onsdag den 26. marts 2014

FORÅRS FIN SUPPE


Kalenderen siger jo at vi er nået til forårs månederne, og selvom vejret har været lidt trist og koldt her de sidste par dage, ja så synes jeg da godt at man så småt kan begynde og mærke forårs fornemmelserne rundt om i det daske land. Jeg mener dagene er begyndt og blive lysere, små blomster er begyndt at kigge op ad jorden, og inden længe sprænger bøgen jo også ud, og det er da det ultimative forårs tegn. 
Så den her forårsgrønne ærtesuppe passer bare helt perfekt til årstiden, og den passer endnu bedre hvis man ikke helt føler at vinterens tunge tag har forladt kroppen helt endnu. For den friske farve og smag skal nok kvikke kroppen op igen.... og når jag så fungere den jo også bare helt perfekt som en overgangs ret mellem de tunge vinterretter og de lette og friske sommerretter vi snart kan mæske os i igen. 


Ærte-lime suppe 4 pers:

½ l vand
½ pose frosne ærter
1 løg, fint hakket 
1 hønse bouillonterning
1 ds. hvidebønner
½ dl fløde
Salt
1 lime

Kom vand, ærter, løg og bouillonterning i en gryde og giv det et op kog

Kom nu bønnerne i  og lad dem varme igennem før suppen blendes og sies.

Til sidst rundes suppen af med lidt fløde og så smages den til med salt  og limesaft.

Server suppen med lidt sprødstegt bacon og lidt skyr, fløde, cremefraiche eller lignenede



torsdag den 20. marts 2014

FOODEXPO 2014


Så har jeg fået sjællandsk jord under fødderne igen, og et kamera fuld af en masse billeder fra søndagens tur til Foodexpo i Herning. Det var en super hyggelig tur, og vi fik set en masse, også selvom vi ikke var der så længe. 

Kl 9:15 ankom vi til den officielle åbning af messen hvor der blev stillet an med morgenmad, kaffe, the og smoothies. Mor tog sig en lille tallerken at spise, men jeg nøjedes med at drikke en smoothie, jeg mener nu var planene jo allerede fra morgenstunden at vi skule rende rundt og smage en masse hele dagen på messen.

Der var så meget at se på messen, meget mere end sidste år i Bella Centeret, men der var til gengæld også mange flere mennesker i Herning, så vi var bestemt glade for at vi kom forholdsvis tidligt på dagen så det ikke var alt for mast. Kl 14 havde vi dog fået nok, vi havde smagt en masse smagsprøver, hørt en masse passionrede salgs taler fra producenterne, og vi mente at nu havde vi altså fået set det meste at det som vi fandt interessant. Når ja og så var der over middag kommet så mange mennesker at det næsten ikke var til at komme til nogen steder, så vi tænkte at tiden var kommet til at hoppe ud i bilen igen og kører de små 3 timer det tog at komme hjem til Næstved igen.

Nå nu ikke mere udenoms snak, jeg tog jo som sagt en masse billeder på messen. Så i må forberede jer på at der nu kommer en god gedigen billedstorm... enjoy :)

Det var ikke kun mor og jeg der havde fundet vej til Herning, brormand var også taget til det jyske sammen med sit arbejdet. Og naturligvis var OSCAR noget at det første vi skulle hen og se, for her var brormand i fuld gang med at svinge potter og pander så der kunne blive tryllet nogle smagsprøver frem til de mange besøgende på messen.

Der var fuld gang i den hos OSCAR med et helt arsenal af små kasseroller fulde af diverse ting til smagsprøverne, ja jeg er faktisk helt trist over at jeg ikke fik taget et billede af de smagsprøver vi fik her, for de var virkelig fine og der var blevet kræset meget for kvaliteten og detaljerne. Det er ellers ikke noget man ser så tit i en smagsprøve, men det viser jo præcis det man bør forbinde OSCAR med, nemlig kvalitet. For er der noget jeg forbinder OSCAR med, så er det god kvalitet, og ja det er lidt dyrere end andre bouilloner, men det er bestemt prisen værd for OSCAR smager altså bare bedst. 

