torsdag den 20. marts 2014

FOODEXPO 2014


Så har jeg fået sjællandsk jord under fødderne igen, og et kamera fuld af en masse billeder fra søndagens tur til Foodexpo i Herning. Det var en super hyggelig tur, og vi fik set en masse, også selvom vi ikke var der så længe. 

Kl 9:15 ankom vi til den officielle åbning af messen hvor der blev stillet an med morgenmad, kaffe, the og smoothies. Mor tog sig en lille tallerken at spise, men jeg nøjedes med at drikke en smoothie, jeg mener nu var planene jo allerede fra morgenstunden at vi skule rende rundt og smage en masse hele dagen på messen.

Der var så meget at se på messen, meget mere end sidste år i Bella Centeret, men der var til gengæld også mange flere mennesker i Herning, så vi var bestemt glade for at vi kom forholdsvis tidligt på dagen så det ikke var alt for mast. Kl 14 havde vi dog fået nok, vi havde smagt en masse smagsprøver, hørt en masse passionrede salgs taler fra producenterne, og vi mente at nu havde vi altså fået set det meste at det som vi fandt interessant. Når ja og så var der over middag kommet så mange mennesker at det næsten ikke var til at komme til nogen steder, så vi tænkte at tiden var kommet til at hoppe ud i bilen igen og kører de små 3 timer det tog at komme hjem til Næstved igen.

Nå nu ikke mere udenoms snak, jeg tog jo som sagt en masse billeder på messen. Så i må forberede jer på at der nu kommer en god gedigen billedstorm... enjoy :)

Det var ikke kun mor og jeg der havde fundet vej til Herning, brormand var også taget til det jyske sammen med sit arbejdet. Og naturligvis var OSCAR noget at det første vi skulle hen og se, for her var brormand i fuld gang med at svinge potter og pander så der kunne blive tryllet nogle smagsprøver frem til de mange besøgende på messen.

Der var fuld gang i den hos OSCAR med et helt arsenal af små kasseroller fulde af diverse ting til smagsprøverne, ja jeg er faktisk helt trist over at jeg ikke fik taget et billede af de smagsprøver vi fik her, for de var virkelig fine og der var blevet kræset meget for kvaliteten og detaljerne. Det er ellers ikke noget man ser så tit i en smagsprøve, men det viser jo præcis det man bør forbinde OSCAR med, nemlig kvalitet. For er der noget jeg forbinder OSCAR med, så er det god kvalitet, og ja det er lidt dyrere end andre bouilloner, men det er bestemt prisen værd for OSCAR smager altså bare bedst. 

Hvad jeg ikke ville gøre for at have en af hver af de her goodies stående i mit køkken... åh suk, som sagt før hører de jo til i den dyere ende af skalaen, så det er bestemt ikke en basis varer i mit køkken, desværre. (nej pt. er det Lild's fineste bouillon til 10 kr. som husere i mit køkkenskab) Men af og til sker det da at jeg alligevel sniger en flaske eller to af OSCARS hønsefond ned i kurven når jeg er ude at handle.

Noget af det jeg håber allermest efter messen er, at Knuthenlunds rillettes blive tilgængelig i detailhandlen. For hold nu helt kaje hvor smagte den altså godt, det kan næsten ikke beskrives hvor godt den smager. Men den beskrivelse der nok kommer tættes på er en kold smørbar pulled pork hvor der er skruet max op for smagen, ja I know det lyder bedre end godt. Så hvis der er nogen der ser den derude, så sig endelig til, for jeg kan ikke vente med at få fingrede i den.

Jeg kan desværre ikke huske hvem der havde den her fine julekalender med, men jeg har tænkt mig at lede med lys og lygte efter den, for jeg må bare eje den. Den kom med et stykke chokolade i hver lille skuffe, og den er jo ikke alene fantastik det år man køber den, den kan jo genbruges år efter år.... hvis man altså lige husker at fylde hver skuffe op med noget lækkert.

Ja jeg drikker jo ikke selv vin, men hvis jeg gjorde ville de her smarte forseglede vinglas helt sikkert være et must i sommerens picnickurveRIGTIGE banan chips, ikke noget med de tykke tørrede bananskiver man finder nede  i müeslien. Nej Banana Joe  har lavet tynde chips af banan som sagtens kan konkurrere med deres kartoffel modpart. Det lyder måske rimeligt underligt med bananer i chips format, men tro mig de er sindsygt gode, så derfor er de selvfølgelig også kommet på min watchlist over nye produkter jeg skal holde øje med i supermarkederne. De findes i 3 varianter, custard, sea salt og chili - og favoritten var helt sikkert den med chili... YUMMILICIOUS.
Spændende produkter kunne man også finde hos Chokodesign, her havde de en masse spændende gaveæsker med både værktøj, mad og meget andet. Men selvfølgelig var der et twist, det var nemlig alt sammen lavet af chokolade, og det var så veludført at det helt sikkert kunne fuppe enhver til at tro at man stod og kiggede på en masse gammelt værktøj, eller store blokke med ost for den sags skyld... og priserne, ja de var såmænd rimelige nok mellem 150 - 300 for deres gaveæsker. Så her kan selv Sultne Studerede være med uden for meget sved på panden.
En anden spændende nyhed kom fra grøntsags producenten Lovtrup, de stillede an med tre rabarbr marmelader, en klassisk variant, en rabarber med hyldeblomst og en variant med rabarber, citron og lakrids (her var hyldeblomsten en sikker vinder i min bog) Det der var spændende ved de her marmelader var at de alle var rene rabarber marmelader, noget man ikke ser særligt ofte, da rabarber næsten altid er blandet op med jordbær. Og bevares det smager da godt, men at Lovtrup har turde kaste sig ud i rene rabarber marmelader er jeg nu altså helt pjattet med, specielt fordi de har lavet nogle produkter som bestemt er til et 12-tal i min bog. Når ja  så er de i øvrigt også økologiske, og er der noget der er svært at finde så er det gode øko rabarber marmelader. Så de her tre skønheder fra Lovtrup er bestemt velkomne i mit køleskab til en hver tid
Ja tomhændet kom jeg ikke just hjem, og ja jeg glæder mig til at afprøve de forskellige ting i køkkenet inden for den nærmeste fremtid :)

Sidst men ikke mindst lige et lille blik til nogle af de nyhedder som jeg aldrig fik smagt på messen, men som jeg glæder mig til kommer på hylderne i diverse superarkeder, specielt kernerne og drikkeskyr glæder jeg mig til, men hver med alle jer Sultne Studerende hvad glæder i jer mest til at prøve?

2 kommentarer:

 1. Julekalenderen ser lækker ud - så lækker at jeg da lige måtte finde ud af hvor den var fra.
  Tænke jeg lige ville dele det med dig også :) Ud fra den reol i bagrunden fand jeg frem til at den er fra Woodshade Organic, og kan købes for 370 kr her:http://shop.woodshade.org/

  SvarSlet
  Svar
  1. uhh tak for tippet, må lige ind og kigge hos dem så :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...