverken hvad vi har spist eller hvad vi har brugt på indkøb hen over sommeren, og det har pengepungen godt nok kunnet mærke... puha da siger jeg bare.

Det går naturligvis ikke, og nu hvor hverdagens trummerum så småt banker på igen, ja så har jeg besluttet mig for at hoppe op på hesten igen og sørge for at der kommer orden på sagerne i køkkenet igen. Så her i starten af måneden satte jeg mig ned i en weekend sammen med en varm kop te, og gik i sving med madplanen. Den ene dag to den anden, og ligepludselig var jeg kommet til at lave en plan som varede hele måneden, ja hovsa siger jeg bare, det var alligevel noget af en produktiv opstart. Men nu sidder der nok nogle Sultne Studerende derude og tænker "hvordan kan man lave en madplan for en hel måned ad gangen... ender du ikke bare med en masse kedelige og ensformige retter for at fylde måneden ud?" Well nej det vil jeg ikke sige, min plan bære præg af, for jeg fandt faktisk en helt fantastik måde som hjalp mig til at lave en lækker menu til hver uge i måneden, og hele hemmeligheden lå i det skema som jeg startede med at lave før jeg gik igang med selve madplanen. I det skema besluttede jeg mig for hvilken type retter der skulle på menuen hver uge for at sikre den bedste variation for os, og det endte med at se således ud: 

1 gang om ugen står den på fisk og/ eller skalddyr
2 gange om ugen står den på fjerkræ
3 gange om ugen står den på svin/ eller okse
1 gang om ugen står den på enten en salat eller en let anretning 

Det her skema fungerer virkelig godt for vores lille husholdning, og med det liggende ved siden af kan jeg både hurtigt og nemt planlægge en masse spændende retter som ikke kommer til at tage oceaner af tid i køkkenet på hverdagsaftener, eller kede vores smagsløg alt for meget. Så jeg vil da bestemt anbefale at alle jer Sultne Studerende derude laver jeres eget hjælpe skema hvis i har svært ved at komme igang med at lave madplaner, for det er en fantastisk hjælp. Nu kan jeg nemlig gå en hel måned i møde uden at skulle bekymre mig om planlægning af vores aftensmad, og det er mildest talt skønt for en lidt doven Sulten Studerende som elsker nemme løsninger til hverdagens sysler.

Men nu til det som sagen egentligt handler om, nemlig madplanen. Den skal I da naturligvis nok få lige her, og som altid er det et tilbageblik på ugen der gik.

Mandag:
C's hofret stod på menuen, så manden gik i køkkenet og diskede op med fuldkorns spaghetti med bolognese ala mama Dolmio

Tirsdag:
Salat nicoise med ristet rugbrød

Onsdag:
Vi fik helstegt kylling i weekenden, og som altid pillede jeg skroget og kom kødet i fryseren. Det blev så hevet op i onsdags hvor jeg havde besluttet mig for at at lave okonomiyaki

Torsdag:
Reje ceviche i salat skåle med guacamole

Fredag:
Vi havde en del guacamole til overs fra dagen før, så både for at undgå madspild, og for at starte weekenden ud maner kom menuen til at stå på en omgang dejligt snaskede kyllinge nachos

Lørdag:
Dirty rice med hakket oksekød

Søndag:
Flæskesteg med blomkålsmos, skysauce og en lun bønnesalat, salaten er dog uden bacon 

torsdag den 10. september 2015

GOODIES FRA GLEMMEBOGEN


Der er ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget, sådan lyder det gamle mundheld, og det må der være noget om. For hvis ikke min bil skulle på værksted i gårmorges, ja så ville de her cookies nok have endt deres dage dybt begravet i glemme bogen. For mens mekanikeren passede godt på min lille panda, besluttede jeg mig for at gå over i Næstved Storcenter og vente de små to timer som han skulle bruge på at gøre bilen i tip-top stand. Naturligvis havde jeg forberedt mig lidt hjemmefra og havde min computer med i tasken, for så kunne jeg om ikke andet holde mig selv lidt beskæftiget mens jeg ventede.