Hvad jeg ikke ville gøre for at have en af hver af de her goodies stående i mit køkken... åh suk, som sagt før hører de jo til i den dyere ende af skalaen, så det er bestemt ikke en basis varer i mit køkken, desværre. (nej pt. er det Lild's fineste bouillon til 10 kr. som husere i mit køkkenskab) Men af og til sker det da at jeg alligevel sniger en flaske eller to af OSCARS hønsefond ned i kurven når jeg er ude at handle.

Noget af det jeg håber allermest efter messen er, at Knuthenlunds rillettes blive tilgængelig i detailhandlen. For hold nu helt kaje hvor smagte den altså godt, det kan næsten ikke beskrives hvor godt den smager. Men den beskrivelse der nok kommer tættes på er en kold smørbar pulled pork hvor der er skruet max op for smagen, ja I know det lyder bedre end godt. Så hvis der er nogen der ser den derude, så sig endelig til, for jeg kan ikke vente med at få fingrede i den.





Jeg kan desværre ikke huske hvem der havde den her fine julekalender med, men jeg har tænkt mig at lede med lys og lygte efter den, for jeg må bare eje den. Den kom med et stykke chokolade i hver lille skuffe, og den er jo ikke alene fantastik det år man køber den, den kan jo genbruges år efter år.... hvis man altså lige husker at fylde hver skuffe op med noget lækkert.

Ja jeg drikker jo ikke selv vin, men hvis jeg gjorde ville de her smarte forseglede vinglas helt sikkert være et must i sommerens picnickurve



RIGTIGE banan chips, ikke noget med de tykke tørrede bananskiver man finder nede  i müeslien. Nej Banana Joe  har lavet tynde chips af banan som sagtens kan konkurrere med deres kartoffel modpart. Det lyder måske rimeligt underligt med bananer i chips format, men tro mig de er sindsygt gode, så derfor er de selvfølgelig også kommet på min watchlist over nye produkter jeg skal holde øje med i supermarkederne. De findes i 3 varianter, custard, sea salt og chili - og favoritten var helt sikkert den med chili... YUMMILICIOUS.
Spændende produkter kunne man også finde hos Chokodesign, her havde de en masse spændende gaveæsker med både værktøj, mad og meget andet. Men selvfølgelig var der et twist, det var nemlig alt sammen lavet af chokolade, og det var så veludført at det helt sikkert kunne fuppe enhver til at tro at man stod og kiggede på en masse gammelt værktøj, eller store blokke med ost for den sags skyld... og priserne, ja de var såmænd rimelige nok mellem 150 - 300 for deres gaveæsker. Så her kan selv Sultne Studerede være med uden for meget sved på panden.
En anden spændende nyhed kom fra grøntsags producenten Lovtrup, de stillede an med tre rabarbr marmelader, en klassisk variant, en rabarber med hyldeblomst og en variant med rabarber, citron og lakrids (her var hyldeblomsten en sikker vinder i min bog) Det der var spændende ved de her marmelader var at de alle var rene rabarber marmelader, noget man ikke ser særligt ofte, da rabarber næsten altid er blandet op med jordbær. Og bevares det smager da godt, men at Lovtrup har turde kaste sig ud i rene rabarber marmelader er jeg nu altså helt pjattet med, specielt fordi de har lavet nogle produkter som bestemt er til et 12-tal i min bog. Når ja  så er de i øvrigt også økologiske, og er der noget der er svært at finde så er det gode øko rabarber marmelader. Så de her tre skønheder fra Lovtrup er bestemt velkomne i mit køleskab til en hver tid




Ja tomhændet kom jeg ikke just hjem, og ja jeg glæder mig til at afprøve de forskellige ting i køkkenet inden for den nærmeste fremtid :)

Sidst men ikke mindst lige et lille blik til nogle af de nyhedder som jeg aldrig fik smagt på messen, men som jeg glæder mig til kommer på hylderne i diverse superarkeder, specielt kernerne og drikkeskyr glæder jeg mig til, men hver med alle jer Sultne Studerende hvad glæder i jer mest til at prøve?

