onsdag den 23. september 2015

STREET FOOD I EGET KØKKENEndnu en gang slår bloggen et smut forbi det asiatiske køkken, sidst var vi forbi Japan, og i dag går turen til Vietnam i form af den vietnamesiske street food klassiker banh mi. Landet lå nemlig sådan, at vi sidste søndags fik flæskesteg og der var naturligvis mange dejlige rester tilovers til dagen efter.

Men nu har vi efterhånden fået en del flæskestegssandwiches igennem årene, ja det er efterhånden ved at være standard på madplanen når vi dagen før har fået flæskesteg. Men selvom flæskestegssandwichen da ganske vidst er en dejlig spise, ja så er jeg nu alligevel ved at være en smugle træt af at menuen altid står på den samme sandwich, hver evig eneste gang vi har fået flæskesteg aftenen før. Så jeg var mildest talt meget interesseret da jeg så den her sandwich i kogebogen "Spar med Jaime", hvor den netop blev præsenteret som en ret man kunne lave med rester fra en flæskesteg. Så med en sund portion nysgerrighed og fornyet viden om hvad jeg kunne stille op med mine flæskestegsrester hoppede jeg naturligvis ud i køkkenet for at afprøve denne vietnamesiske flæskestegs sandwich, og det bliver i hvert fald ikke sidste gang at vi skal have den her sandwich på menuen.

For hele kombinationen af de sur-søde vietnamesiske syltede grøntsager sammen med det sprødstegte sticky svinekød i en ristet baguette som er smurt med en god mayo er intet mindre en fantastisk, og hold nu op hvor er jeg solgt, og det er C heldigvis også.

Traditionelt set ville man nok bruge et let, lyst og luftigt brød til den her sandwich, men for at stabiliserer blodsukkeret blev den i min version i stedet lavet med en grov baguette med fuldkornsmækret, men derfor smagte den stadig helt igennem himmelskt.


Banh mi - 4 pers:

1 gulerod
½ agurk
1/4 hvidkål
1 spks. kokossukker
3 spsk. hvidvins eddike
Salt og peber 
1 lille håndfuld koriander, groft hakket 
350 g rest fra en flæskesteg 
3 spsk. sød chili sauce 
4 fuldkornsbaguettes
God mayonnaise 

Start med at skære alle grøntsagerne ud i tynde strimler, de skal ca være på størrelse med en tændstik

Rør nu sukkeret sammen med eddike til det er opløst og smag til med salt og peber.

Hæld sukker-eddike lagen over grøntsagerne og stil dem til side så de kan syltes let.

Skær nu resten af flæskestege i tyndeskiver og steg den sprød i lidt olie på en pande.

Når kødet begynder at tage farve tilsættes chilisaucen, og der steges videre til køddet begynder at karamellisere.

Mens køddet steger lunes baguettesne i ovnen.

Flæk nu baguettesne, smør både top og bund med mayonnaise.

Fordel nu først kødet over de fire bunde, dræn dernæst de let syltede grøntsager og fordel dem over kødet.

Læg nu toppen af baguettesne på, pak dem ind i film/ stanniol og ny din vietmanesiske street-food klassiker i eget køkken.1 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...