fredag den 27. april 2012

SØD DAG PÅ SKOLE BÆNKEN

Her kommer der lige et til "all photo" indlæg, denne gang er det chokolade cupcakes der blev lavet i mandags da vi havde bagning på skemaet. Det blev til fire forskellige cupcakes, tre med vanilje frosting og en med bananfrosting. Dog er de alle tre blevet pyntet med marcipanblomster som vi lærte at lave i timen, og jeg må indrømme at for et første gangs forsøg så synes jeg faktisk at blomsterne slet ikke  blev så ringe endda.





SVIGERFAR OG GRISEFEST

I lørdags var C og jeg inde i Brøndby for at fejre hans fars 50 års fødselsdag der bød på både vinsmagning  med og tapas og helstegt pattegris… Mums siger jeg bare (selvom jeg faktisk ikke kan lide vin, ja så smagte tapassen nu stadig godt) Der er egentligt ikke så meget mere at fortælle andet end at svigerfar blev fejre med maner, så her kommer der lige nogle billeder af det lækre mad der blev serveret

Buffeten med alle herlighederne


En tomatsalat med løg, feta og oliven En tomatsalat med løg, feta og oliven

Salat med vandmelon, ærter, babyspinat og løg


Pastasalat med squash

Flødekartofler (var nok udover grisen det jeg spiste mest af denne aften)

Halve bagte kartofler med masser af krydderier

den udskårne gris på grillen

Endnu et bilede af den lækker gris (kan man andet end at elske sådan et syn)

Inden C og jeg tog hjem nåede jeg lige at få reddet Øffes hoved med mig, slagteren ville bare smide det ud og det synes den her sultne studrende altså var synd. Så køddet blev pillet af hovedet, og der var faktisk overraskende meget tilbage, og endte med at komme i pitabrød dagen efter

onsdag den 25. april 2012

FREDAGS FRIKADELLER

Fredagens tallerken med frikadeller, kogte bønner, kogte kartofler og brun sauce

I fredags stod menuen på frikadeller,en ret jeg efterhånden må lave et par gange om måneden på krav fra min kæreste C. Han elsker frikadeller og han kan simpelthen ikke få nok af de små dunser, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er det altså også en af mine favoritspiser fra mormor køkkenet.

Frikadeller  3-4 pers:
500 g hakket svinekød1 æg1 løg, finthakketRaspSalt og peberEvt. lidt vandSmør/ margarine til stegning

Kom det hakkede kød i en stor skål og fjern 1/4 del af det

Hullet hvor kødet er fjernet fra fyldes nu op med rasp, og den 1/4 af kødet der blev fjernet kommes tilbage i skålen.


Tilsæt æg og løg og rør det hele godt sammen, tilsæt evt. lidt vand hvis farsen er for fast*

Smag farsen til med salt og peber** og form farsen til frikadeller og steg dem sprøde på panden


*Frikadelle farsen må ikke blive for fast da man så vil ende med en pande fuld af hårde og tørre frikadeller, men den skal selvfølgelig heller ikke blive for våd da frikadellerne så ikke vil kunne holdes sammen under stegningen.


**Hvis man ikke har lyst til at smage på den rå fars kan man lave sig en lille prøve delle som man steger på panden inde resten af farsen steges

tirsdag den 17. april 2012

DAGENS FROKOST

Øverst: kogte ris med sorte og hvide sesamfrø Nederst: Stegt kylette med sød chilisauce, salat, cherry tomater, gulerods blomster ,og en bøtte med kiwi og blommer

Så står den på endnu et frokost indlæg, for idag står der endnu en lang dag på skemaet - hvilket der forøvrigt gør resten af ugen, og jeg må indrømme at når man kommer træt hjem efter en lang dag i skole, ja så er det ikke ligefrem lysten der driver værket når det komme til at få aftensmaden på bordet.

Men heldigvis bor jeg sammen med en dejlig mand der ikke tøver med at tage over i køkkenet så vi kan få lidt lækkert mad på bordet når kræfterne ikke er til det store. Men det betyder jo også at det ikke lige bliver til de store udfoldelser i køkkenet i den her uge, derfor må kreativiteten blive kanaliseret over i madpakkerne der skal med i skole så jeg ikke helt mistet mit madlavnings fix

