søndag den 29. januar 2012

ENDNU EN LANG DAG PÅ PRAKTIKSKOLEN...

Frikadelle sandwich i hjemme lavet bolle, rødsnackpeber, agurkestænger og pomelo

...Og det betyder at der må en madpakke med i skole igen i morgen. Og nu ligger landet sådan at jeg kender mig selv nok til at vide at jeg ikke ville få lavet madpakken hvis jeg skulle stå tidligt op og lave den i morgen tidligt, så for at undgå at skulle rende rundt med knurrende mave blev madpakken pakket mens resterne fra aftensmaden blev pakket væk.
Vi havde fået reste sandwiches til aftensmad med rester af flæskesteg og frikadeller, så der kom selvfølgelig en lille frikadelle sandwich i madpakken sammen med rødsnackpeber, agurkestænger og pomelo - Jeg glæder mig allerede til morgendagens frokostpause, og mon ikke jeg får et misundeligt blik eller to på lærerværelset når madpakkerne kommer på bordet

FORMBRØD ALA THE FABULOUS BAKER BROTHERS





Tom og Henry Herbert er godt på vej til at blive mine to nye helte, for det første kan jeg ret godt relaterer til det med at have en foodie familie* og for det andet så er deres program "The Fabulous Baker Brothers" fra Channel4 bare helt genialt, ja de eneste minusser ved dem er at man ikke kan se Channel4 i Danmark** og at man heller ikke kan købe rettighederne til at se Channl4's web-tv mens man er i Danmark, men så kan man da heldigvis finde det meste inde på YouTube.

Det var faktisk ved lidt af et tilfælde jeg faldt over de to brødre inde på YouTube og der gik ikke længe før jeg følte mig som deres største fan, og da jeg i gåraftes så Tom Herbert røre et lækkert hvidt formbrød sammen kunne jeg næsten ikke vente med at komme ud og lave mit eget forbrød.
Heldigvis havde jeg lige mel nok tilbage i køkkenskabet til et enkelt brød, så mens aftensmaden stod og snurrede fandt jeg ingredienserne sammen at æltede en rigtig fin dej sammen (og man SKAL ælte længe for at få en saftig krumme, jeg æltede nok i små 10 min. før min dej var helt glat, blød og smidig***)

Formbrød:
560 g hvedemel
10 g salt
20 ml rapsolie
5 g tørgær
300 ml lunkent vand


Rør gæren ud i vandet og lad det stå i 5 - 10 min eller indtil det begynder at boble lidt

Rør mel, salt olie og gærblandingen godt sammen i en skål.

Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt indtil dejen er glat og smidig ca. 10 min (Se nederste fodnote)

Kom nu den æltede dej tilbage i skålen og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.

Når dejen har hævet første gang er det tid til at forme brødet så det passer ned i en olieret brødform.

Dæk nu brødet i formen til med et fugtigt viskestykke/ film og lad det efterhæve i endnu 1 time.

Nu er det tid til at bage brødet, forvarm ovnen til 240 grader.

Mens ovnen varmer op drysses toppen af brødet med lidt mel og ridses med en skarp kniv.

Bag brødet i 25 - 30 min, når brødet lyder hult når man banker på bunden er man sikke på at det er bagt til perfektion.



*Alle i min familier er enten bagere, kokke, salgtere eller noget helt fjerde inden for madverdenen


** Noget jeg har bandet og svovlet over længe da jeg elsker alle de programmer kanalen sender :(

***Man kan evt. lave tommel testen med dejen for at se om den er æltet nok. Det vil sige at når man er færdig med at ælte dejen og har samlet den til en kugle trykker man den let med tommelfingeren, hvis dejen lige bagefter springer tilbage er den æltet færdig

torsdag den 26. januar 2012

SUSHI-BØLGEN, NOK IKKE EN JEG KOMMER TIL AT HOPPE PÅ

En stor tallerken med reje-avocado ruler og lakse-tamagoyaki ruller

Tallerkenen var ikke helt stor nok så der var lige en lille ekstra tallerken med reje-avocado ruller

Jeg må være ærlig og indrømme at jeg faktisk aldrig havde prøvet sushi før vi lavededer her hjemme, og selvom det var rigtig sjovt at lave så må jeg sige at smagen ikke lige var mig (jeg tror at det var smagen af tangen der ødelagde det for mig) så det bliver nok ikke ligefrem noget vi kommer til at få sat på middagsbordet så tit herhjemme hvilket kæresten blev ret trist over at hører da han er ret vild med sushi.