lørdag den 15. marts 2014

EN LILLE HISLEN FRA DET JYSKE


For næsten et år siden var jeg med min mor inde i Bella Centeret til Copenhagen Food Fair 2013,  og det var simpelthen sådan en dejlig tur, at vi i år har besluttet at vende næserne mod Herning for her afholdes der nemlig de næste 3 dage Foodexpo 2014. Desværre har vi kun mulighed for at være der i morgen søndag (ja arbejdet kalder igen på mandag), men ligesom i København er der udsigt til et sandt mekka for madinteresserede så et er bare med at få set så meget som muligt på dagen før vi vender tilbage til Sjælland igen. 
Vi tog fra Næstved af kl 14, og vi er næsten lige ankommet til det hyggeligste lille bed and breakfast som ligger ret tæt ved messecenteret i Herning. Her summer simpelthen af hjemlig hygge, og det er bestemt ikke noget dumt sted at tilbringe natten inden det går løs i morgen... ja hvis jeg på et tidspunkt skulle noget omkring Herning kunne jeg da i hvert fald godt finde på at booke det her sted igen (og hvis man skal stole på gæsteboge så har de også et ret fantastisk morgenbord, det har vi dog valgt fra da vi jo skal på messe i morgen hehe)

Men mens vi lige slapper lidt af inden vi skal have lidt aftensmad at spise synes jeg lige at jeg ville dele en opskrift på de her lækre tandoori kyllingelår som vi for nyligt fik at spise. De var ret gode, men desværre havde jeg ikke tålmodighed til at lade dem marinere i mere end 10 min, så smagen trængte ikke så meget ind som jeg kunne tænke mig, så næste gang laver jeg de nok dagen før og lader dem marinere natten over for at booste smagen lidt. Sammen med lårene fik vi noget så simpelt som ris, grøntsagsstænger, lunt naanbrød og raita se det var da nem aftensmad på en hverdag ikke sandt.

Tandoori kyllingelår 3 - 4 pers:

1 pose kyllingelår, ca 1200 g
4 dl yoghurt, naturel
2 spsk. tandoori masala krydderi
2 store fed hvidløg, fint revet 
1 cm. fint revet ingefær
saft fra ½ citron
salt og peber

Rør alle ingredienser, undtagen kylling, sammen til en marinade.

Smag så marinaden til og vend kyllingelårene ned i marinaden så de er helt dækkede.

Lad nu kyllingen marinere natten over for optimal smag.

Dagen efter kommes kyllingålerene på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i en varm ovn ved 200 grader i ca.45 min. eller indtil kyllingen er gennemstegt




fredag den 14. marts 2014

STORBY DRØMME

Sponsoreret indlæg



Nogen gange tager jeg mig selv i at smådrømme lidt om at bo i det Københavnske, ikke fordi at jeg i min vildeste fantasi kunne have lyst til at bo i så hektisk en by, næ det er mere fordi der er så mange fantastiske tilbud til mit madglade hjerte på nærmest hvert gadehjørne. Men jeg elsker simpelthen min stille provinsby alt for meget til flytte fra den så storby længslen må blive ved drømmen, men hey så er det jo godt at det næsten ingen tid tager at hoppe på et tog fra Næstved på vej mod hovedstaden. 
Og det var ligepræcis hvad C og jeg gjorde i slutningen af februar, jeg fik nemlig et gavekort til torvehallerne af svigermor til min fødselsdag og da jeg så blev tilbudt af lagkagehuset at komme ind og smage to af deres nye brød, et økologisk rugbrød og et glutenfrit brød, ja så kunne jeg jo med fordel slå to fluer med et smæk og tage en med C ind mod det Københavnske til en dag som stod i madens tegn.

Nu er det jo ikke hverdag at vi er i københavn, så vi besluttede (eller jeg diktererede og C traskede med) at vi også skulle være lidt småkulturelle og lige skulle et smut forbi Nationalmuseet og se lidt nærmere på Danmarkshistoriens. Men nu er jeg jo foodie med stort F, så hvis jeg skal være helt ærlig, så kiggede jeg mest af alt på køkkenets historie gennem tiden og ikke rigtig så meget andet.... oh well må tage derind igen på et andet tidspunkt så jeg også kan få set resten hehe.

Dagens loot fra en foodies tur i københavn

Før vi vendte næsen mod Næstved igen skulle jeg jo lige have brændt mit gavekort af inde i torvehallerne, så ud over at jeg kom hjem med to gode brød, så kom jeg også hjem med nogle store chili pølser, et græsk brød, flødeost med valnødder og honning, éclairs og en lille bøtte med hønsesalat mega godt scoret hvis I spørger mig.
Utroligt nok havde vi faktisk ikke rigtig spist noget i København, så da vi kom hjem var vi begge sultne så der skulle selvfølgelig noget mad på bordet, og gerne i en hvis fart, jeg har nemlig fået at vide at jeg bliver lige så tøsesur som ham fra Snickers reklamen når jeg er sulten. Og når nu jeg kom hjem med et helt nybagt rugbrød så var det oplagte aftensmad valg jo en lille platte med smørrebrød.


