søndag den 7. september 2014

DEN STORE BAGE BOG 5 PART II

Sponsoreret indlæg


Ud over den fantastiske køleskabsdej, så var der også en anden opskrift fra Amo's nye bagebog som simpelthen var så fantastisk at den bare måtte deles med alle jer Sultne Studerende derude. Det er  en opskrift på noget så fantastisk som rugbrødschips, for hvem kender ikke til de tørre endeskiver i rugbrødspakken som bare ender i skraldespanden fordi de ikke rigtigt er noget værd. Jeg har da i hvert fald smidt min del af rugbrød ud igennem tiden, men ikke længere, for nu ender mine rugbrøds rester ikke i skraldespanden - de ender som chips.

Rugbrødchipsne kan spises som en snack sammen med grøntsags stænger og dip, men de kan også bruges sammen med smørrebrød som en lidt sundere udgave af ristede løg. Ja i får både opskriften på chips som kan krydres efter eget valg, men i får også min opskrift på remoslaw som er en fuldstændig fantastisk erstatning til remoulade ovenpå en roastbeef mad. Ja der kan i bare se double trouble på opskrift siden idag...slet ikke dårligt hvis i spørger mig.

Rugbrødschips:

200 g rugbrød
2 dl vand
2 tsk. olie
½ tsk. salt
evt. krydderier efter smag

Bræk brøddet i mindre bidder og kom det i en gryde med alle de andre ingredienser

Kog det hele ind til en grød uden klumper og fordel grøden på et bagepapir - det skal være et ret tyndt lag da det giver det bedste resultat.

Drys evt. med sesamfrø, havsalt eller lignende og bag grøden ved 150 grader i 1 time og 10 min.

Når grødflagen kommer udaf ovnen kan den nemt brækkes i mindre stykker og bruges som enten chips eller som noget sprødt oven på en rugbrødsmad... ja hvem siger at man ikke kan spise brød med brød.


Remoslaw:

1 spsk. pickles
3-4 spsk. skyr
lidt rødkål, fintsnittet 
lidt spids- eller hvidkål, fint snitte 
½ gulerod, fint revet 

Start med at røre pickles sammen med skyr og smag til, det skulle gerne smage lidt af remoulade 

Vend nu alle grøntsagerne sammen, og kom dressingen over.

Smag på din remoslaw og brug den som topping på en rugbrødsmad med roastbeef og top med de nybagte rugbrødschips... se det er slet ikke nogen dum måde at gøre en lidt usund smørrebrøds klassiker til et grovere, sundere og mere mættende måltid. Ja jeg vil næsten væde med at man kun kan spise 1-2 stykker af sådan en håndmad.

Bare lige for at vise at man sagtens kan være lidt fancy med reste mad, inde på skolen skulle vi nemlig lave smushi. En blanding af smørrebrød og sushi, jeg lavede små hapsere med agurkestave og skinkesalat... og ja i har nok allerede gættet hvad pyntet består af, det er da selvfølgelig små stykker af rugbrødschips, som lige giver det spøde element som jeg så godt kan lide. De var vildt lækre og kan nemt laves der hjemme. I skal bare smøre en skive rugbrød med purløgs ost, kom nogle agurkeskiver på og top med skinkesalat (ja i behøver jo ikke engang at lave den selv) pynt med lidt dild, rugbrødschips og evt. lidt urte dressing af en art... YUM!!!

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...