onsdag den 30. maj 2012

NYT LEGETØJ


Hvis der er nogen der ikke har opdaget det endnu, ja har man nu mulighed for at følge Den Sultne Studerende både via Bloglovin og Facebook, og som lovet inde på Facebooksiden kommer der her et indlæg om mit nye yndlings legetøj, et lille vidunder som min mor havde med hjem til mig efter hun havde været på ferie i Rumænien. Jeg ved egentligt ikke helt hvordan man skal forklare hvad den er, men man kan vel kalde den for en vand-bord grill. Den fungere lidt ligesom enhver anden gas/kul grill, dog har den et lidt mere besynderligt udseende (den er forholdsvis lav og så har den et hul i midten hvor flamme fra et gasblus bliver placeret) og så skal der være vand tilstede i den nederste del af grillen når man bruger den....
...og jeg har virkelig grublet over hvordan den egentligt virker, jeg mener der er vand i bunden og så en meget centreret varmekilde der egentligt ikke kommer i kontakt med maden man tilbereder, men af en eller anden grund så både ligner, dufter og smager maden nu som den grill mad man ville få med en ganske alm. kuglegrill. Men nu er der nok nogle der tænker hvis den er så lig en alm. grill hvorfor bruger du så ikke bare en alm. grill? Well for det første er den bare super nem at gøre ren det er faktisk kun risten der kan være lidt tricky resten er der jo vand i så der er der ikke noget der brænder fast, for det andet er det langt mindre bøvlet end at stå med optændingblokke og kul og jeg ved ikke hvad og det er jeg en ret stor fan af, jeg mener hvem kan ikke lide de små overspringshandlinger i hverdagen. Sidst men ikke mindst så har jeg også en eller anden tosset ide om at den her grill er bare lige lidt mere miljøvenlig en alm. grill og jo selvfølgelig bruges der gas for at opvarme den, men på en eller anden måde virker det bare ikke helt ligeså slemt når man også har alt vandet i bunden



Den lille rumænske grill i brug: man sætter simpelthen "grillen" over et tændt gasblus og hælder vand i bunden af den og ligger låget på.
Når "grillen" er varm kommes kødet (eller hvad man nu har lyst til at grille) på og låget kommes tilbage på så det lidt virker som en grill-ovn - Her grillende vi nogle spareribs og nogle kyllingeoverlår samt mange andre lækkerier

Et styks "grill" mads tallerken med noget af det vi har grillet på "grillen" (en lille salat, noget grillet svinekød, grillede aubergineskiver og bagte rodfrugter)

mandag den 28. maj 2012

BRUSCHETTA, 1-ÅRSDAG OG EN LILLE GAVE


Tirsdagens tallerken med avocado- og tomat-timian  bruschetta


Så sad man lige og ville blogge lidt om tirsdagens mad da det lige pludselig som et lyn fra en klar himmel, gik op for mig at bloggen allerede har rundet sit første år. Hold da helt ferie hvor tiden dog har gået hurtigt, tænk sig at jeg for et år siden startede ud med en lille bitte blog som jeg egentligt ikke troede kunne interessere andre end mig selv, og nu sidder jeg godt og vel et år senere og ser den blomstre for øjnene af mig. Men det er ikke kun min fortjeneste, det er også alle mine dejlige læseres fortjeneste, og derfor vil jeg lige bruge et øjeblik på at sige tak til mine trofaste læsere for, for uden jer ville Den Sultne Suderende ikke være hvad den er, for I er motivationen der får mig til at have lyst til at skrive inspirerende indlæg, og jeres kommentarer er intet mindre end guld værd i mine øjne, derfor prøver jeg også at svarer tilbage på alle dem jeg kan. Som en lille ekstra treat vil jeg derfor bruge 1-årsdagen til at forkæle jer læsere med min første give away her på bloggen. Vinderne, der vil nemlig blive trukket både en første og en anden præmie, vil blive trukket når jeg runder de 40 læsere. Nedenfor kan i hører lidt om præmierne og hvad man skal gøre for at få fingrene i herlighederne.

1. præmien er en anordning jeg helt sikkert også selv skal have fingrene i her til sommer, og jeg er rimelig sikker på at den kommer i min top 3 over sommer køkken gadgets den her sommer, det er nemlig en "lav din egen slush ice kop"
(man kan se en reklame af lidt ældre dato HER)

2. præmien er i næsten samme boldgade som 1. præmien her har vi bare med nogle ispinde at gøre hvor de har en lille fordybning i toppen, og her kan man jo fylde frisk frugt i, flødeskum, chokolade eller andre spændende sager

Hvis du vil være med i lodtrækningen skal du såmænd bare vælge hvor mange lodder du vil deltage med.
1 lod for en kommentar til dette indlæg
2 lodder for en kommentar til dette indlæg + man bliver fast læser
3 lodder for en kommentar til indlægget + fast læser + link til give away'en på egen blog

lørdag den 26. maj 2012

OFC (OVEN FRIED CHICKEN)

