lørdag den 29. oktober 2011

REKLAME FOR GIVE AWAY PÅ "MIN VERDENS" BLOG



Så ville jeg da bare lige reklamerer lidt for den her give away med nogle skønne præmier som man kan være så heldig at vinde over på Min Verden's blog 

Så skynd jer ind og tage en lille kigger, om ikke andet så bare for at tjekke bloggen ud, for den er virkelig skøn

torsdag den 27. oktober 2011

DA 1 MÅLTID BLEV TIL 3 RETTER

Ja her kommer det lige en lille historie om hvordan jeg fik en ret til at strække i tre dage, uden at det blev kedeligt eller ensformigt.




1. dag:

I mandags havde jeg fundet inspiration til aftenens måltid hos Nigela Lawson, så her stod menuen på spansk kylling med chorizo og kartofler samt en grøn salat med appelsin vinaigrette



2. dag:

I tirsdags havde jeg ikke så meget tid til overs da jeg skulle op og hygge lidt med de andre teatertosser fra seminariet, så det var ret sent da jeg edelig kom hem så det var ikke fordi jeg havde den vilde lyst til at udfolde mig i køkkenet, så der blev tryllet lidt med resterne fra gårsdagens middag, og vupti så stod der lige pludselig en lille quesadilla med en hakket salat på bordet




3. dag:

Ja som måtte det jo komme til en ende og i går fik jeg da endeligt sat resten af resterne til livs. I går tog jeg kylling der efterhånden både havde været i Spanien og Mexico og gav den et sidste stop i Italien med en pastaret der var godt sovset ind i en parmesan-æggeblomme sauce... YUM!!!

Spansk kylling med chorizo og kartofler:

Oliven olie
1 pose kylingelår, med overlår
1 pakke brunch chorizo pølser (fandt mine i rema 1000), skåret i halve
1 kg små kartofler, skåret i halve
1 løg, groft hakket
2 tsk. tørret oregano
1 appelsin, kun revet skal
Salt og peber.

Forvarm ovnen til 250 grader

Del kyllingelår og overlår og kom dem i et ret stort ildfastfad

Kom nu både kartofler pølser og løg ned i fadet, og ja det ser ret overfyldt ud men det skal faktisk være ret crowded der nede.

Nu drisles der lidt oliven olie over det hele og både løg, oregano og appelsinskal drysses over (sørg for at få ret meget af det over kyllingen)

Drys også lige lidt salt og peber over retten

Stil kyllingen i ovnen i 15 min og skru herefter ned på 200 grader og giv den en times tid*.


Quesadilla:

1 tortilla wrap
Rester fra den spanske kylling
revet ost
lidt salsa.

Tag en tortilla wrap og smør lidt salsa ud på den.

Kom herefter ost på den ene halvdel og top af med både rester af lidt kylling, kartoffel og chorizo

Fold den anden halvdel over fyldet og steg quesadilla'en ca. 2 - 3 min. på begge sidder indtil fyldet er varmt og osten er smeltet**.

Pasta med Svampe og kylling:


Rester fra den spanske kylling
Svampe, skåret i skiver
Pasta
3 past. æggeblommer
En lille sjat mælk
Peber
En håndfuld parmesan.

Kog pastaen i letsaltet vand.
Imens pastaen koger steges først svampende i lidt smør på en pande, herefter tilsættes resterne og steger med indtil pastaen er kogt færdig.

Når pastaen er færdig kommes den over i panden til svampe-kyllingeblandingen og lynhurtigt piskes æggemassen sammen (blommer, mælk, peber og parmesan) og hældes over pastaen.

Vend det hele sammen og så er det ellers spisetid.

* Jeg serverede min ret med en simpel grøn salat der var blevet vendt med en appelsinvinaigrette (lavede en alm. vinaigrette men brugte bare appelsinsaft i stedet for citron)

** Da jeg ikke havde mere grønsalat hakkede jeg både tomat og agurk og vente dem i en alm.vinaigrette og have det som en lilla salt "on the side"

KARTOFFEL-PORRE SUPPE OG LA TASCHA'S ÆBLEFISK


Ja så vi kan jo næppe komme uden om at efteråret er kommet for at blive, og hjemme hos mig kan det kun betyde en ting - kartoffel-porre suppe tid, og ja jeg indrømmer blankt at jeg endnu aldrig har prøvet at serverer den for et hankønsvæsen der ikke fra første snit har været skeptisk overfor suppen "da der jo ikke noget kød i!" Men alle som en har de vendt på suppetallerkenen lige så snart de har smagt den første gang for der er ingen tvivl om at der her er og bliver nok verdens bedste suppe (i hvert fald i min verden),den er blød og cremet og næsten guddommelig når den bliver toppet af med sprødt bacon, men nu til opskriften:

Kartoffel-porre suppe*:

2, 5 kg kartofler, skåret i tern
3 porrer, kun det hvide, skåret i skiver
6 hønsebouillon terninger (eller ½ flaske hønsebouillon)
375 ml fløde
Salt og peber.

Grøntsagerne kommes i en stor gryde og der hældes vand over til grøntsagerne er dækkede.

Herefter tilsættes bouillonen og gryden bringes i kog.

Lad grøntsagerne simre under låg i små 30 - 45 min.

Nu blendes suppen til den er fri for klumper (jeg brugte en stavblender da det var nemmere end en alm. blender)

Nu skal man bare tilsætte fløden og bringe suppen i kog.

