mandag den 20. juli 2015

DEN LILLE ISMAGER


Sommeren er så småt rullet ind over det danske land, jovist så har temperaturen haft nogle dyk hist og her, men overall så kan vi jo ikke komme uden om at termometeret næsten dagligt kommer op og snuse til de 23 - 25 grader. 

Herhjemme har det endda været oppe og snuse til 28 grader enkelte dage, og med det ry som det danske sommervejr har, ja så er det jo bare med at nyde det når nu vi har rent faktisk har det. Men når nu termometret siger 25 grader, ja så er der jo bare ikke noget bedre end at smutte en tur ud i køkkenet, åbne fryseren og stikke hånden ned i is skuffen for at finde en dejlig kold grøn sun lolly med smag af vindrue, som man kan nyde i solens ståler på altanen. Det eneste problem jeg faktisk har med det her ellers så dejlige sommer scenarie er, at da jeg selv for nyligt stod i samme situation med hånden dybt begravet nede i is skuffen, ja så gik realiteternes skarpe lys hurtigt op for mig. For alle de is jeg havde liggende var fulde af sukker, og derfor ikke ligefrem nogle jeg kunne spise som glykose sensitiv, øv bøv det betød altså ingen kolde is til mig i den stegende hede som raserede uden for. 

Men stædig som jeg er, så besluttede jeg mig for at selvom jeg ikke kan tåle sukker, ja så skulle jeg altså ha' mig nogle is, og gerne i en hvis fart før sommeren var forbi. Derfor bestemte jeg at is skuffen skulle tømmes så jeg kunne få plads til at fylde den op igen med hjemmelavede ispinde med lavt GI som jeg kunne nyde hele sommeren igennem. C og A blev sat på sagen med at spise de sukkerholdige is, eller som minimum finde et nyt hjem til dem et andet sted i fryseren, mens jeg hoppede i fakta for at handle ind til projekt fyld is skuffen. 

I fakta blev kurven fyldt med en masse frugt, kokosmælk, friskt presset appelsinjuice, chokolade og en enkel sukkerfri sprite, og så var jeg ellers klar til at gå i krig i køkkenet og starte min egen lille ispindefabrik op. 

I denne omgang fik jeg lavet ikke mindre end 4 forskellige slags ispinde 6 stk. cool fersken is 20 stk. fresh berry pops, 4 stk. champagne brus og 12 stk. creamu orange is. Den lille isfabrik fik simpelthen produceret intet mindre en 42 ispinde, og med en fryser som har en indbygget hurtigt indfrysningsprogram, så tog det faktisk heller ikke så lang tid at få fyldt is skuffen op med kolde sommerfristelser uden sukker*


Cool fersken is - 6 stk:

5 ferskner, skrællet og skåret i tern
½ banan, skåret i tern
Saft af ½ appesin 
½ tsk. vaniljepulver 

Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem til en blød og ensartet puré.

Smag frugt puréen til med vaniljepulver og hæld den i isformene.

Sæt låget på formen og stik en pind ned i hver form 

Kom nu isformen i fryseren til ispindene er frosne nok til at kunne fjernes fra formen.

Nu holdes formen kortvarigt under den varme hane og hver ispind hives forsigtigt ud af formen.

Pak hver ispind ind i lidt film og smid dem tilbage på frost, så formen kan genbruges til flere is.


Fresh berry pops - 20 stk:

1½ l Sprite Zero
125 g hindbær
125 g blåbær
2 kiwier, skrællet og skåret i skiver
100 g jordbær, skåret i kvarte 
1 lille håndfuld vindruer 

Fyld hver isform ca. halvvejs op med lidt forskelligt frugt.

Top nu hver form op med sprite, sæt låget på og stik en pind ned i hver isform.

Kom nu isformen i fryseren til ispindene er frosne nok til at kunne fjernes fra formen.

Nu holdes formen kortvarigt under den varme hane og hver ispind hives forsigtigt ud af formen.

Pak hver ispind ind i lidt film og smid dem tilbage på frost, så formen kan genbruges til flere is.


Champagne brus:

1 meget moden ananas, skrællet, stokken fjernet og skåret i tern
5 limefrugter
Lidt ISIS perfect sød
Evt. nogle få dråber grøn farve
50 g mørk chokolade 

Blend ananas og limesaft til en ensartet puré og smag til med lidt sødemiddel.

Hvis man godt vil have en mere traditionelt udseende champagnebrus tilsættes der lige nogle dråber grøn frugt farve.

Hæld nu pruéen i isformene, sæt låget på og stik en pind ned i hver isform.

Kom nu isformen i fryseren til ispindene er frosne nok til at kunne fjernes fra formen.

Nu holdes formen kortvarigt under den varme hane og hver ispind hives forsigtigt ud af formen.

Smid nu hver ispind tilbage på frost mens chokoladen smeltes i mikro ovnen.

Tag nu hver ispind, tør evt. overskydende fugt af med et stykke køkkenrulle, og dyp spidsen af hver is i chokoladen.

Når chokoladen er størknet pakkes hver ispind ind i lidt film og smid dem tilbage på frost, så formen kan genbruges til flere is.


Creamy orange ispinde - 12 stk:

1 dåse kokosmælk
Saft og skal fra 3 appelsiner 
1 tsk. vaniljepulver
Evt. et par dråber ISIS perfect sød 

Stil kokosmælken på køl natten over.

Daegn efter skulle den gerne have delt sig så væden ligger i bunden af dåsen, og det hvide frugtkød er steget op i toppen af dåsen.

Vend dåsen om så bunden er øverst og åben den forsigtigt, hæld væden fra**

Skrab nu frugt kødet ud og pisk det luftigt i en skål med en elpisker.

Når kokosskummet er fordoblet i størrelse smages det til med vanilje, appelsin skal, appelsin saft og lidt sødemiddel***

Kom nu kokosmassen i isformene, sæt låget på og stik en pind ned i hver isform.

Kom så isformen i fryseren til ispindene er frosne nok til at kunne fjernes fra formen.

Nu holdes formen kortvarigt under den varme hane og hver ispind hives forsigtigt ud af formen.

Pak hver ispind ind i lidt film og smid dem tilbage på frost, så formen kan genbruges til flere is.

Ja chokoladeovertræk skal man aldrig gå ned på

*Et hurtigt tip hvis du lige som mig kun har en enkel isform, istedet for at lade isene ligge i formen til de bliver spist, så fjerne hver enkel ispind fra formen lige så snart de er gennemfrosne og pak dem enkeltvis ind i film. Så kan de hurtigt lave en masse forskellige ispinde og fylde fryseren op på ingen tid med en hjemmelavet variety pack ala dem man kan finde nede i hjem is bilen.

**Smid endeligt ikke væden ud, du kan drikke den som den er, smide den i bagværk, bruge den i en smoothie eller som væden i morgendagens grød.

***Husk når du smager isene til at lave dem sødere end du egentligt vil have dem, for de mister en del af deres sødme når de ryger i fryseren 

1 kommentarer:

  1. Ej hvor ser det skønt ud!
    - virkelig godt fundet på. bliver helt lækker sulten efter is nu :)

    //www.neronoir.dk

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...