søndag den 13. april 2014

ÆG BENEDICT

I går var C og jeg i Bilka, og her stod der en sød ung pige og delte smagsprøver ud på nogle nye gourmet saucer, fra det svenske firma Eriks Saucer. Vi fik smagt på lidt af det hele, og besluttede os ret hurtigt for at vi selvfølgelig skulle have nogle af de lækre saucer med hjem, for de smagte vildt godt og de var helt sikkert meget bedre end de saucer vi normat plejer at købe...ja de inkarnerede Jensen Sauce spisere har fundet en ny darling i køledisken.

Et enkelt bægre kostede kun 15 kroner, så der kom hele 4 forskellige saucer ned i kurven (bearnaise provencale, chili bearnaise, aioli lime og hollandaise), for med den pris så kan selv Sultne Studerende være med i legen. Nu sider der nok nogle og tænker at man selvfølgelig selv skal lave saucen... ja gå to år tilbage i tiden og så havde jeg selv sammen tankegang. Men i en travl hverdag så er de her saucer altså guld værd, de er lavet på gode råvarer uden for mange dikkedarer, og så kan de serveres både varme og kolde. Så for en ekstra speedy aftensmad kan man jo servere saucen kold som dyppelse til fritterne istedet for ketchuppen.

Men nu kom vi jo også hjem med et bæger med hollandaise og egentligt ville jeg bruge den sammen med stegt laks, dampede asparges og nogle grillede kartofler (ja I know det lyder bedre end godt). Men her til morgen kunne jeg ikke få tankerne væk fra Æg Benedict, så laksen blev skubbet til side til fordel for denne helt igennem fantastiske amerikanske brunch ret. Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har fået taget mig sammen til at lave den her ret noget før, eller det er løgn, jeg har simpelhen været for doven til at stå og lave hollandaise om morgen bare for at lave den her ret. Men nu havde vi jo købt Eriks hollandaise, så lige pludselig skulle jeg jo faktisk kun pochere nogle æg og riste noget brød, og det kunne jeg altså godt lige overkomme her til morgen hehe.

mmmm.... ja hvis ikke det her kan klassificeres som ren og skær madporno så ved jeg ikke hvad kan.

Æg Benedict 1 pers:

2 æg
1 l vand
3 spsk. eddike (jeg brugte en hjemmelavet estragon eddike)
1 skive ristet brød
2 skiver skinke
ca. 3 - 4 spsk. hollandaise sauce, jeg varmede den kortvarigt i mikroovnen
evt. llidt hakket purløg

Kom vand og eddike i en kasserolle og lad det koge op.

Når vandet koger skrues der ved for varmen så det holdes lige under kogepunket.

Slå nu æggene ud i to små kopper og lav en mini malstrøm i midten af kasserollen med et piskeris og glid først det ene æg ned i vandet.

Hviden skulle gerne samle sig rundt om blommen og så skal ægget ellers bare tilberedes i det varme vand i ca. 2-3 min. før det fiskes op med en hulske.

Varm nu vandet op igen og gør det samme med det andet æg.

Så skal man ellers bare samle retten, så smør brødet med et tyndt lag hollandaise sauce, kom to skiver skinke oven på, top med de pocherede æg og kom nok hollandaise på til at dække æggene. 

Hvis man lige vil gå det ekstra skridt om morgnen kan man jo også lige pynte æggene med lidt friskt hakket purløg

Ja allerede nu ser det jo lækkert ud...

... men med lidt sauce og purløg på toppen går retten fra at være god til at være himmelsk

Hvis det virke lidt for skræmmende at kaste sig ud i at pochere æg, så prøv at se videoen fra Aarstiderne, så kan I se at det faktisk slet ikke så skræmmende endda.0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...