Men fyldet kunne jeg dog godt lide specielt reje-avocado fyldet gled ret godt ned.

.
Her kommer der lige en lille video der mest af alt var min inspiration til vores hjemmelavet sushi 

(den rullede omelet "tamagoyaki" kan i den grad anbefales)

mandag den 23. januar 2012

STORE BAGEDAG MED SCONES OG MINIRUGBRØD

Her i weekenden gik det ligepludselig op for mig hvor lang tid siden det er jeg har  bagt andet end min "go to" opskrift på brød "Verdens nemmeste boller". Det besluttede jeg mig for at gøre noget ved, så mel og gær blev hevet frem fra køkkenskabene og vupti, så var det lille hjemme bageri ellers igang med at kreer boller til  både madpakken og den søde tand.

En omgang dej til choko-appelsin scones


Yum de færdige scones "straight from the oven

Choko-appelsin scones:
500 g mel
1 tsk. salt
1½ spsk. bagepulver
125 g margarine/ smør
3 ½ dl kærnemælk
3 spsk. sukker
100 g chokolade
1 appelsin, kun skallen
(æg til pensling + lidt sukker til at strø over)

Forvarm ovnen til 200 grader

Si melet sammen med salt og bagepulver ned i en skål


Kom fedtstoffet i melblandingen og ælt det godt sammen (når tekstureren minder lidt om revet parmesan er det færdigt)


Hak chokoladen og riv appelsinskallen og vend det sammen med sukkeret ind i dejen.


Til sidst hældes kærnemælken i og dejen æltes sammen (ikke for meget det skal bare lige kunne samles til en  kugle)


Rul dejen ud til en pølse og skær den i skiver på ca. 3 - 4 cm og læg dem på en bageplade.


Pensel sconesne med sammenpisket æg, drys med sukker og bag dem i ovnen i ca. 15 - 20 min

Minirugbrød blev det skam også til


Minirugbrød:
4 dl kærnemælk
4 dl rugmel
4 dl hvedemel
2 tsk. salt
1/4 pk. gær


Forvarm ovnen til 200 grader

Opløs gøren i kærnemælken

Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet dej

Stil dejen til hævning et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse (2 - 3 timer)

Efter dejen har hævet til dobbelt størrelse rulles dejen ud i en tyk pølse og skæres ud til boller (jeg fik ca. 8)

Nu skal minirugbrødne efterhæve i ½ -1 times tid

Minirugbrødne bages i ca. 30 min

fredag den 20. januar 2012

SØDE OG HOTTE LÅR

Onsdagens tallerken med søde og hotte lår, broccolisalat, bagte rodfrugter og stegte ris (ikke på billedet, parmesan dressing til salaten)

Det kommer vel næppe som nogen stor overraskelse at jeg i en stille stund godt kan finde på at klikke rundt på nettet for at finde inspiration til de gastronomiske udfoldelser, og den anden dag faldt jeg over bloggen "Gane og Gaffel" som jeg må sige er mere end anbefalesesværdig.

Efter jeg havde klikket lidt rundt på bloggen faldt jeg over opskriften "sødchili kyllingelår" og jeg var bare solgt på stedet, jeg mener kyllingelår i en sød og spicy honningmarinade der giver gode klistrede lår med masser af snask... "what's not to love?" Det er jo praktisk taget en kæmpe udgave af kødfulde hot wings med en lækker hjemmeavet (lidt sundere) sauce.

Af middagens rester blev der lavet en hurtig madpakke til dagen efter

Søde og hotte kyllingelår:
3 spsk. sød chili sauce
1 spsk. honning
1 spsk. soya
1/4 dl olie
3 tsk. sriracha chili sauce
Kyllingelår


Pisk sødchili sauce, honning, soya, olie og chili sauce sammen til en ensartet marinade.

