tirsdag den 10. marts 2015

KØB SMART - BRUG SNART


Nå bananerne er ved at blive lidt brune, eller når kødet og andre varer er ved at nå sidste salgs dato, så bliver de ofte sat betydeligt ned i pris, og det er en rigt god nyhed for alle os med et lille madbudget, for her kan man altså virkelig sparer mange penge i hverdagen. 

Før i tiden ville disse varer bare være blevet kylet ud i containerne bag butikkerne, men nu har butikkerne heldigvis fået øjnene op for trenden med at mindske madspildet, og derfor kan man nu næsten ikke træde ind i et dansk supermarked, uden at de har en eller anden form for politik med nedsat pris på varer med kort holdbarhed. Og for alle os Sultne Studerende betyder denne stigende trend altså at vi kan sparer rigtig mange penge på at købe nedsatte varer frem for dem til fuld pris, samt være med til at nedsætte madspildet... se det er hvad jeg kalder en win-win situation. 

Netto samler deres nedsatte varer  i en kasse i kølemontren, og i den her var der en masse pålæg på tilbud,. Så her var der rig mulighed for at fylde fryseren så der var rigeligt pålæg til frokosten på studie eller job.

Rema 1000 plejer også at samle sammen i en kasse, og her var der gevinst hvis man ville have en billig salat til aftensmad... og ja jeg har prøvet dem og de er faktisk slet ikke så ringe endda.

Nogle butikker har sat klistermærker på varerne rundt om i butikken når de af og til finder noget med kort holdbarhed, så her skal man altså være lidt på udkig hvis man skal spotte de gode tilbud. Men langt de fleste butikker er begyndt at samle de nedsatte varer i kølemontre, i kurve, vogne eller lignede så kunderne har et bestemt sted man kan gå hen for at finde gode tilbud på varer med kort holdbarhed. Modsat hvad mange tror så fejler kvaliteten ikke noget, og når man kan sparer op til 50-60% så kan jeg ikke se nogle grund til ikke at købe nedsatte varer. Specielt ikke fordi mange varer kan ryge en tur i fryseren, og få forlænget holdbarheden med helt op til 4 mdr. Så hvis der lige ligger et par pakker kød med meget nedsat pris, så er det bare med at få dem købt og smidt i fryseren, for i det lange løb kan det godt betale sig. Fornyligt fandt jeg nemlig nogle pakker med svinekæber sat ned til en flad 10'er fra 40 kr. så selvfølgelig blev der købt et par pakker som jeg smed i fryseren, til den pris kunne jeg simpelthen ikke lade være.


I Kviskly har de en hel montre dedikeret ti nedsatte varer, og man kan være heldig at der bugner med så mange varer at man næsten ikke kan vælge... 

... eller man kan være uheldig og finde en montre som er stort set tom

Sidst men ikke mindst kan man også være heldig at komme hjem med rigtig billigt brød, hvis man komme inden lukketid. For mange butikker som har "tag selv brød" sætter prisen ned kort før lukketid på de varer som ligger tilbage på hylderne. Udbuddet er ikke altid så stort, men man kan få nogle virkelige billige lækkerier med sig hjem.

Kommer du efter kl. 20 kan du i Netto få 50% på de brød og kager som er tilbage på hylderne...

a
...i Lidl har de samme tilbud, så der er ingen undskyldning for at betale overpris på godt brød igen

2 kommentarer:

  1. Hvor er det dejligt at se! Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad's kæmpe arbejde mod madspild i Danmark bærer frugt! :)

    SvarSlet
  2. Hvor er det dejligt at se! Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad's kæmpe arbejde mod madspild i Danmark gennem de sidste 7 år bærer frugt! :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...