onsdag den 24. september 2014

MILLE CRÊPE MED SMAGEN AF SOMMER


Puha, sikke dog et rigtigt efterårsvejr vi havde i mandags. Det stod ned i stænger, og med sådan et vejr udenfor, ja så kan man jo næsten kun blive indenfor sammen med en god film eller serie (jeg kan afslører at den herhjemme stod på Doctor Who maraton). Men det er jo også på dage som den, hvor man for alvor kan se, at vi langsomt men sikkert bevæger os imod de kolde og mørke måneder. Og ligepludselig så sidder man og længes efter sommerens sol og varme...også selvom det ikke er så lang tid siden at vi sagde farvel til den.

En af de ting jeg nok længes mest efter når jeg tænker på den forgangne sommer, må klart være de søde små danske jordbær. Og da jeg en morgen på vej til arbejde hørte i radioen at den danske jordbærsæson var ved at være slut, ja så måtte jeg da lige nå at udnytte de små lækkerbiksner en sidste gang inden der ikke var flere. 

                           

Resultatet blev at jeg på vej hjem holdte ind i en gårdbutik og købte et par bakker jordbær, de fleste blev spist som de var med største velbehag, men en enkel bakke blev lavet om til den lækreste strawberry cheesecake mille crêpe. Den opskrift fik nåede kun til instagram, og aldrig ind på bloggen, så i dagens sommer-tilbagebliks ånd, får i er opskriften på en kage som jeg allerede glæder mig til at kunne spise igen næste sommer... men mon ikke man kan lave den her til efteråret med eksempelvis blåbær eller andet frugt/ bær, ja det er jo heldigvis kun fantasien der sætter grænser for ens leg i køkkenet.


Strawberry cheesecake mille crêpe ca. 8 pers:

Pandekager:
125 g mel
3 æg
25 g smeltet smør
40 g sukker
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. vaniljesukker 
Reven skal af en usprøjtet citron
4 dl mælk 
Cheesecake creme: 
500 g græsk yoghurt
1 vaniljestang
Saft og skal fra 1 usprøjtet citron
Flormelis
Fyld og pynt:
Friske jordbær, i skiver 
Knuste vaniljekiks (eksempelvis mariekiks)

Start med at lave pandekagerne ved at røre æg og mel til en jævning.

Tilsæt det smeltede smør, og derefter sukker, salt, krydderi og mælk

Kom nu lidt olie eller smør på en pande og bag pandekagerne ved middelvarme.

Når man begynder at se at dejen har sat sig, og bunden slipper let, så vendes pandekagen og bages på den anden side - pandekagerne skal være lysebrune på begge sider.

Lad pandekagerne køle af og lav cremen:

Pisk yoghurten sammen med citron saft og skal,vanilje og flormelis, smag til og juster evt. efter egen smag og behag.

Nu skal mille crêpen bare samles, så smør en pandekage med cremen, fordel skiver af jordbær oven på og top med knuste vaniljekiks.

Kom nu endnu en pandekage på og fortsæt på samme måde med creme, jordbær, kiks, pandekage indtil der ikke er mere creme.

Men husk at afslutte med en pandekage.


0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...