onsdag den 26. marts 2014

FORÅRS FIN SUPPE


Kalenderen siger jo at vi er nået til forårs månederne, og selvom vejret har været lidt trist og koldt her de sidste par dage, ja så synes jeg da godt at man så småt kan begynde og mærke forårs fornemmelserne rundt om i det daske land. Jeg mener dagene er begyndt og blive lysere, små blomster er begyndt at kigge op ad jorden, og inden længe sprænger bøgen jo også ud, og det er da det ultimative forårs tegn. 
Så den her forårsgrønne ærtesuppe passer bare helt perfekt til årstiden, og den passer endnu bedre hvis man ikke helt føler at vinterens tunge tag har forladt kroppen helt endnu. For den friske farve og smag skal nok kvikke kroppen op igen.... og når jag så fungere den jo også bare helt perfekt som en overgangs ret mellem de tunge vinterretter og de lette og friske sommerretter vi snart kan mæske os i igen. 


Ærte-lime suppe 4 pers:

½ l vand
½ pose frosne ærter
1 løg, fint hakket 
1 hønse bouillonterning
1 ds. hvidebønner
½ dl fløde
Salt
1 lime

Kom vand, ærter, løg og bouillonterning i en gryde og giv det et op kog

Kom nu bønnerne i  og lad dem varme igennem før suppen blendes og sies.

Til sidst rundes suppen af med lidt fløde og så smages den til med salt  og limesaft.

Server suppen med lidt sprødstegt bacon og lidt skyr, fløde, cremefraiche eller lignenede



0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...