onsdag den 8. oktober 2014

AVOCADO-KAKAO MOUSSE VOL. 2.0


Chokolademousse, findes der noget bedre end denne luftige, søde, cremede og lækkert syndige dessert? Næ det troede jeg heller ikke at der gjorde.

Men, men, men så var det jo at jeg for snart lang tid siden, var til et event med Umahro Cadogan, hvor jeg første gang blev præsenteret for den her avocado-kakao mousse, og den kan i den grad give den traditionelle mousse kamp til stregen. Jeg indrømmer blankt at det ikke er en opskrift som jeg har lavet vildt mange gange siden da, men i en af de opgaver jeg lavede på min sidste skoleperiode (hvor vi både laver en to retters menu og laver næringsberegninger på denne), der viste den her mousse sig at være den helt perfekte dessert.

Heldigvis var det ikke kun mig der synes det, det viste sig at min underviser også var ret vild med den, for hun både spiste en hel portion af den ellers ret så mættende dessert, samt kviterede med et flot 12-tal. Ja tal lige om en kick-ass dessert, den originale opskrift fra Umharo var god, men med farer for at lyde lidt for selvglad, så postulerer jeg nu at den opskrift jeg diskede op med på skolen var bare lige det bedre... nårh ja så gør det jo bestemt heller ikke noget at den blev serveret med små sprøde citron tuiles, høvlet chokolade og friske bær... can you say YUMMYLICIOUS!!!

Avocado-kakao mousse 2 pers:

2 modne avocadoer 
10 stk. tørrede dadler, uden sten
10 stk. tørrede abrikoser 
1 mango, i tern
1 banan, i grove stykker
2-3 tsk. citronsaft 
1-2 spsk. cacao
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt 

Blend avocado, dadler, abrikos, mango og banan til en blød og ensartet masse

Smag nu moussen til med citronsaft, kakao, vanilje og et nip salt 

Kom dernæst moussen i en sprøjtepose med stjerne tyl og stil den på køl i min. 30 min. så den kan sætte sig lidt.

Sprøjt nu moussen i en lille ramekin eller i et glas, pynt evt. med jordbær, blåbær, hindbær eller lignende og chokoladespåner. Server sammen med sprøde citron tuiles 


Citron tuiles

100 g flormelis
100 g smør, smeltet 
100 g æg
Fint revet citronskal fra 1 citron 
100 g mel 

Rør flormelis ind i det smeltede smør 

Rør herefter ægget i smørmassen sammen med citronskallen, og vend til sidst melet i dejen.

Afsæt nu klatter af dejen på en bageplade med bagepapir med teskeer, men lad der være et godt mellemrum mellem hver dejklat da de flyder meget ud.

Bag tuilsne ved 180 C i ca. 5 min. eller til de begynder at blive gyldne i kanten.

Herefter køles kagerne af på en buet overflade som f.eks. en kagerulle eller et glas.




4 kommentarer:

  1. Åh, det ser altså bare alt for godt ud, det der!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne den smager også skønt, så jeg kan varmt anbefale at du prøver den :)

      Slet
  2. God aften!

    meget spændende måde at lave mousse på, spændende blanding som jeg helt bestemt selv vil prøve af:-)
    Jeg er også på SU og elsker at være kreativ også i et køkken.

    Hilsner fra Maria
    "En verden af kunst"

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria, ja det er skam en meget anderledes måde at lave mousse på. Og jeg synes da bestemt at du skal prøve det, for det er helt sikkert en af de ting som man godt kan blive forfalden til

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...