lørdag den 20. december 2014

JULE-HYGGE-DAG

Julen er en tid der står i hyggens tegn, og hvad kunne være hygligere end at holde en jule-klippe-klister dag med dem man holder af. Her hjemme har vi i mange år holdt en dag hvor der bliver lavet julestjerne, flettet julehjerter eller lave julekager i lange baner, men selvom det er hyggeligt med hjerter og stjerner, så kan det nu også blive en anelse kedeligt hvis huset kun er pyntet op med hjerter og stjerner. Derfor får I i dag en top 6 over små "gør det selv" juleprojekter som med garanti vil kunne få de traditionelle stjerner og hjerter til at vige lidt af hyldepladsen i de danske julestuer.

#1 Gingy-Bread men


Der er næppe noget der siger jul mere end peberkagemænd, men istedet for at lave de traditionelle mænd, hvorfor så ikke pifte julen lidt op med en af de mest kendte peberkage mænd fra det hvide lærrede? 
Jeg taler naturligvis om min absolutte yndlingskarakter fra Shrek, Gingy. Han er både mere festlig og sjovere at kigge på end de traditionelle peberkage mænd, så hvis du har fået blod på tanden og har fået lyst til at lave dine egne Gingy peberkagemænd, så kig her hos Diamonds for Dessert hvor hun både har en meget god opskrift på peberkagedej og en udførlig vejledning til hvordan man pynter sine Gingy peberkagemænd med glasur og vingummi knapper.



Mørke vinteraftener, nybagte julegodter og levende lys er bare noget som ikke kan skildes ad. Og hvis du står og mangler en flot julelysestage, og samtidig har en lille genbruger i maven, vil du elsker de her lysestager som jeg fandt inde hos Family Chic. De er lavet af nogle gamle vinglas som er blevet vendt på hovedet så ledes at foden agerer lysestage, mens selve glasset lavet om til et mini snelandskab. De er ret nemme at lave og kræve kun en limpistol, nogle gamle vinglas,karton, plastik træer, dyr, nisser eller lignende og en eller anden form for kunstigt sne eller glimmer, ja og så selvfølgelig nogle lys. Du kan finde en udfærlig guide inde hos Family Chic, og selvom det ikke står inde på siden ja så vil jeg nok anbefale at man limer et lille spyd elle lignende fast på foden af glasset så lyset bliver mere stabilt (for vi kan vist godt blive enige om at ingen har lyst til at brænde hele hytten ned i julen ;) )


Juletræer lavet af papirs muffinsforme, en af de sødere juleprojekter man kan stykkesammen dette år, og de er i tilgift super nemme at lave. Alt hvad du skal bruge er nogle flamingo kegler, muffinsforme og knappenåle. Hvis du hvil have en guide til hvordan man laver dem så kig forbi A Spoonfull of Sugar 

#4 Rensdyr næser 


Store og små vil elsker at få en pose af de her søde chokolade rensdyrnæser, og jeg ved godt at de ikke teknisk set er julepynt, men hvis nu du planlægger at lave en julehygge da med familie og venner, hvorfor så ikke lave nogle små godteposer som i kan hygge jer med mens der laves julepynt. De her godteposer kræver ikke det store, men de skal nok få smilet frem hos alle der modtager dem. Så fyld et par poser/ skåle med nogle maltesere og en enkelt rød M&M eller lignende (ja vi må jo ikke glemme Rudolphs næse) og håb på at Julemanden kan finde frem den 24. uden Rudolphs røde næse som snart bliver spist ;) 


Grankogler, maling, lim og glitter, ja mere skal der ikke til før du kan forskønne hjemmet denne jul med dine helt egne glitrende mini juletræer 


Ved juletid skal så meget som muligt pyntes op, og hvorfor ikke også pynte lysene lidt op med nogle kanelstænger i år.

2 kommentarer:

  1. Elsker honningmanden - ren Shrek-stil :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. ja han er også en af mine favoritter på den her liste :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...