fredag den 30. oktober 2015

BLÆR FRA SKOLEBÆNKEN

I dag er der ikke nogen opskrift at hente her på bloggen, til gengæld er der skruet max op for billed spam og food porn i langebaner. Jeg har nemlig knipset løs med kameraet i køkkenet her under 3. skoleperiode, og nu har jeg så mange lækkerier at dele med jer, at jeg simpelthen er nødt til at dedikere et helt indlæg kun til billederne herfra.

Det bliver nok også de sidste billeder fra mit tid som ernæringsassistentelev i får at se, for jeg har nettop fået udlevet min svendeprøve opgave som jeg skal bruge den næste uges tid på at skrive. Så nyd disse billeder, og vi ses på den anden side når jeg forhåbentligt kan kalde mig for færdiguddannet ernæringsassistent.

Her har vi en brie indbagt i filodej med appelsin syltede valnødder og syltede rødløg, jeg er ellers ikke så glad for ost, men når det bliver pakket ind i sprød og knasende dej...ja så er det en helt anden sag, for føj hvor var det lækkert 
s
Med udgangspunkt i en ganske lille råvarekasse kom den er røgede makrelsalat til at se dagens lys, den er her serveret med en blomkåls-urte puré, friske blomkåls skiver, glaskål, tomat concassé, sauteret rosenkål og sprøde makrelchips lavet på fiskens skind og sidst men ikke mindst er der også lige pyntet med diverse urter hist og her.
a
Min fortolkning af den klassiske dessert pære belle helene, i bedste efterårs stil var mit udgangspunkt skovens bunddække her i efteråret. Så desserten består af en myntepocheret pære, chokolade ganache med salt og chili, brændte hasselnødder, chantilly creme, pære chips lavet af pæres skral, friske blommetern og små grønne perler lavet af pocheringsvæsken 

s
Pandestegt laks med glas sprøde chips lavet af fiskens skind, syltet fennikel, blandet grøn salat og lun kartoffelsalat med en dressing af grovkornet sennep, olivenolie, æbleeddike og lidt salt og peber
<
En af mine livretter må helt sikkert være vitello tonnato, og selvom jeg elsker denne ret så var det faktisk først her under 3. skoleperiode at jeg endelig fik prøvet at lave den selv. Mend et bliver bestemt ikke sidste gang at jeg skal lave den.... MUMS! (men næste gang bliver det dog uden de ækle kapers som pryder toppen her.
s
En sund flæskestegs sandwich, ja de to ord hænger jo ikke nødvendigvis super godt sammen, men lige her gør de, for dette er en nøglehulsmærket flæskestegs sandwich med en fint snittet kålsalat, kogte kartofler og lidt sprødt bacon istedet for den fede svær, og så er den smurt med lidt sennep istedet for de federe sandwich spreads
s
En let blandet grøn salat, blomkåls mos, kogte kartofler vendt med lidt smør og hakket persille, og den absolut bedste og mest saftige kotelet jeg har lavet længe med fyld af fennikel, rosiner, løg og salvie. Ja den var faktisk så godt at jeg næsten overvejer at gentage succesen her i min svendeprøve.

torsdag den 29. oktober 2015

AT INDFRI ET LØFTE


Jeg erindrer svagt at jeg for noget tid siden kom til at love alle jer Sultne Studerende derude at I nok skulle få opskriften på den super fine lakseroulade jeg lavede da vi havde kreativ anretning på skolen. I mellemtid sketer der så bare lige det, at jeg fik mega travlt med diverse afleveringer, og derfor kom bloggen altså i sidste række. Men nu har jeg heldigvis fundet mig et lille pusterum, for i går færdiggjorde jeg mit valgfrie specialefag med et 12-tal, og det betyder at jeg faktisk ikke har mere skolerelateret at tænke på før fredag, hvor vi får udleveret vores svendeprøve.... og så forsvinder jeg nok lidt fra jordens overflade igen. Men lige nu tænker jeg slet ikke så langt, og prøver bare at nyde mit lille pustrum og slappe af med at blogge lidt i sofaen. Og hvad kunne være mere oplagt end at lave et hurtigt indlæg om den opskrift som jeg jo rent faktisk havde lovet jer.



