søndag den 20. oktober 2013

GRAVRØVERENS CHILI CON CARNE



Hovedretten til halloweenfesten stod på chili con carne, men ikke hvilken som helst chili con carne. Næ den stod på intet mindre en gravrøverens chili con carne, og hvorfor hed den så det? Det var da fordi at den var fuld af butterbeans som liger små nyrer der fylder rundt i en blodrød sauce der, med lidt god fantasi, godt kunne ligne at den var lavet på gravrøverens fund fra natten før... og så har den jo selvfølgelige også et tykt lag cornbred på toppen som man graver sig igennem for at komme ned til den krydrede kødsauce. Til chili con carnen fik vi også de klassiske tilbehør som tortilla chips, cremefraiche, revet cheddar, salsa og guacamole

Den her opskrift er på næsten 8 liter chili con carne, så der var mere en rigeligt til at komme i frysren også

Normalt ville jeg nok lave ris til chili con carnen også, men det var slet ikke nødvendigt med det tykke lag cornbread på toppen

Gravrøverens chili con carne - 8 liter:

4 store løg, skåret i tern
3 fed hvidløg, fint revet
2 chilier, fint hakket
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
5 kardemomme kapsler, knust
2 store peberfrugter, skåret i tern
1500 g hakket oksekød
4 dåser hakkede tomater
8 spsk. tomat puré
8 spsk. ketchup 
2 dåser kidney bønner
1 dåse butterbeans 
2 spsk. kakaopulver

Cornbread:
1 ½ tsk. salt
650 g majsmel
4 spsk. mel
6 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
750 ml. kærnemælk 
4 æg
2 tsk. honning
4 spsk. olie
150 g revet cheddar ost 

Kom løg og hvidløg i en stor gryde og svits dem til de begynder at blive klarer, kom herefter chili, koriander, spidskommen og kardemomme kapsler i gryden og rør det hele godt sammen.

Nu kommes både peberfrugt og kød i gryden, når kødet begynder at brune tilsættes tomaer, bønner, ketchup og tomatpuré.

Når retten begynder at små simre drysses kakaoen i, lad nu retten små simre i min. 1 ½ time.

Herefter kan man fryse retten ned i små portioner for nem og lækker aftensmad i hverdagene, komme den i køleskabet til dagen efter hvor man kan gøre den færdig, eller man kan gøre den færdig med det sammen med at hoppe videre til næste skridt.

Forvarm nu ovnen til 220 grader .

Rør herefter alle ingredienserne (undtagen cheddar) til cornbread toppen sammen, og når man har en ensartet dej kommer man den på toppen af sin chili con carne, drysser med revet cheddar og kommer hele herligheden i oven i 30 min.

1 kommentarer:

  1. Har aldrig fået chili con carne med cornbread, men det må da vist prøves.

    En fordel ved efteråret er at sådanne nogle retter bare passer perfekt til vejret

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...