En flot lyserød dej som er intet mindre end en prinsesse værdig

Jeg satte mig i en sofa på Starbucks hvor jeg havde købt en alt for overpriced juice, og så var der ellers ikke andet for end at vente. Men jeg havde da heldigvis nok at lave på min computer, for som enhver anden madblogger er min computer fuld af forskellige madbilleder, og den trængte mildest talt til lidt af en oprydning. Blandt de mange billeder af forskellige retter som endnu ikke har nået bloggen fandt jeg så de her cookies med hvid chokolade og hindbær, to af mine absolutte yndlings smage. Opringdeligt så de her cookies dagens lys engang i maj, kort før jeg fandt ud af at jeg var glukose sensitiv, men de endte desværre i glemmebogen efter jeg ændre kost da jeg blev lidt for fokuseret på mine nye kostvaner. Men bare fordi jeg ikke længere kan spise de her cookies, så skal alle jer Sultne Studerende da ikke snydes for dem... eller i skal i hvert fald ikke snydes for dem længere.

En god kop te er og nogle nybagte cookies er det perfekte makkerpar her sidst på eftermiddagen når den søde tand kræver lidt opmærksomhed
De er baseret på min opskrift med american cookies, som faktisk er C's favorit cookie, men for at prøve noget nyt fik de et mere feminint touch i form af mine yndligs smage: hindbær og hvid chokolade... hmmm jeg må se om ikke jeg snart kan kreere noget lignede inden for den nærmeste fremtid som jeg faktisk kan tåle, for de her var nu altså bare nogle helt igennem fantastiske cookies

Cookies med hvid chokolade og hindbær: 

225 g smør
300 g lys muscovado sukker 
1 tsk. salt
2 æg
kornene fra 1 vanilje stang
375 g mel
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
200 g hvid chokolade
200 g hindbær, jeg brugte frosne 

Kom smør, sukker og salt i en stor skål og pisk det sammen til en blød, lys og sammenhængende masse.

Tilsæt æg (et ad gangen) og vanilje og pisk det godt samme.

I en anden skål blandes mel, natron og bagepulver.

Kom de tørre ingredienser ned til de våde og bland indtil dejen er lige nøjagtig blandet sammen.

Hak nu chokoladen, jeg plejer at hakke noget fint og andet lidt grovere så det bliver godt fordelt i dejen samtidig med at man af og til finder en stor lækker chokolade klump

Tilsæt chokolade og hindbær, ælt det godt ind i dejen og form den til nogle stor kugler, ca. på størrelse med en lille golfbold

Pres kuglerne flade og kom dem derefter i fryseren i min 30 – 40 min*

Mens cookiesne er i fryseren varmes ovnen op til 140 grader.

Når ovnen er varm kan man bage en pladefuld af de frosne cookies i 10 – 15 min eller indtil de begynder at blive gyldne i kanten. Det er vigtig at de ikke får for meget da de helst skal være chewy i midten og ikke sprøde så er de nemlig bedst.

Når de kommer ud er de dog meget bløde, så lad dem køle af lidt på pladen før de flyttes hen på en rist for at køle helt af så ikke de falder fra hinanden

* Nok det bedste tip jeg har fået når det gælder cookies, når man bager dem direkte ud af fryseren bevarer de deres chewyness selv dage efter de er blevet bagt. Denne chewyness betyder også at de ville være helt perfekte som is-sandwiches ala Ben & Jerrys' wich (to cookies med is imellem)

onsdag den 9. september 2015

HVERDAGS NICOISE


I går kom den her super lækre salat nicoise på bordet her hjemme, og selvom kalenderen nu siger efterår, ja så er jeg bestemt ikke færdig med at spise lækre og lette sommersalater endnu. Specielt ikke når det er sådan en fix lille sag med rødder i det Sydfranske som bliver serveret.

En salat nicoise kan laves på utallige måder, nogle udlader bønner, nogle kommer kartoffel i og nogle spiser den med friske tunbøffer mens andre nøjes med tun fra dåse. Når alt kommer til alt så er det nemlig kombinationen af tun, æg, sprøde grøntsager, spæde salatblade og oliven som gør denne her salat til lidt af en klassiker. 

Når det så er sagt, så er jeg faktisk nødt til at indrømme at den her salat jo så nok faktisk ikke rigtigt kan kaldes for en vaske ægte salat nicoise, for det første er jeg en notorisk oliven hader, så de små sorte sataner skulle på ingen måde i nærheden af min salat... men hvis du godt kan lide dem så fyr bare løs, og for det andet så er det her en super nem snyde-hverdags-nicoise som ikke krævede at en eneste grøntsag skulle snittes da jeg brugte en dagens salat fra fakta, nogle cherry tomater, en dåse tun fra køkkenskabet, et æg og nogle brønner fra fryseren. Samlet set tror jeg faktisk kun at det tog mig 10 min. at smide salaten sammen, og det mest tidskrævende var nok at ristet lidt rugbrød som vi spiste sammen med salaten, se det er da en salat hvor selv den største køkkennovice kan være med.