Man behøver jo naturligvis ikke at lave rouladen så fancy som jeg har gjort, en enkel skive med lidt syltede rødløg og en god dressing vil helt sikkert vinde ligeså mange hjerte rundt om i diverse Sultne Studerendes hjem.

Lakseroulade - 8 pers:

Bund
450 g hakket, spinat, optøet
20 g smør
4 æg
2 spsk. mel
Salt, peber og muskatnød
Laksefyld:
300 g røget laks, skåret i små stykker
150 g flødeost
1 dl cremefraiche
1 spsk. purløg, finthakket
½ spsk. dild, fint hakket
80 g pinjekerner
80 g cherry tomater
1 citron

Pres væden ud af den optøede spinat og svits den i smørret.

Blend dernæst spinaten sammen med æggeblommer, mel, salt, peber og muskatnød.

Pisk nu æggehviderne stive og ved dem i spinatmassen,

Smør nu dejen ud på en bageplade med bagepapir, den skal være firkantet med ca. ½ cm. tykkelse.

Bag nu bunden i ca. 10 min ved 200 grader.

Når bunden er bagt dækkes den med et fugtigt klæde så den kan køle af mens fyldet laves

Fyld:
Pinjekerner ristes og tomtater skæres i små tern.

Herefter røres laks, pinjekerner, tomat, fint revet citronskal, cremefraiche, flødeost, salt, peber og urter sammen til et cremet fyld.

Smag fyldet til med citronsaft og fordel det jævnt over den bagte spinatbund.

Rul nu rouladen stramt sammen, pak den ind i film og lad den stå koldt. gerne natten over så den kan sætte sig.

Skær nu den kolde roulade ud og server.

Syltede rødløg:

2 - 3 rødløg skåret i 8 dele
1 dl. mørk balsamico 
1-2 tak. honning 
Salt og peber

Svits løgene i lidt olie i en kasserolle

Når løgene er næsten møre tilsættes balsamico, honning, salt og peber og det hele koges let ind.

Når balsamicoen har konsistens som sirup er løgene færdige.

Dressing med safran og hvidvin:

1 dl hvidvin
1/4 dl hvid balsamico 
1 lille nip safran
1 dl cremefraiche 
Salt og peber
2 spsk. mayonnaise 

Kog hvidvin ind sammen med balsamico og safran til der er ca. 1 spsk. tilbage

Pisk nu dressingen sammen ved at smage cremefraiche og mayonnaise til med salt, peber og hvidvins essensen.


søndag den 25. oktober 2015

MADPLAN FRA UGE 43


Mandag:
Dagen før stod den på honning marineret skinke, så resterne blev her tryllet om til de lækreste sandwiches

Tirsdag:
Jeg hev en rest stroganoff op af fryseren og serverede den sammen med brune ris 

Onsdag: 
Spareribs med polentafritter og coleslaw

Torsdag:
Kylling i karrysovs med brune ris og stegte grøntsager

Fredag:
Fukdkorns spaghetti med kødboller 

Lørdag:
Resterne fra gårsdagen aftensmad endte sine dage som et gratineret pastafad med kødboller

Søndag:
BLT

torsdag den 15. oktober 2015

STENALDER TUR MED AMO


Sponsoreret indlæg
Kærnebrød, paleobrød, stenalderbrød ja kært barn har mange navne. Det glutenfrie brød som diverse paleo apostle præsenterede verden for kun bestående af frø, kerner, olie og æg har efterhånden været fremme i lang tid nu, og man kan næsten ikke komme uden om at de både er dejligt simple at smække sammen og ser utroligt indbydende ud.