Kom lårene i marinaden og lad dem marinerer i min. en times tid men som med mange andre marinader bliver kødet sevlfølgelig ikke værer af at have ligget natten over

Forvarm ovnen til 175 grader og steg lårene i ca. 30 - 45 min

Vend dem rundt et par gange  undervejs så "snakset" virkelig sætter sig fast til lårene og nærmest karamelisere lårene - og ja det er i den grad noget der giver fedtede fingre at spise

tirsdag den 17. januar 2012

MAD I ÆGTE TROELS TRIER STIL



Jeg synes virkelig at det er alt for lang tid siden jeg sidst fik en hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sauce. Så i dag var det simpelthen den her gode gamle klassiker "Bøf med løg" der blev smækket på middagsbordet, men jeg kunne dog ikke helt vende mg til tanken om bare at skulle spise kød og kartofler skyllet ned med brun sauce. Derfor hakkede jeg ½ agurk og nogle tomater og vendte dem i en vinaigrette så der også var noget friskt og grønt på aftenens tallerken.

I morgen er min dag på praktikskolen ret lang da min praktikgruppe har et møde med vores mentor, så derfor er jeg nødt til at have madpakke med. Så efter jeg havde spist aftensmad og ryddet lidt op i køkkenet fandt jeg madkassen frem og pakkede mig en hurtig madpakke med rester fra aftenens måltid.

Lille preview af morgendagens frokost der består af: En burger med bøf, bløde løg og lidt grønt, cherry tomater, appelsinbåde, chokoladekiks og en lille portion agurk-tomat salat

Burgeren blev måske lidt for høj for min lille jordbær madkasse, så den måtte lige forstærkes lidt med ekstra elastikker så en kunne holde lukket


Bøf med løg ala Troels Trier


Hakkebøffer med bløde løg og pandesauce:
1 pk. hakket oksekød
2 løg
1 oksebouillon terning
Lidt mel
Salt og peber
Lidt smør/ margarine

Skær løgene i halve og derefter i tynde skiver.

Varm en pande op ved middelvarme, smelt smørret og kom løg skiverne i panden.

Nu steges løgene langsomt gyldne og blødeunder omrøring (ca. 10 min.)

Herefter tages de bløde løg af panden og stilles til side.

Form nu kødet til 4 bøffer og krydr dem godt med salt og peber på begge sider

Steg bøfferne på panden (kom evt. lidt mere fedtstof på panden hvid det ser ud som om de er ved at stege tøre)

Hvis der skal laves brun sauce til bøfferne gøres dette efter bøfferne er taget af panden.

Panden koges af med ca. ½ - 1 liter vand, derefter kommer man en bouillonterning i saucen hvis man synes at smagen er lidt for vandet.

For at tykne saucen rystes et par spsk. mel sammen med dobbelt så meget vand til en jævning*Jævningen piskes derefter ind i saucen og der smages til med salt og peber.


Agurk-tomat salat:

½ agurk, i grove tern
2 tomater, i grove tern
1 del olie
1/3 del citron saft
Salt og peber
1 ½ tsk. dijon sennep

Pisk olie, citronsaft, salt og peber og dijon sennep sammen til en sammenhængende dressing.

Vend grøntsagerne i dressingen


*Jeg plejer at ryste mel og vand sammen i et lille syltetøjsglas eller lignende

søndag den 15. januar 2012

FRA EN SØRGELIG LILLE REST RODFRUGTER TIL EN LÆKKER INDISK SNACK

Kylling tikka, ris, rodfrugts kugler og raita


Det er jo som bekendt meget oppe i tiden det med at man så vidt muligt skal undgå mad spild, og jeg er da også enig i at det er en god ide at prøve at stække made lidt længere af og til hvis det er muligt - et plus ved dette er jo at der er penge at sparer ved at strække ens rester, og at spare penge ja det er i den grad noget en sulten studerende kan lide.

Så i "stop spild af mad ånden" kommer der her en lille idé til hvad man kan gøre hvis man står og har en rest bagte rodfrugter eller lignende tilbage fra gårsdagens aftensmad, for så kan man som mig lave en lille rodfrugts-happer som man enten kan bruge som en lille snack, eller som jeg valgte at gøre bruge den som en del af et lille indisk aftensmåltid.


Rodfrugts kugler:

En rest bagte rodfrugter
1 æg
Lidt mel
Salt og peber
Spidskommen, stødt
Vegetabilsk olie - til at stege dem i
Panering:
Æg
Mel
Rasp

Mos rodfrugterne, bland evt. lidt moste kogte kartofler i hvis man også har en rest af dette tilovers.