Ja det er jo ikke ligefrem det man finder inde hos Ida Davidsen, men hold nu op hvor var det altså bare godt. Jeg kiggede lidt rundt i fryser og køleskab og det endte med at der kom både roastbeef, fiskefilet, æg, kartoffelmadder og den nyindkøbte hønsesalat på bordet... yum, ja det var faktisk så godt at vi kom til at spise hele rugbrødet. Men det er jo bare et kompliment til Lagkagehusets virkelig gode brød, ja det eneste negative jeg har at sige til Lagkagehusets brød er faktisk at de ligger så pokkers lagt væk, ja øv bøv nu kan jeg bare sidde her i Næstved og sukke lidt efter det her rugbrød. Men der skal vel være noget at se frem til næste gang jeg skal forbi København, for så skal jeg da et smut forbi og have et rugbrød med hjem.


*I undre jer sikkert over at jeg ikke skrev mere om det glutenfrie brød, men det var dels fordi at jeg syntes at det smagte som et meget standard brød (lidt ala de brødblandinger som min mor plejer at bage fra Lidl), og dels fordi jeg ikke fandt de så relevant for vores husholdning, jeg mener der er jo ikke nogen herhjemme som er glutenallergikere eller er hoppet  med på nogen af de der tåbelige dameblads diæter (ja her taler jeg også til Thomas Rode disciplene). Når de så er sagt, ja så vil jeg da alligevel sige at det var et af de bedste glutenfrie brød jeg har smagt. For det var på ingen måde tørt på første dagen, som mange andre glutenfrie brød har en tendes til at være, og så smagte det også som ganske fint. Dog bliver det inden for kort tid (her snakker vi allerede dagen efter) tørst og hårdt at spise, og egner sig på dette tidspunkt mest af alt kun til at spise ristet


torsdag den 6. marts 2014

DINNER FOR ONE



Nogen gange sker det at jeg af og til for lyst til at lave noget i køkkenet som bestemt ikke falder i mændenes smag, og denne pizza var bestemt en af de ting. A hoppede fra da han hørte at der var laks på, og C hoppede fra da han hørte at jeg også kom rygeost på, men hey så var der jo bare mere pizza til mig, og lige i det her tilfælde var det nok meget godt, for jeg havde bestemt ikke lyst til at dele den her basse med nogen ;)
Så mens C og A spiste en omgang kødsauce ala Dolmio, så hoppede jeg ombord i den lækreste laksepizza som blev skyllet ned med et stort koldt glas Verdi mums siger jeg bare.
Og hey, nogle gange er man altså bare nødt til at finde sin indre tøs frem og hoppe ombord i en let og lækker tøse-forårsspise,også selvom mændende ikke altid gider at være med.


Laksepizza med rygeostecreme:

1 pizzabund, jeg tog den nemme løsning og hev en op ad køledisken 
2 hånfulde revet ost 
2 håndfulde salat mix
6 radisser, fint hakket
1/4 agurk, fint hakket 
100 g røget laks
1 spsk. purløg, finthakket 
½ dl rygeost 
½ spsk. cremefraiche 
½ citron, saft og skal 
salt og peber

Forvarm ovne til 220 grader, gerne med en pizzasten i den.

Når ovnen er varm drysses osten over pizzabunden som derefter smides en tur ind i varmen i ca. 10 min eller indtil bunden er sprød og gennembagt.

Mens pizzabunden bager røres rygeostcremen sammen ved at blande rygeost med cremefraiche og citronskal, smag den bagefter til med salt, peber og citronsaft.

Nu skal man bare have skyllet og skåret grøntsagerne, og så burde pizzabunden også være klar.

Top nu pizzabunden med først salat, laks, agurk og så radisser. 

Dernæst kommes der lidt rygeostcreme på hist og her og til sidst drysses der purløg over pizzaen, og så er der vist bare tilbage at sige velbekomme :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...