Selv har jeg aldrig kastet mig ud i kunsten at lave et rigtigt stenalderbrød, selvom jeg dog er nødt til at indrømme at jeg faktisk har haft en del lyst til at kaste mig ud i det siden jeg hørte om brødet første gang. Men selvom de kære stenaldermænds brød ser noget så indbrydende ud, ja så kommer vi ikke uden om at den her Sultne Studerende har et pænt stramt budget, især når det kommer til madkontoen herhjemme. Så det med at gå ud og investerer i op mod 10 forskellige frø og kærner alle med en pris på mellem 5 - 15 kroner synes jeg altså var lige i overkanten. Derfor er stenalderbrødet et projekt som i lang tid har ligget på tegnebrædtet uden egentligt at komme videre, og hvis ikke jeg var blevet kontaktet for at hører om jeg ville teste Amos nye brødblanding, ja så lå det der skam nok endnu.

Den nye blanding fra Amo er lige så nem at gå til som andre bageblandinger og skal kun tilsættes få ingredienser før man har det lækreste brød



-
Fornyligt tikkede der nemlig en ret så spændende mail ind ad indbakken, med en pressemeddelelse fra Amo, de har nemlig lanceret en ny brødblanding som gerne allerede skulle være at finde på hylderne i diverse supermarkeder. Den nye blanding er nemlig intet mindre end et stenalderbrød, og for at gøre det ekstra lækkert har de tilsat tørrede rodfrugter til blandingen. Blandingen har en vejl. udsalgspris på 29,95 kroner, altså samme pris som et godt rugbrød, en pris som er lidt mere venligt over for pengepungen hos Sultne Studerende.

Rør ingredienserne sammen...
a
... og fyld blandingen i en brødfrom, smid det en tur ind i ovnen., og så er der faktisk ikke mere i det.



a
Selvfølgelig er brødet lige så nemt at lave som de stenalderbrød hvor man selv står og fedter med alle kernerne, man skal nemlig også her kun tilsætte æg og olie, men i min bog vinder Amo altså stort her fordi det hele kommer i en lille fin og samlet pakke som prismæssigt er til at have med at gøre.




Men hvordan var brødet så, kan jeg næsten allerede nu hører alle jer Sultne Studerende derude sidde og spørger? Jo ser I smagsmæssigt var det faktisk utroligt lækkert, og overraskende blødt, hvilket jeg tror skyldes de tilsatte rodfrugter (ja og så kom jeg også selv lidt ekstra revet gulerod i efter anvisning på pakken) Dog kunne det godt bruge lidt mere salt end hvad Amo anbefaler på pakken da frø og kerner jo i sig selv er ret fede, så de har brug for det salte modspil, men det er jo en smagssag som jeg kan tage med mig til næste gang jeg skal lave det her brød. Konsistensen var i begyndelsen ret god, men da brødet jo kun holdes sammen af æg og olie havde det en tendens til at smuldre relativt hurtigt i hænderne på mig. Så det er nok ikke brødet her man skal bruge til at lave højt belagt smørrebrød. Med mindre man da sørger for at anvende kniv og gaffel, og holde brødet solidt plantet på tallerkenen.


Generelt set var jeg faktisk ret godt tilfreds med brødet, og kan sagtens se mig selv bruge blandingen her igen. Måske ikke som en total erstatning for rugbrød, men mere som en god variation når det traditionelle rugbrød begynder at virke lidt for kedeligt. Til sidst vil ja da også lige anbefale, at hvis man kaster sig ud i det her stenalderbrød, så prøv at skære nogle få skiver ultra tyndt ud og bag dem sprøde i ovnen sammen med nogle urter, havsalt, ost eller hvad man nu er til, for så bliver brødet til de lækreste chips som kan dyppes i en god hjemmelavet hummus til weekendens snackfade


Indlæget her er sponsoreret
men billeder, tekst og holdninger er helt og holdent mine egne 

søndag den 4. oktober 2015

MADPLAN FRA UGE 40


Mandag:

Tirsdag:
Forårsruller 

Onsdag:
Vi havde en rest stroganoff liggende i fryseren fra C's fødselsdag som blev varmet og serveret med brune ris

Torsdag:
C's lillebror havde fødselsdag, så vi spiste middag i Brøndby

Fredag:
Der var kulturnat i Næstved så vi havde bestilt bord på Jensens Bøfhus så vi kunne være tættere på festlighederne i byen

Lørdag:
Salat ala vitello tonnato

Søndag:
Rød karry suppe med krydrede kyllinge kødboller 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...