onsdag den 18. marts 2015

SUNDERE VANILJEIS MED KUN 3 INGREDIENSER


Cremet is lavet med kun 3 simle ingredienser, og så behøver du ikke engang en ismaskine! Ja det lyder næsten for godt til at være sandt, og i sidder sikkert og tænker "hvad er det for 3 magiske ingredienser som kan blive til en blød og cremet is, uden tilsat sukker, fløde eller andre ingredienser?"

Men det skal jeg fortælle jer, for det er intet mindre en modne bananer, skummetmælk og vaniljesukker. Teknisk set kan isen sagtens laves med kun bananer, det smager også helt forrygende, og så har man jo en is lavet på kun 1 ingrediens, men den bliver lige det bedre når der tilsættes vanilje og lidt mælk. I mit "køb smart - brug snart" indlæg skrev jeg jo om at mange butikker sætter prisen ned på varer med kort holdbarhed, og en af de varer jeg ofte ser i kurve rundt om i frugt/grønt afdelingen er bananer som er blevet for brune til at folk gider at købe dem. Det er rigtig godt for sådan nogle som mig som ikke har nogle problemer med brune bananer, for ofte kan man få en pose med 10 bananer til 5 kroner, og selvom de er lidt for modne til at spise som de er så er de altså helt fabelagtige at kommer i kager og lignende. Når jeg ikke bruger de brune bananer i kager, så har jeg for vane at skære dem i stykker, fryse dem ned og dyppe dem i smeltet chokolade og saltede peanuts.Det smager himmelskt, men det var altsammen før jeg fandt ud af at man kan blende de frosne bananstykker og lave en en super hurtig og lækker vaniljeis.

Det er jo næsten ren magi, så hvis du har en lidt for moden banan liggende i frugtskålen, så smid den endelig ikke ud. Smid den hellere i fryseren og lav en lækker og sundere vaniljeis. Og hvis du føler dig lidt ekstra eventyrlysten, så kan du jo altid prøve dig frem med forskellige smags varianter som chokolade, hindbær, pebermynte, peanut butter, kanel eller honning.

Banan is - 2 pers:

1 moden banan
½ tsk. vaniljesukker
2-3 spsk. skummetmælk

Skær bananen i stykker og kom den i fryseren til de er helt gennemfrosne, min. 2 timer.

Kom nu den frosne banan, vanilje og mælk i en minihakker og blend isen helt blød, den skal have konsistens som softice.

Nu kan man spise isen som hjemmelavet softice, eller man kan komme den i fryseren igen indtil den er frossen som alm. vaniljeis.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...