Søndagens tallerken med oven fried chicken,ovnbagte fritter og en lille grøn salat

Mmmm jeg er virkelig en fan af fried chicken southern-style, men det er desvære (som så mange andre retter fra Sydstats køkkenet) en ret der ligger til den fede side, og selv om det nu smager mere end godt, ja så er det jo ikke lige frem noget man kan spiser særligt tit, og nu er det ikke for at lyde fedtforskrækket eller noget, men af og til er det nu meget rart med en lidt mere hverdags-venlig udgave der er lidt lettere for både samvittighedens- og sidebenenes skyld. Så ved hjælp af en kærnemælks marinade og nogle cornflakes kom der en lettere udgave af fried chicke på bordet i søndags, men bare fordi den var lettere betød det skam ikke at smagen var ringere (som det er tilfældet ved mange "light" produkter) og jeg er sikker på at det er en kyllingeret vi kommer til at se meget af her hjemme sommeren over :)


Oven Fried Chicken:

1 kylling, delt i 8 stykker½ l kærnemælk
3 - 4 fed hvidløg, knust
Salt g peber
1 tsk. chilisauce
½ - 1 spsk. sirup
Nogle kviste timian eller andre urter (dild og purløg ville virke specielt godt)
Ca. 4 - 5 kopper cornflakes
Cayenne peber

I en skål røres kærnemælk sammen med hvidløg, chilisauce, sirup og urter - smag til med salt og peber.

Kyllingestykkerne kommes i kærnemælksmarinaden og marinere i min. 1 time men gerne natten over.

Mens Kyllingen marinerer knuses cornflakes og kommes i lille fad (eller lignende) og krydres med salt, peber og cayennepeber.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden og vend dem rundt i de knuste cornflakes (de skal være helt dækkede)

Læg de cornflakes dækkede stykker på en bagerist* drys dem med lidt salt og bag kyllingestykkerne ved 200 grader i ca. 45 min.

*Nedenunder risten skal der nok være en bageplade for at opfange nedfaldne cornflakes stykker og kyllingesafter


mandag den 21. maj 2012

PASTA BASTA

Fredagens tallerken med pasta, kødsauce og små fine timianblomster ude fra altanen

I torsdags stod menu'en på kødtærte, men nu lå landet sådan at der blev virkelig meget kødsauce til overs, så fredag stod den på rester i form af noget så simpelt som pasta og kødsauce, og mad til to dage i en dags arbejde ja det er jo faktisk ikke så ringe endda, specielt ikke hvis man som mig er fuldstændigt pjattet med rester i nye forklædninger. Anyway her kommer opskriften til en ordentlig omgang kødsauce, jeg fik i hvert fald nok til at 3 personer kunne blive godt mætte over 2 dage.


Kødsauce:

1 spsk. olive olie
250 g bacontern
1 løg, fint hakket
2 stilke bladselleri, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 kg hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
3 spsk. ketchup
Ca. ½ flaske rødvin
1 laurbær blad
200 g svampe, i skiver
Salt og peber

Varm olien op i en stor grydeved middel varme og steg baconnet.


Når baconnet er sprøde tilsættes løg, gulerødder, selleri og hvidløg.

Skru lidt ned for varmen og steg grøntsagerne i ca. 10 min.


Tilsæt kødet og skru op for varmen igen og steg kødet under omrøring.

Nu hældes tomaterne i sammen med ketchup, vin, laurbær og svampe.


Rør det hele godt sammen og bring kødsaucen i kog.

Herefter simre retten uden låg ved svag vare i min. 2 timer, gerne længere hvis tiden er til det (husk at rører i gryden af og til mens den simre)

Smag til med salt og peber

fredag den 11. maj 2012

FØRSTE SELSKAB I KOKKETØJET

Forretten bestod af rå radisser i urtecreme og maltjord, agurkeringe, rimmet laks med æbleskiver og en skilt smør-soya sauce, smilende vagtelæg, feldsalat, røget lakse mousse og en chip af knoldselleri.

Så har vores klasse lavet mad til vores første selskab på skolen, og wow sikke en oplevelse man fik virkelig lært meget. Jeg fik da både pointers om hvilke smags sammensætninger der går godt i spænd, og hvordan man sætter elementer på en tallerken så den bliver æstetiske indbydende.

Og så må man jo ikke glemme at det jo bare var super sjovt at gå og anrette ting til andre end en selv, og det at se og hører deres begejstring for retterne er jo bare næste ubeskriveligt....jovist klassen har da nok lidt vej endnu før det kommer helt op i verdensklasse, men taget i betragtning at det var første gang at vi havde et selskab sammen så var det da egentligt ret godt gået.