Rør æget ind i mosen sammen med lidt mel (et par spiseske fulde) for at binde mosen lidt sammen

Smag til med salt og peber og godt med spidskommen- jeg kom ret meget i da jeg synes at spidskommen virkelig skal smage igennem.

Herefter røres det hele godt sammen og trilles til kugler

Nu skal der paneres, så først vendes kuglerne i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst vendes de i rasp.

Til sidst steges/ friteres kuglerne i vegetabilsk olie indtil de er gyldne og sprøde

lørdag den 14. januar 2012

THAI GREN CURY MED LIDT HJÆLP FRA EN BLÅ DRAGE


Den her cury er uden tvivl en af de nemmeste og hurtigste retter jeg kender, og så er den virkelig simpel at gå til. Det eneste retten egentligt kræver er green cury paste og kokosmælk. Hvis man ligger inde med de to ingredienser ja så kan man jo næsten varierer retten i det uendelige og komme lige de grøntsager og det kød man vil i retten.(ja man kan jo ogsålave den fuldstændig vegetarisk og komme stegte tofu tern i hvis man hellere vil det)

Hoved ingrediensen i dagens måltid


Green Chicken Cury:

1 ds kokosmælk
½ glas green curry paste*
2 kyllingebryster, skåret i mundrette bider
1/4 - ½ pose wokgrønt fra fryseren
1 pk. nudler pr person

Kog nudlerne

I mens nudlerne koges steges kyllingestykkerne på en pande indtil de er gennemstegte

Skub kyllingen ud i kanten af panden og kom cury pasten på midten af panden

Steg cury pasten lidt af og hæld derefter kokosmælken ned i panden

Rør det hele sammen indtil kyllingen er dækket af en lys grøn cury sauce

Hæld de frosne grøntsager ned i panden og rør det hele godt sammen.

Når grøntsagerne er gennemvarme er der bare tilbage at hælde en portion nudler op i en dyb tallerken/skål og komme chicken cury'en over


*Men bør nok gå lidt forsigtigt frem hvis det er første gang der arbejdes med gren cury paste så maden ikke bliver for stærk (det er jo lidt af en smags sag) Jeg kan huske at første gang jeg skulle bruge produktet i en opskrift fulgte jeg opskriften til punkt og prikke, men dette resulterede i at maden jeg havde lavet næsten blev alt for stærk til mine smagsløg og ja det var i den grad uspiselig

fredag den 13. januar 2012

TO DONUT OR TO DOUGHNUT



Så blev jeg igen overtalt til et lille køkken eksperiment (selvom der nu ikke skal så meget til at overtale mig til at lege i et køkken). Denne gang var det de amerikanske klassiske doughnuts der stod for tur. Eller som min kæreste sagde donuts - vi havde faktisk en længervarende diskussion om hvad det nu var de små ringe hed og tror faktisk ikke at vi kom frem til noget endeligt resultat, så er der nogen der vil give deres bud på hvad de hedder?

Det endte faktisk med at være en lidt længere process at lave de her doughnuts, for først skulle dejen hæve, så skulle den rulles ud og stikkes ud, så skulle den hæve igen og til sidst koges i olie men jeg havde heldigvis kærestens køkken for mig selv så der blev skruet godt op for musikken og ellers hygget i det lille køkken (selvom jeg var ret træt da jeg endelig var færdig med dem og havde rydet op efter mig selv)

Ja glasuren skillede lidt med de første par doughnuts, men de smagte nu heldigvis stadig god

Jeg fandt dog ud af at holde sammen på glasuren til sidst, er de ikke blevet fine


Dagens udkom, jeg kan godt love for at der var nogle glade mænd i huset. Jeg ved ikke lige hvorfor kuglerne er så mørke på billedet de var meget lysere i virkligheden

Doughnuts/ Donuts:

½ pk. gær
3/5 dl vand
4 dl mælk
1 dl sukker
1 tsk. bordsalt
2 æg
75 g smør
12 dl mel
1 l olie

Smuldr gæren i  lunkent vand og lad det stå i 5 min. eller indtil det begynder at skumme.

Bland derefter gærblandingen sammen med mælk, sukker, salt, æg og smeltet smør.

Si halvdelen af melet ned i en skål og rør de våde ingredienser ind i det.

Rør herefter langsomt resten af melet ind i dejen.

