mandag den 28. september 2015

FANCY PANTS PÅ SKOLEBÆNKEN


Puha, det har været en rigtig mandags, mandag i dag. I ved, sådan en dag hvor hovedet bare ikke rigtig kan komme sig over weekendens strabadser. Derfor var jeg mildest talt lettet over at dagens tur på skolebænken bare bød på en tur i køkkenet, og ikke en omgang dræbende teori. 

Skemaet lød nemlig på første køkkenlektion i valgfaget "kreativ anretning", hvilket nogle af jer nok har luret inde på IG, Og når nu man sådan skal gå og være kreativ, ja så er det efter min mening bedre at arbejde efter ens intuition, end at tænke alt for meget over tingene. Derfor er jeg er rendt rundt i et mildere zombie stadie hele dagen mens jeg prøvede at trylle en ret så lækker lakseroulade frem. Det er dog i mellemtiden ikke dagens lakseroulade jeg har tænkt mig at dele med alle jer Sultne Studerende derude, selvom i nok også skal få den opskrift inden ret længe. Nej jeg havde faktisk tænkt mig ar dele en opskrift med jer som så dagens lys sidste gang vi havde "kreativ anretning" på 2. hovedforløb engang tilbage i foråret. Dengang var det virkelig en sag som tog kegler, men blandt hverdagens stress og jag endte den desværre i glemmebogen. Men i dag kom vi til at snakke om de retter der blev lavet i klassen sidste gang vi skemaet bød på "kreativ anretning", og mens snakken gik var det som om den her svend pludselig poppede op af glemmebogen igen, så inden jeg glemmer den igen må jeg jo hellere skynde mig at dele opskriften med alle jer Sultne Studerende derude. Det er en dekorstueret æble-rødbede tærte, og den ser langt mere imponerede ud end det faktisk er at lave, hvilket i nok kan se i opskriften herunder. 

Normalt er det her jo en blog som hylder god hverdags mad til billige penge, men her har vi at gøre med en opskrift som er ovre i en helt anden blodgade hvor der er blær helt op til skyerne... Men hey når alt kommer til alt, så gør det jo ikke noget at der også lige sniger sig en god blæret score ret ind i repertoiret blandt alle opskrifterne på hverdags retter, specielt ikke når den er forholdsvis let at gå til, og ikke koster kassen at lave, så hvad siger alle jer Sultne Studerende derude, kunne i finde på at trylle en dekonstrueret æbletærte frem næsten gang i trylle lidt i køkkenet for en date?


Ja det er samme dessert som på tallerkenen, her er den bare blevet anrettet i små portions skåle og pyntet med lidt sukker slør


Dekonstrueret rødbede-æble tærte:

Rødbede sirup:
1 rødbede, skrællet 
50 g sukker
300 ml vand
Rødbede creme:
25 ml. fløde
30 g sukker
Kornene af ½ vaniljestang 
2 æggeblommer
15 g maizena
Citronsaft 
Rødbedesirup  
Mørdejs kiks:
50 g smør
100 g mel
30 g sukker
1 tsk, vaniljesukker
½ æg
Nøddesmuldr:
50 g hasselnødder 
50 g smuttede mandler 
20 g havre
50 g sukker
3 tsk. kakao 
Andet:
Friske æbletern 

Rødbedesirup:
Kog den skrællede rødbede mør i vandet tilsat sukker.

Når rødbeden er mør blendes den  og pulpen  sies fra.

Kog nu den søde rødbedesaft ind til en tyk sirup 

Rødbedecreme:
Varm fløde, sukker og vanilje op til det lige begynder at bryde overfladen.

Pisk nu blommerne sammen med maizena og hæld den lune fløde over mens der piskes.

Smag cremen til med rødbede sirup og citronsaft.

Stil cremen på køl indtil den skal bruges 

Mørdejs kiks:
Smuldr de tørre ingredienser sammen med smørret til det har konsistens som revet parmesan.

Tilsæt dernæst ægget og ælt dejen sammen.

Rul nu dejen tyndt ud og skær den i små cirkler.

Bag kiksne ved 175 grader i ca. 8 min. eller til de begynder at blive gyldne 

Nøddesmuldr:
Vend alle ingredienserne sammen og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

Bag ved 175 grader i 10 - 15 min. eller til nødderne er godt karamelliserede.

Lad blandingen køle let af og hak den groft.

Samlings arbejdet:
Start med at fordele nøddesmuldret på en tallerken.

Fordel nu de friske æbletern over smuldret og kom nogle skefulde af cremen over.

Nu kommes kiksene på tallerkenen og så er retten stort set færdig, jeg pyntede den også lige med nogle æbletern dyppet i smeltet sukker og havde lavet noget pynt af smeltet sukker, men det behøver man skam slet ikke

1 kommentarer:

  1. Wow, det ser godt ud - især på tallerken. Ret frækt med en rødbededessert.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...