søndag den 26. februar 2012

BRUSEBADSBOLLER FRA "KRUDTUGLER OG KANELSNEGLE"


I dag havde vi besøg af hele svigermekaikken der kom for at se hvordan vi havde fået indrettet os i vores nye lejlighed, og som en kæmpe bonus fik vi hjælp til at borer lamper og what not op i vores lettere komplicerede vægge og loft.
Som tak for hjælpen fandt jeg hen over middag på at ælte en hurtig portion brusebadsboller fra bogen "Krudtugler og Kanelsnegle" sammen så der var lidt lækkert til eftermiddags kaffen, og jeg kan da vist kun sige at det var noget der blev modtaget med et stort smil - men så igen der er jo næsten heler ikke noget bedre end sådan en lun nybagt bolle med koldt smør på.

Brusebadsboller:
6 spsk. lunkent vand
50g gær
3 dl mælk
50 g smeltet smør
ca. 7 - 8 dl mel
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
evt. lidt kardemomme


Opløs gæren i det lunkne vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.

Form dejen til 12 boller og stil dem til hævning* på en bageplade beklædt med bage papir.

Efter ca. 25 min. er bollerne klar til at blive bagt, de kan evt. pensles med lidt pisket æg først.

Bag bollerne ved 225 grader i ca. 12 min.

*Husk at dække bollerne med et fugtigt viskestykke så dejen ikke tørre ud

torsdag den 23. februar 2012

FLYTTEDAG G FLÆSKESVÆR

De nylavede flæskesvær med tilhørende fedtegrever

Yay nu har jeg sådan helt officielt sagt farvel til kollegielive, og er flyttet ind i en rigtig fin 3 værelses lejlighed sammen med min søde kæreste og hans bedste ven. Det er godt nok ikke den nyeste lejlighed i verden, men den er er vores, og vi kan blive her lige så længe vi vil (hvilket er ret stort da vi alle 3 kommer fra ungdomsboliger hvor vi ellers ville blive smidt ud når vores uddannelser var færdige). Men når nu man står med mad fra 3 forskellige lejligheder og skal få det hele til at være i en lille fryser med 3 skuffer, ja så er det lidt af et puslespil man skal få til at gå op. Men jeg må da sige at det til sidst lykkedes mig at få plads til det meste, så derfor har vi nu nok mad i fryseren til at holde os kørende et godt stykke tid. Dog var der en ting jeg ikke kunne finde plads til, en stor pose med svinesvær og spæk* og den ville jeg naturligvis ikke smide ud, så derfor blev mit nye køkken indviet med en omgang hjemmelavede flæskesvær - hvilket der fra mændenes side blev sat stor pris på.


Fedtet kommes i en gryde og der tændes på lavt blus indtil det er smeltet godt af"

Sværen skæres i strimler og gnides godt med salt hvorefter de koges i fedtet

Flæskesvær:
Svinespæk
Svinesvær
Salt


Kom spækket i en gryde og smelt det ved lav varme, selvom det tager lidt tid så lad vær med at blive fristet til at skrue op for varmen**

Mens spækket smelter skæres sværen i stimler og gnides godt med salt

Når det meste af spækket er smeltet og der ligger små gyldne klumper tilbage (fedtegreverne) tages disse op med en hulske og sættes til side.

Nu kommes de saltede svær ned i det varme fedt.

Lad sværen koge i fedtet ved lav - middelvarme indtil de begynder at blive gyldne og sprøde. Herefter skrues der kort helt op forvarmen så flæskesværene lige begynder at "boble" lidt op.

Tag flæskesværen op af fedtet med en hulske og lad det dryppe af på fedtsugende papir


*Jeg fik for noget tid siden en stor svinekam som jeg skar op til småkød, men i stedet for at smide sværen ud kom den en tur i fryseren

**Det vil bare få det til at branke

onsdag den 15. februar 2012

AMORS (ROM) KUGLER OG PULLED PORK I HJEMMELAVEDE PITABRØD

Lækre nylavede Amorkuger (Ok der er jo romkugler, men jeg fandt hjertekrymmel frem fra køkkenskabet og i anledningen af V-Dag fik de navneskift)

Close-up af de fine Amorkugler

Det er vel næppe gået nogen forbi at det i går var Valentins dag, ok indrømmet det er faktisk ikke rigtig noget kæresten og jeg selv gider at fejre. Men man kan jo bare ikke rigtig komme udenom det faktum at hjerter i mad bare er og bliver lidt sødt, så da den søde tand pludselig meldte sig på banen mens vi var ude og handle ind kunne jeg ikke dy mig og derfor kom der en stor sandkage ned i indkøbskurven.

Da vi kom jeg fra indkøbsturen igen blev alle varerne hurtigt smidt på plads så jeg kunne komme igang med Amorkuglerne (opskriften er den samme som den jeg bruger til romkugler, og den kan findes HER)

Nogle at Amorkuglerne blev trillet i rødt og hvidt "glimmer" krymmel, og de andre blev trillet i kokos og røde sukkerhjerter.

Pulledpork med coleslaw i pitabrød

Lidt aftensmad skulle der selvfølgelig også på bordet, og her stod den på en ret vi snart er ved at have fået et par gange nemlig pulled pork (opskriften kan findes HER). Men man kan jo ikke bare spise kød alene (selvom der nok er mange mænd der mener det modsatte) så udover det klassiske tilbehør i form af coleslaw fik vi også hjemmelavede pitabød sammen med vores pulled pork.


Pitabrød:

1 tsk. tørgær
300 ml lunkent vand
560 g mel
1 tsk. salt
2 store skvæt olivenolie


Rør tørgøren ud i vandet og stil det til side i min. 5 min.

Kom mel og salt i en skål og rør det sammen med gærblandingen.

Tilsæt olivenolie og ælt det hele godt sammen til man har en blød og smidig dej (ca. 5 - 10 min.)*

Lad dejen hæve i 30 min.

Når dejen er færdig med at hæve deles den i 8 lige store dele og rulles flade (ca. ½ cm)

Forvarm ovnen til 250 grader, eller højere hvis det er muligt (gerne med en bagesten)

Bag pitabrødne på bagestenen indtil de begynder at poppe op, der går nok omkring 5 min.

Lad dem køle lidt af og så er de ellers klar til at spise sammen med sit yndlingsfyld

Coleslaw:

½ spidskålshoved
4 - 5 gulerødder
2 forårsløg
1 - 2 spsk. mayonnaise
2 spsk. mørk sirup
Saft af ½ citron
1½ - 2 dl cremefraiche
Salt og peber


Riv kålen og gulerødderne groft og km den i en skål sammen med fint snittet forårsløg.

I en anden skål røres mayonnaise, mørk sirup, citron saft og cremefraiche sammen.

Smag til med Salt og peber.

Nu skal grøntsagerne bare blandes med dressingen og så er den ellers done


*Man kan evt. lave tommeltesten med dejen for at se om den er æltet nok. Det vil sige at når man er færdig med 
at ælte dejen, og har samlet den til en kugle. Så trykker man den let med tommelfingeren, hvis dejen lige bagefter springer tilbage er den æltet færdig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...