Ælt dejen i ca. 5 min. eller til den er glat og elastisk og stil dejen til hævning (indtil den er dobbelt størrelse)

Vend dejen ud på en melet overflade og rul den ud til ca. 1 cm tykkelse.

Udstik dejen til dougnuts (jeg brugte et lille shot glas til at lave hullerne)

Nu skal doughnutsne hæve til dobbelt størrelse igen

Opvarm olien i en gryde til 175 grader.

Kog doughnutsne indtil de bliver gyldne og sprøde (de skal vendes en gang mens de koger)

Lad dem derefter dryppe af på fedtsugende papir.

Nu er der kun tilbage at dyppe de varme doughnuts i glasuren


Glasur:

75 g smør
5 dl flormelis
1 ½ tsk. vaniljesukker
4 spsk. vand

Smelt smørret i en gryde og rør derefter flormelis og vaniljesukker i.

Fjern glasuren fra varmen og rør vand i 1 spsk. ad gangen, til glasuren er tynd med ikke vandet 

torsdag den 12. januar 2012

A STUDY IN ORANGE


En C-vitamin bombe der vil noget.

I går da jeg skulle ud og handle faldt jeg i Fakta over en lækker moden pomelo og et stort net med røde appelsiner og jeg må ærligt indrømme at jeg aldrig har hørt om røde appelsiner før, altså jeg kender da selvfølgelig godt til blodappelsiner men de her var på ingen måde lige som dem, ja jeg kune næsten fristes til at tro at de kunne være en krydsning mellem blodappelsin og alm. appelsin for selve kødet er orange ligesom alm. appelsiner men enderne har den intense røde farve som man kender fra blodappelsiner. Men any ways de smager i hvert fald super godt så jeg ville bare lige fortælle jer alle sammen om mit nye fund + så vil jeg da klart anbefale at man prøver de røde appelsiner.

Gårsdagens middag var en lille smugle inspireret af de citrusfrugter jeg fik købt og stod derfor i farven oranges tegn

Aftensmad skulle der jo selvfølgelig også på bordet i går, og jeg kan da kun sige at gårsdagens tallerken matchede mit frugtfad meget godt med alle de gule og orange farver, så igår så mit spisebord bare rigtig varmt og indbydende ud hvilket nok var lidt tiltrængt eftersom vinden rusked og raskede udenfor vinduerne.
Det orange menu stod på grillet kyllingebryst, Jensens favoritsauce, mornaykartofler og en ordentlig portion råkostsalat
Kyllingebrystet blev bare stegt på en grilpande indtil det var gennemstegt, og saucen blev varmet og smagt til med lidt fløde


Mornaykartofler:

Kartoffelskiver, kan med fordel laves af en ret kogte kartofler
Mornaysauce
Jeg havde også en rest squash tilbage der kom i

Forvarm ovnen til 200 grader

Kortoffelskiverne kommes i et ildfastfad sammen med squashen

Mornaysauce hældes over og fadet kommes i ovnen

Kartolerne bages i ovnen i ca. 30 min.


Råkostsalat:

3 - 4 gulerødder
1 pastinak
1 æble
1 lille håndfuld rosiner

Riv gulerødderne, pastinakken og æblet

Kom de revne grøntsager i en skål sammen med rosiner og rør salaten godt sammen

EN EFTERMIDDAGS TEATER ØVER, JA DET MÅ BETYDE HURTIG AFTENSMAD



Tirsdag aften skal der stort set altid laves noget hurtigt og nemt mad fordi jeg kommer sent hjem fra min øve timer med teaterholdet på mit seminarium, så i forgårs hev jeg en sikker vinder fra lyn-mads repertoiret frem nemlig retten "Pasta Carbonara" og jeg tager næppe fejl når jeg siger at det fra start til slut kun tager små 15 minutter at bikse sammen. Og da jeg kom hjem og følte mig som en lille træt teatermus fik jeg da lige en ekstra bonus da jeg kiggede rundt om i mine køkken skabe og i køleskabet, for det viste sig at jeg havde alle de ingredienser jeg skulle bruge liggende i køkkenet, så jeg behøvede ikke engang at smutte i byen for at handle.