Smag til med salt og peber og server suppen(gerne toppet af med sprødt bacon)






Ud over suppe fik vi også  en lille lyn dessert der bestod af æblefisk en opskrift jeg så over på LaTasha's blog for noget tid siden og selv om manden ikke var så vild med fyldet (måske fordi jeg kun brugte æblemos og ikke marcipan) men jeg synes nu selv at de smagte virkelig godt

Så simpelt var det, butterdej og en eller anden form for fyld

Æblefisk:

1 rulle butterdej
lidt æblemos
1 æg, sammenpiskes
Lidt sukker.

Jeg skar dejen ud i 8  firkanter og kom en klat æblemos på hver.

Derefter foldede jeg æblefiskene sammen, forseglede dem med en gaffel og penslede dem med sammenpisket æg og dryssede dem med lidt sukker.

Nu skulle de bare bages i ovnen ved 200 grader i så 10 - 15 min. eller til de er gyldne


.* Lille bonus info, der bliver små 5 liter suppe af den her opskrift, så der er rigeligt der kan ryge i fryseren til et hurtigt måltid til en dag hvor man har travlt (eller sidst på måneden hvor man ikke har så meget at gøre godt med)

torsdag den 20. oktober 2011

BOEUF SAUTÉ STROGANOFF


Ja jeg er jo kæmpe fan af brødrene Price, og lige siden jeg så de to herre lave boeuf stroganoff i deres "Grease" afsnit har det været en ret der jævnligt bliver serveret i det lille hjem (specielt fordi min kæreste har været lidt af en stroganoff fetichist siden jeg serverede retten for ham første gang, og derfor  er det næste på krav at den i hvert fald laves minimum en gang om måneden) Så derfor kommer der her et lille forsinket indlæg fra i mandags hvor der var blevet bestilt stroganoff af manden

Sprødstegt bacon stilles til side
Bløde løg stilles til side

Boeuf Sauté Stroganoff:

1 pk. oksemedaljoner*
1 pk. bacon tern
200 g svampe, skåret i skiver
2 små løg, skåret i tern
1 ds. tomat puré
En lille sjat fløde
Godt med paprika

Start med at stege baconnet, når det er sprødt stilles det til side.

Herefter steges løgene i bacon fedtet og også disse stilles til side.

Nu kommer tureren til svampene som også skal have en lille tur på panden, dog skal der nok tilsættes lidt fedtstof. og ja i gættede rigtigt svampene skal også stilles til siden.

Nu kommer tiden næsten til at retten skal samles, først skal kødstrimlerne dog lige vendes en tur i paprika**

Så skal retten bare samles, man starter med at stege kødet på panden, herefter kommes tomatpuréen ved og det hele røres godt rundt. 

Herefter tilsættes bacon, løg og svampe og når alt er rørt god sammen hældes fløden ved indtil man har en god cremet sauce***

Hjemme hos os servere vi altid kartoffelbåde til vores stroganoff og gerne også en eller anden form for grønt "on the side" da vi godt kan lide det sprøde element ved siden af så cremet en ret, samt lidt frisk i form af nogle grøntsager


*Jeg brugte dem fra Netto til omkring 45 kr. Der er 4 medaljoner i pakken, og når man så først flækker dem så der bliver 8 og derefter skære de 8 stykker kød ud i strimler passer de bare næsten perfekt til en god middag til mig og kæresten

**Og der sal bruges meget paprika, man tror at det bliver alt for voldsomt, men alle strimlerne skal være godt dækkede af paprika før de har fået nok

***Jeg har ikke som sådan smagt retten til med salt og peber da jeg synes at den var krydret nok som den var

torsdag den 13. oktober 2011

USAGI RINGO... ELLER KANINÆBLERNE FRA JAPAN

Ja jeg ved ikke lige om der er nogen der har lagt mærke til at jeg i mine frokoster ofte har små æblebåde med, der er skåret ud som små kaniner.

Første gang jeg selv stiftede bekendtskab med disse små søde æblebåde var da jeg for nogle år siden fik øjnene op for de japanske bento'er og jeg har været hooked på de her fantastiske madpakker lige siden for let's face it de er bare lidt sjovere at åbne end en lever-happer med en slasket agurk.

Men nu til sagen, her kommer instrukserne til at lave kaninæblerne:

Først skæres et æble i både, derefter skærer man en V-form ind i den ene ende af hver båd (ligesom den stiplede blå linje viser)

Først skæres et æble i både, derefter skærer man en V-form ind i den ene ende af hver båd (ligesom den stiplede blå linje viser)

Det skal lig siges at jeg plejer at lave dem aftenen før, men for at de skal kunne holde sig til dagen efter, ligger jeg dem gerne i vand med citronsaft i og stiller skålen i køleskabet natten over*. Så skal man bare lige huske at komme dem i madpakken dagen efter

*Bonus når æblebådene komme i køleskabet natten over får det også "ørerne" til at stritte mere

onsdag den 12. oktober 2011

FROKOST PREVIEW

Her til aften stod menuen på ris og kylling tikka masala ala Uncle Ben's da jeg lige havde lyst til noget der var lidt nemt i dag, og som altid blev resterne gemt ned i diverse bøtter så der både var til frokosten til mig og kæresten i morgen og endda også til endnu en gang aftensmad..... gad vide om jeg kan lave det om til et eller andet spændende eller om jeg bare ender med at varme det op igen?

Morgendagens frokost består af kylling tikka masala (piftet op med nogle ærter og tomater), vindruer, klementin både, æble både, og radisser


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...