onsdag den 11. april 2012

MADPAKKE MED SMIL-FAKTOR




Det her lydder nok lidt paradoksalt men kantinen på kokkeskolen er bare mere end ringe, ja jeg vil næsten vove at påstå at enhver bakeoff bolle fra 7-eleven  er bedre end det de kan tilbyde - hvilket jo faktisk er rigtig sørgeligt når man tænker på hvor vigtigt det er med en god og nærende frokost. Så når der er lange dage på skemaet (uden at vi skal i køkkenet), ja så er min madpakke næsten livsnødvendig for at jeg kan komme igennem dagen, uden alt for meget koncentrationsbesvær. Og imorgen kan jeg se frem til en af de ekseptionelt lange dage, jeg mener jeg tager hjemmefra kl 6:45 for at kunne være i skole til kl 8:20 hvilket egentligt ikke er så slemt når først man har vænnet sig til det, men i morgen har jeg først fri kl. 15:30 fra skolen og det  betyder at jeg som det tidligste ville kunne være hjemme igen kl 17:00.... suk.

Men så er det jo i det mindste godt at jeg har en lækker madpakke med til frokostpausen, og det er faktisk ved at være ret lang tid siden jeg sidst har lavet en madpakke der så så fin ud som den her, så jeg glæder mig faktisk allerede til frokostpausen i morgen :)

Øverst: Pasta carbonara fra aftensmaden pyntet ed små gulerods blomster Nederst: Cherry tomater, kiwi fugt og lidt chokolade til dessert

fredag den 6. april 2012

CHEESECAKE





Venindehygge er bare noget man aldrig kan få for meget af, specielt ikke når det føles som om man ikke har set sine veninder i 100 år. Så det var mere en tiltrængt da jeg mødtes med veninderne til en ordentlig omgang tøsefnider med både bowling og spisning. Jeg fik desværre ikke taget billeder af  maden som de dejlige tøser Zindy, Mie og Sarah havde stået for, men jeg kan dog sige at det i hvert fald er noget der skal prøves af herhjemme også, for det smagte virkelig lækkert. Desserten havde jeg stået for, og hvad kunne passe bedre til en overdue tøseaften end en dessert bestående af cheesecake og jordbær. Ja i min verden var det et perfekt match da det er en virkelig lækker dessert som man desværre får alt for sjældent - lidt ligesom tøsehyggeaftener i en travl hverdag.

Cheesecake:
500 g flødeost, naturel
75 g smør
200 g digestive kiks
150 g sukker
1 citron. skal og saft
1 blad husblas
1dl piskefløde
Jordbær


Læg husblassen i bød i koldt vand.
Smelt smørret og knus kiksene, rørdet smeltede smør in i de knuste kiks til en masse.
Pres kiksemassen sammen til en bund i en springform (20 cm i diameter) og stil den på køl.
Rør osten sammen med sukker, citron skal og citron saft.
Tag husblassen op, pres vandet af og smelt den over et vandbad .
Hæld lidt af osteblandingen ned til husblassen under omrøring, og hæld det tilbage til resten af osteblandingen

mandag den 2. april 2012

DA EN LILLE KLAT SURDEJ BLEV TIL TO STORE RUGBRØD


Nu har jeg jo lavet mig en ordentlig portion surdej, og hvad kunne være mere nærliggende end at starte med at bruge surdejen til at lave nogle lækre rugbrød. Specielt nu hvor påskefrokosterne er ved at stå for døren, så er der nok næppe noget der vil blive sat lige så stor pris på end et friskt bagt rugbrød på påskebordet.

Vi spiste vores rugbrød til en god gammel klassiker, nemlig en æggekage 

Rugbrød:

3 dl surdej (find opskriften HER)
½ l knækkede/ skårne rugkerner½ l rugmel7 - 8 dl vand½ l hvedemel1 spsk. sirup1 spsk. groft salt2 ½ dl femkornsblandingSmør til former eller til smøring af skorpen når brødet er bagt

Kom alle ingredienserne  en skål og rør dejen godt samen til der ikke er nogen mellommer tilbage.


Lad dejen stå og trække i ca. 30 min, når den har trukket kan man tjekke dejens konsistens og evt. justerer den lidt med enten mel eller vand (den skal være blød men ikke vandet)

Kom dejen i to brødforme og lad dem hæve tildækket i ca. 12 timer.


Når dejen er hævet til kanten af formene prikkes de helt til bunds med en tynd pind min. 20 gange *


Bag brødet i 75 min ved 200 grader.


Når brødet kommes ud af ovnen smøreres overfladen med smør**


* Dette gøres for at skabe lufthuller som dampen kan slippe ud af, ellers kan der nemt komme et mellemrum mellem brødet og skorpen


** Dette gør skorpen mere blød og nemmere at skærer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...