Pasta Carbonara:

Et par håndfulde pasta
1 pakke bacontern
½ squash
4 æggeblommer (past.)
1 lille sjat mælk
1 håndfuld parmesan
Peber (ret meget)

Sæt en gryde med vand over og bring det i kog, når vandet kogeskommes pastaen i.


Mens pastaen koger steges baconnet på en stor pande (det er nødvendigt at denne har en pæn størrelse da hele retten skal samles heri)


Squashen  skæres nu i skiver og kommes herefter på panden til baconnet (lad det stege indtil pastaen er kogt færdig)


Imens  pastaen koger og bacon-squash massen steger kan man hurtigt røre en æggemasse sammen ved at piske æggeblommer, mælk, parmesan og peber godt sammen


Dræn pastaen, og hæld den over i panden til bacon og grøntsager vend æggemassen i og drys godt med lidt ekstra peber

mandag den 9. januar 2012

EN LAAAAAAAANG DAG I PRAKTIKKEN...



Jeg tror aldrig at mit hoved har været så træt som det var da jeg kom hjem fra min praktikskole i dag, jeg mener jeg nærmest slæbte min taske hen ad gulvet og faldt hurtigt om på sofaen. Så jeg orkede næsten ikke at lave frokost men fik dog taget mig sammen til at lave en rigtig "hjerne"- frokost/eftermiddags snack der kunne sætte hjulene lidt igang igen så jeg kunne få energien op til at forberede mig lidt på ugens kommende lektioner.
Kort fortalt bestod mit lille power måltid af gulerodsstave, agurkestave, og skiver af grillet brød skåret i stave og så havde jeg fundet mig et lille bæger med humus fra den lokale købmand til at dyppe alle stængerne i.

Mums jeg kan kun sige at det lille bæger slå humus fra dåse med længder, jeg kommer helt sikkert til at købe det igen (ja af og til er jeg altså for doven til at slæbe blenderen frem og lave det fra bunden


søndag den 8. januar 2012

DEN BEDSTE BOLOGNESE OG EN MEXICANSK RESTE FIESTA


Nok den bedste Chili con Carne jeg har lavet længe

For noget tid siden fik jeg en ekstra julegave af min mor, og det var en gave der lå mit lille foodie hjerte meget nært. Jeg fik nemlig en masse kød til fryseren som nu er helt fyldt til randen, men det betød jo også at jeg havde en meget god undskyldning til at lave en ordentlig portion pasta bolognese - I mean, der er jo også nødt til at være plads til andet end kød i fryseren ikk'.

Men vi kunne jo selvfølgelig ikke spise hele den store portion pasta bolognese. Så med den nye plads i fryseren blev resterne pakket ned til en anden god gang hvor der skulle laves en lille lyn middag.

Og denne lyn middag blev bakset sammen her i fredags hvor bolognese resten blev hevet op af fryseren og smagt til med en masse spidskommen, chili og bønner og lige så let som 1-2-3 var der blevet en lille hurtig mexicansk chil con carne fiesta til.

Nok verdens bedste kødsauce fyldt med en masse grøntsager

Bolognese/ kødsauce:
1 spsk. olivenolie
250 g bacontern
1 løg, fint hakket
1 stor gulerod, fint hakket
2 stilke bladselleri, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 kg hakket oksekød
3 ds. hakkede tomater
2 glas rødvin
2 laurbær
200 g svampe, i skiver
Salt og peber


Varm olien op i en stor gryde ved middel varme og steg baconnet.

Når baconnet er sprødt tilsættes løg, gulerødder, selleri, og hvidløg.

Skru lidt ned for varmen og sved grøntsagerne af i ca. 10 min.

Tilsæt kødet og skru op for varmen igen og steg kødet under omrøring.

Nu hældes tomaterne i sammen med vin, laurbær og svampe, rør  det hele godt sammen og bring kødsaucen i kog.

Herefter simre retten under låg ved svag varme i min. 2 timer (husk at røre rundt engang imellem)

Smag til med salt og peber.


Lyn chili con carne:
En rest kødsauce fra fryseren
1 ds. røde kidney bønner
Chili
Spidskommen, stødt


Varm kødsaucen op under omrøring og hæld bønnerne i.

Smag nu til med chili og spidskomen indtil an synes at smagen passer og varm chili con carnen godt igennem.

