søndag den 10. maj 2015

TIL UVENTEDE GÆSTER

Kan i huske Gevalias gamle slogan fra reklamefilmene med at det var kaffen som man bød uventede gæster? For mange passer den nok meget godt overens med hverdagens, om ikke andet så må det da siges at være smart at have et glas instant kaffe stående, til hvis det pludselig skulle banke på døren... eller hvis der pludselig skulle styrte et lille fly ned i baghave (som en af reklamefilmene vidst nok viste). Her hjemme er vi dog ikke så gode til det med kaffe, ja jeg tror faktisk ikke engang at vi har en pakke stående med instant kaffe. Så hvis det skulle ske at vi gik hen og fik uventede gæster, så er det nok ikke kaffe at de skal sætte næsen op efter. Til gengæld kan de nok godt begynde at sætte næsen op efter muffins, for med den her opskrift på en simpel muffin grunddej solidt plantet i opskskrift kartoteket, bliver det lige pludselig meget nemmere at bikse noget lækkert sammen når der kommer uventede gæster. Dejen er som et blankt canvas, altså en helt plan vanilje dej som jo faktisk smager meget godt i sig selv. Men når jeg laver den så plejer jeg gerne at hælde dejen i 3 - 4 små skåle, og vende nogle forskellige goodies ned i hver skål. For så bliver det hele pludselig meget mere spændende, og man kan også ende med at se totalt overskuds agtig ud og når man servere 3 - 4 forskellige muffins til eftermiddaskaffen. Det ligner jo for gæsterne at du har slidt og slæbt ude i køkkenet for at stille an med en masse forskellige muffins, men i realiteten har du måske kun stået og  arbejdet (hvis man da kan kalde så nem en opskrift for arbejde) i max 10 min.

Nogle af mine favorit mix-ins er:

1. Snickers muffins (1 x grunddej, 50 g saltede peanuts, 50 g chokolade og 50 g karameller)


2. Jordbær og hvid chokolade 


3. Æble og kanel


4. Straciatella (150 g hakket chokolade)

5. Citron måne muffins (1 x grunddej smagt til med revet skal og saft fra 1 citron og pyntet med citron glasur)6. Blåbær 

7. Piña colada (1 x grunddej 1 ds. ananas tern, 100 g ristet kokosmel og penslet med malibu rum når de er bagt)

8. Hindbær og hvid chokolade 

9. Confetti muffins (1 x grunddej 5 spsk. farverig krymmel)

10. Snicker doodle muffins (1 x grunddej, 150 g karameller og drysset med kanelsukker inden de bages)

11. Pære og valnød

Der her var så mine yndlings ting at komme i den her muffin dej, men hvad med alle jer Sultne Studerende derude, hvad ville i komme i en dej som denne hvor kun fantastien sætter grænser?

Muffin grunddej ca. 12 stk: 

120 g sukker
120 g smør
2 æg, sammen pisket 
120 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver 

Forvarm ovnen til 180 grader

Pisk nu sukker og smør lyst og luftigt.

Hæld nu 1/3 af ægget i sukkermassen til det er helt inkorporeret.

Nu blandes alle de tørre ingredienser og ca. 1/3 af de tørre ingredienser piskes i dejen.

I kan nok godt gætter hvordan resten af dejen laves, for nu piskes der endnu 1/3 æg i dejen efterfulgt af 1/3 mel, og til sidst piskes den sidste tredjedel æg og mel i dejen. 

Nu er det tid til at være kreativ med fyldet i muffinsne, eller man kan lade dem være nogle neutrale vanilje muffins.

Fom nu dejen i nogle muffinforme og bag dem i ca. 15 min. eller til de er gennembagte

2 kommentarer:

 1. Fantastisk idé!
  Det koncept er jo genialt!!!
  Vil prøve at finde en neutral opskrift til grunddejen, der passer ind i mine spisevaner (uden sukker og mel) og så er der da lige et par versioner der skal testes!! :-D

  Tak for ideen! :-)

  SvarSlet
 2. God idé med disse forskellige velsmagende muffin :-)
  Fik helt lyst til at bage nogen med det samme.
  God Mors aften.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...