Jeg har prøvet at angive mængder i opskriften her under, men lov mig at i bare tager det som inspiration, for når alt kommer til alt så betyder det overhoved ikke spor om der er lidt mere af det ene eller det andet i.

Salat nicose ala Den Sultne Studerende - 3 pers:

1 stk. dagens salat
ca. 10 cherry tomater 
1 håndfuld grønne bønner 
1 ds. tun i vand
3 æg
Vinaigrette
Saft og skal af 1 citron
1 tsk. dijon sennep
1 dl oliven olie
Salt og peber

Kom alle ingredienserne til vinaigretten i en lille glas med låg, ryst godt sammen og stil til side.

Sæt nu en gryde med vand over at koge, når vandet koger kommes æggene i og koger i 6 min.

Efter 6 min. tilsættes bønnerne og lige så snart vandet kommer op og koge igen hældes vandet fra.

Vend nu salaten sammen med bønner, tomater og lidt dressing.

Til sidst fordeles salaten på tre tallerkener og der fordeles lidt tun over hver salat.

Nu pilles æggene og skæres i kvarte før også de kommes på salaten.

Og så skal man ellers bare gribe sig en gaffel og nyde den friske salat... og jeg kan kun anbefale at man rister sig lidt rugbrød, det går nemlig rigtig godt i spænd med salaten, og så giver det også lige lidt mere fylde på tallerkenen 


søndag den 6. september 2015

DET IKK' SÅ RINGE ENDDA...


Jeg er en kæmpe stor fan af laks, og efter min mening er laksen intet mindre end en af de største lækkerbiskener vi har fra bølgen blå. Det eneste minus ved denne herlige og kødfulde fisk, er til gengæld  at prisen hører til i den dyrere ende når man er en Sulten Studerende. Derfor er det heller ikke noget som vi har på menuen så ofte herhjemme. Så når laksen endelig indfinder sig på menuen, ja så skal der da kræses for den, og det blev der så sandelig også med den her simple ret hvor laksen var den alt overskyggende superstjerne.

Det var en ret som tog max 15 minutter at smide sammen, og da den kun indeholdte samlet set 5 ingredienser (udover salt og peber), ja så gjorde det jo heller ikke så meget at laksen kostede lidt ekstra.

Og selvom det ligner en total tøset aftensmad, ja så skal jeg da hilse og sige at C skam fik den til at glide ned med største velbehag, så rettens tøsede look skal bestemt ikke afholde jer fra at komme den på madplanen, jeg skal da i hvert fald havde den på menuen igen inden for den nærmeste fremtid.

Pandestegt laks med citronsauce - 2 pers:

2 stk. laks
1 pose frost grønt*
3 æggeblommer
1 citron
250 g smør 
Salt og peber 

Krydr laksestykkerne med salt og peber og steg dem i lidt olie på en varm pande i ca. 2 min. pr. side.

Når laksen er stegt tages den af panden, pakkes ind i stanniol og liges til side for at hvile mens resten af måltidet forberedes.

Kom nu grøntsagerne på panden og krydr dem med salt og peber, steg til de er gennemvarme og begyder at tage lide farve.

Mens grøntsagerne steger kan man så småt begynde at lave saucen.

For at lave citronsaucen starter man ved at smelte smørret mens man over et vandbad pisker æggeblommerne sammen med citronsaft og skal til de begynder at blive lyse og skummende.

Når blommerne er klar begynder man lige så forsigtigt at hælde smørret i under omrøring, grib det an ligesom når der skal laves mayonnaise, dvs. først meget lidt smør ad gangen mens der piskes, siden hen kan man begynde at hælde lidt mere i ad gangen mens der piskes.

Smag saucen til med salt og peber, og evt, mere citronsaft.

Hvis man synes at saucen er lidt for tyk, så pisker man bare lidt vand i.

Server nu laksen over de stegte grøntsager sammen med saucen, og nyd et lækkert måltid som ikk' er så ringe endda**


*Jeg fandt en lækker pose fra Rema 1000 som hed noget i stil med forårsmix, den var næsten skabt til denne her laks med både perleløg, sukekrærter, broccoli og andre forårs grønne lækkerier. Men brug den slags grønt du bedst kan lide, en pose grønne bønne ville f.eks. heller ikke være tosset til den her laks.

**Som i kan se så serverede jeg også nogle stegte asparges sammen med fisken da jeg havde nogle liggende som sang på sidste vers, men der er bestemt noget som godt kan udelades hvis man ikke har lyst til asparges.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...