Jeg serverede min chili con carne sammen med kogte ris, tortilla chips, guacamole og cremefraiche

torsdag den 5. januar 2012

SYG MEN STADIG I LETTERE FEST HUMØR

Better late than never! er et ikke det man siger, well here it it goes "Godt nytår til jer" jeg håber at i allesammen er kommet godt ind i 2012 og har både øjne, fingre, tær og alt andet i god behold. Jeg havde selv en okay hyggelig nytårs aften sammen med kæresten og hans to venner. Jeg er desværre ved at have lavet mig en lidt trist tradition med at være syg nytårsaften, og denne gang var da selvfølgelig ingen undtagelse :( så vi var bare der hjemme i år og hyggede med noget god mad og tog det ellers stille og roligt.

Forretten var en tunmousse med rejer på en bund af rød cavi-art med ristet brød til (det fik måske lige lidt rigeligt)

Hovedretten var en culottesteg (gav mig endelig en mulighed for at afprøve mit nye stegtermometer) fløde- mornay kartofler, en bønnesalat med feta og honning ristede nødder. Vi fik også en god rødvinssauce til maden men den er dog ikke med på billedet"

Tunmousse:
3 blade husblas
2 dåser tun
2 dl bladselleri, finthakket 
1 tsk. citron saft
1 ½ dl cremefraiche 
½ tsk. salt
1/4 tsk. cayennepeber
peber
1 dl piskefløde

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.Bland tun, bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt, cayennepeber og peber.Smelt husblassen over et vandbad.Afkøl husblassen med lidt af tun blandingen og vend derefter husblassen i resten af tun blandingen under omrøring.Pisk fløden stiv g vend den i - smag moussen til.Fordel moussen i 6 smurte portions skåle o lad dem stå koldt og tildækket i min. 4 timer(Kan også laves i en stor portions skål på ca. 1 liter)


Culottesteg
1 culottesteg
Salt
Vand
(1 stegetermometer)

Forvarm ovnen til 250 grader.Rids fedtkanten og gnid stegen godt ind med salt -stik stegetermometret ind i stegens tykkeste stykkeKom stegen i ovnen i 15 min.Nu skrues der ned for varmen til 180 grader og der hældes vand ned i bradepanden til stegen (vandet skal gå ca. 1½ - 2 cm op ad stegen)Efter ca. 45 min - 1 time burde stegen være færdig ellers så gå efter det stegetermometret siger temperaturen skal være på og hold dig til det.Jeg tog min steg ud da stegens temperatur var ca. 60 grader.



Fløde-mornay kartofler:
Kartoffel skiver
Lige dele fløde og mornay sauce 

Forvarm ovnen til 200 grader Kom kartoffelskiverne i et ildfastfad Bland ligedele fløde og mornay sauce og hæld blandingen over kartoffelskiverne, de skal være dækkedeBag fløde-mornay kartoflerne i ovnen i 30 min. eller indtil kartoflerne er møre og toppen gylden og lækker


*opskriften her varierer alt efter hvor stort et ildfastfad man har, så den er ikke så præcis men til gengæld kan man nemt lave den til både meget få (har da nok tænkt mig at finde et lille ildfastfad en dag og så lave det til en person) og rigtig mange mennesker uden besvær

onsdag den 4. januar 2012

I'M BACK!

Ahhh endelig er jeg tilbage i det vidunderlige blogunivers efter en lidt ufrivillig pause, der var resultatet af at jeg det sidste stykke tid har skulle forberede mig til min praktikperiode hvor jeg har skulle lave lærerplaner til 5 ugers engelsk forløb i både 4. 5. og 6. klasser. Men en anden grund til den ufrivillige pause var også at jeg selvfølgelig har været så uheldig at have haft et mindre uheld med min computer der lige pludeslig gik helt i kagemand og måtte sendes til en reparation da hele systemet skulle gendannes (hvilket var en kæmpe strs faktor da det selvfølgelig skete lige før min praktik periode skulle begynde) :(

Men selvom det er lidt øv at der ikke var nogle data fra computeren der kunne redes havde jeg dog heldigvis  fået lavet en backup af alle mine filer så de gik da heldigvis ikke tabt. Så nu hvor jeg har fået min lille baby tilbage kan jeg endelig komme igang med at blogge igen, for jeg må være ærlig og sige at der efterhånden ligger en del billeder på mit camera der bare venter på at kunne blive delt her inde på Den Sultne Studerende
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...