lørdag den 8. december 2012

BAGT KARTOFFEL, EN GLEM JUVEL

Onsdagens tallerken med en bagt kartoffel fuld af en masse goodness og en grøn salat ”on the side"

Bagte kartofler er en meget undervurderet spise, og oftest får man dem kun som tilbehør til en stor lækker bøf. Men de halvstore gyldne knolde behøver slet ikke at nøjes med at ligge i bøffens skygge, for hvis man giver dem en chance til at skinne igennem på middagstallerkenen kan de ende med at blive til et så lækkert måltid at man slet ikke savner bøffen (for ikke at snakke om at man nok heller ikke ville kunne spise den ;) )

Jeg indrømmer gerne at det var med en del skepsis fra mændenes side at jeg kom bagte kartofler på madplanen, og jeg indrømmer også gerne at C stod så meget af, at han da slet ikke ville smage på mine bagte kartofler med valgte at nøjes med en frost pizza, men hey det betød jo så bare at der var mere til A og jeg selv hvilket vi da ikke havde noget imod. De bagte kartofler var nemlig sprøde og krydrede uden på og ”fluffy” og bløde inden i så fyldet med de forskellige smage rigtig kunne fordele sig ned i kartoflen.

Kom olivenolie, salt, peber og hvidløgspulver i et ildfast fad og vend kartoflerne i blandingen inden de bages i 55 min. ved 200 grader"

Når kartoflerne er bagt er de klar til at blive fyldt. En rigtig god combo er koldt smør, cheddar, cremefraiche, sprødt bacon og forårsløg

Først krydres kartoffelkødet med salt og peber og der kommes en lille smørklat i...
...kom derefter lidt revet cheddar oven på...

..til sidst toppes kartoflen af med en lille klat cremefraiche, lidt bacon og hakket forårsløg.

Do's and Don'ts:

Ja man skulle ikke tro at det kunne være så svært at åbne en bagt kartoffel, jeg mener kom en kniv i en varm kartoffel, skær en kryds og pres kartoflen åben er det ikke sådan at man åbner en bagt kartoffel?..

...Nej ikke hvis jeg skal have noget at sige, for hvis man bruger en kniv til at åbne sine kartofler vil den trykke kødet i kartoflen sammen, og det betyder at man ender med at få en hård, tør og kedelig kartoffel. Hvis man istedet bruger en gaffel til at åbne sine bagte kartofler trykker man ikke kødet sammen og det betyder at man vil få en meget lettere, luftigere og mere "fluffy" kartoffel. Dette betyder også at man kan bruge mindre smør da smørret smelter og fordeler sig ned gennem det luftige fyld så smagen trænger igennem hele kartoflen istedet for bare at ligge og samle sig som en smørpøl på toppen af kartoflen, før det uden tvivl vil begynde at flyde ud på tallerkenen mens man spiser, og vi kan vel hurtige blive enige om at det smør det ender på talerkenen ikke giver meget smag til kartoflen.

De fleste plejer jo nok at åbne deres bagte kartoffel med en kniv, men så ender man med en meget kompakt bagt kartoffel der næsten ikke er værd at sætte tænderne i, og hvor fyldet bare ligger sig lagvist uden at lade de forskellige smage sive ned i kartoflen
Hvis man derimod  åbner sine bagte kartofler med en gaffel, så ender man med en kartoffel der er super ”fluffy” og hvor fyldet nærmest smelter ned i kartoflen i stedet for at glide ud på tallerkenen.


0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...