Øverst er der et billede af forretten, men jeg fik desværre ikke nået at tage et billede af hverken hovedretten eller desserten. men jeg kan da fortælle at hovedretten bestod af nok den bedste kartoffelret jeg nogen sinde har smagt nemlig en pommes anna så det er helt sikkert en ret der komme på bloggen inden for den nærmeste fremtid, for det må jeg helt sikkert snart smage igen. udover kartoflerne var der også nogle braiserede svinekæber og noget stegt kalvekød samt andet grønt, og sidst men ikke mindst var der også en helt fænomenal svampe og portvinssauce til hovedretten som jeg uden tvivl ville kunne slupre i mig med et sugerør så der kommer også et indlæg om den på et tdspunkt når jeg for støvet alle ingredienserne sammen.

Til dessert var der en gateau marcel som faktisk også var meget god, denne kage var så toppet af med nogle stegte rabarber der var blevet drysset med lakridspulver, en combi jeg nok ikke er helt så begejstret for da jeg lidt synes at lakridspulveret let kommer til at mudre den forårssyrlige rabarbersmag til, og det synes jeg var lidt synd, men det er jo selvfølgelig bare min smag

FULD GANG I BAGERBUTIKKEN

Det er nok næppe gået nogen forbi at det lige har været storbededag, der var i hvert fald stor fokus på det på skolen hvor det var blevet min klasses tur til at stå i bageriet, og her var vi stort set hele ugen op til storbededag og det betød da selvfølgelig at vi skulle lave en masse hveder. Men nu skulle vi ikke bare stå og laver hveder til os selv (eller de kære grise der er så heldige at få køkkenaffald og rester), For torsdag i sidste uge (aftenen hvor der traditionen tro spises varme hveder) åbnede kokke eleverne en lille bagerbutik hvor vi kunne opleve en reel salgs situation, og i denne lille bagerbutik kunne både pensonister, familie og andre der havde lyst komme forbi og købe hveder og andre bagte lækkerier til en ret billig pris.

Her kommer der lige et par billeder af nogle af de ting vi havde til salg.




To slags tærte en med bær og en med pære (jeg var specielt glad for pæretærten, og den rest jeg fik med hjem blev ikke delt velvilligt med C, til gengæld fik han fornøjelsen af kærnemælkshornene





De er dog ikke tørre og kedelige ligesom dem fra guldbageren, men jeg vil nu stadig hellere have dem jeg selv laver, de er bare lidt mere søde og hade en del mere romsmag









Ja man skulle jo tro at det var gulerodsmuffins, men det var faktisk æblemuffins. Der var bare lige et par misforståelser så de endte altså med at blive pyntet som små gulerodskager :)






mandag den 7. maj 2012

FOCACCIA


Jeg har lige fået plantet en masse krydderurter ude på vores altan og timingen kunne næsten ikke være mere perfekt, for her i weekenden fik jeg bare sådan lyst til et godt focacciabrød og det gav jo god anledning til at få brugt noget af min nyplantede rosmarin. Desværre lå jeg dog ikke inde med en opskrift på focaccia, så måtte lige en tur ind på nettet og klikke lidt rundt indtil jeg fandt en opskrift fra River Cottage, og det bliver bestemt ikke sidste gang jeg bruger den opskrift for det blev bare et virkelig lækkert brød med masser af smag.

Focaccia:
500 g hvedemel
5 g tørgær
10 g salt
325 ml lunkent vand*
1 spsk. oliven olie + ekstra til at drisle over brøddet
Groft salt (flagesalt ville have været bedst, men det havde jeg ikke lige noget af)
Rosmarin


Rør gæren ud i vandet og lad det stå og trække i 5 - 10 min.

Kom gærblandingen i en røremaskine** sammen med 2/3 af melet og kør det godt sammen

Herefter kommes 1 spsk. oliven olie i dejen sammen med det resterende mel og kørere på maskinen i min. 10 min.

Tag dejen ud af røreskålen og form den til en stor kugle og stil den til hævning under et fugtigt klæde indtil den er fordoblet i størrelse.

Når dejen er fordoblet tippes ud på bordet og formes til et rektangel hvorefter den kommes i et ildfastfad (26 x 36 cm) pres dejen let ned i formen og lad den efterhæve under et fugtigt klæde i ca. 30 min.

Forvarm ovnen til 250 grader

Når brøddet er efterhævet bruger man fingerspidserne til at lave dybe huller i dejen (næsten ned til bunden)

Drisle toppen af brøddet med oliven olie og drys med salt og rosmarin

Bages i 10 min, herefter skrues der ned til 200 grader og det bages i yderligere 10 min.

,*Når der står lunkent vand skal det være omkring de 37 grader da det giver gæreren de bedste vækstmuligheder


**Man kan selvfølgelig også godt lave dejen med håndkraft men den skal æltes i forholdsvis lang tid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...