Endnu engang står der et forsinket indlæg for skud, jeg har nemlig haft lidt små travlt så jeg fik aldrig lavet et indlæg om min fødselsdag, men det må jeg jo så bare gøre noget ved nu. I søndags havde jeg nemlig hele familien forbi til brunch, og jeg kan godt sige at det ikke var helt nemt at finde plads til alle 19 børn og voksne i vores lille lejlighed, men vi fandt dog ud af det til sidst uden alt for meget omrokering. Det var bare super hyggeligt og maden var slet ikke dårlig hvis jeg slev skal sige det ;)
Istedet for de tradtionelle brunch med røræg, pølser, bacon, pandekager og en masse andet hejs valgte jeg at lave min egen lyn udgave af en brunch uden stress og jag da alt stort set bare skulle stilles frem og spises, ja det eneste der faktisk tog tid var at stege baconnet og smage yoghurten til med vanilje og appelsin... se det er da en fødselsdags brunch der er lige til at klare.
ET rigtig fint fad jeg fik af min mor sidst hun var i Rumænien fuld af en masse frugt, grønt og pålæg udgjorde en del af brunch buffeten i køkkenet |
De lækreste små hindbær-cheesecake yoghurt i praktiske små engangs glas, de tog virkelig kegler. |
Et tættere kig på pålægsfadet... |
... og en masse hjemmebagt brød at komme pålæg på (rugbrødet var dog købt, og mor havde bagt nogle grove formbrød til mig) |
Søndagens fødselsdags brunch tallerken. |
Lysene skulle selvfølgelig også tændes så de kunne blive pustet ud igen... og ja selvom jeg blev 21 og havde rigeligt med lys, ja så drillede holderne til lysene mig lidt så der kunne kun komme 18 lys i, men det vigtigste var jo også at der kom lys i :) |
Hindbær-cheesecake yoghurt ca. 16 stk.:
1 l græsk/ tyrkisk yoghurt2 poser frosne hindbær
Flormelis
Ca. 2 vanilje stænger
Saft og skal af 3 klementiner
½ pakke digestive kiks
Start med at komme de frosne hindbær i en gryde sammen med 2 spsk. flormelis og kornene fra ½ vanilje stang og giv dem et opkog, man skulle jo nøddigt have at ens gæster skulle gå hen og blive syge.
Hiv derefter stavblenderen frem og blend bærene, smag til med mere flormelis hvis det er nødvendigt og stil dem på køl*
Mens bærene køler røres yoghurten sammen med klementin saft og skal, kornene fra 1 ½ vaniljestang samt flormelis indtil man synes at den smager godt.
Nu er der bare tilbage at knuse kiksene og at samle hindbær-cheesecake yoghurterne.
Start med at komme et lag kiks i bunden af et glas, kom derefter et lag hindbær, efterfulgt af et lag yoghurt.
Til sidst kommes en lille klat hindbær oven på yoghurten og der drysses med lidt gyldent kikse støv.
*Man kan med fordel lave alle delene til hindbær-cheesecake yoghurten dagen i forveje,n, for så skal den bare samles på selve dagen.
Ja sagtens, jeg brugte bare clementin fordi jeg havde nogle liggende. Men appelsin ville så absolut kunne bruges istedet :)
SvarSlet