Tirsdagens tallerken med krydret julemedister, kogte kartofler, super tyk og lækker brun sauce og en lille sød og sprød rødkålsalat |
I tirsdags fik vi en ret at spise som vi ikke har haft på menuen i rigtig, rigtig, rigtig lang tid vi fik nemlig medister. Og det fik vi faktisk mest af alt fordi der lige er åbnet en ny Fakta næsten lige overfor vores lejlighed, så jeg skulle da selvfølgelig over og kigge for at se om ikke jeg kunne finde nogle gode åbnings tilbud, og det kunne jeg da i den grad, ja jeg måtte virkelig begrænse mig selv for ikke hive alt ned i kurven. Jeg fandt både kærgården til 20 kr. for 3 pakker, Steff bacon til en 10'er, laks til en 20'er og hvor kunne jeg dog blive ved, men altså nede i køledisken så jeg at der lå en julemediter til en 20'er og ja så slog det mig at det nærmest var flere år siden at jeg sidst havde smagt medister så ned i kurven røg den, og så var det ellers bestemt at vi skulle have medister i ugens løb, og det fik vi så i tirsdags. Men der skal da i hvert fald ikke gå flere år før det kommer på menuen igen, for mums hvor smagte det bare godt, specielt med en lidt syrlig-sød rødkålssalat og en virkelig lækker tyk brun sauce der virkelig sad godt fast på kartoflerne og som i den grad ville kunne gøre min mor stolt :)
Medister med brun sauce og kartofler:
1 medisterpølseMargarine/ smør + olie til stegning
2 spsk. mel
Ca. 500 ml vand
1 bouillon terning eller 2
Evt. lidt sovsekulør
2 spsk. flødeskum
Salt og peber
700 g kartofler
Start med at skrælle kartoflerne og kog dem så i letsaltet vand.
Mens kartoflerne koger kommes en klat margarine/ smør på en panden sammen med 1 spsk. olie.
Varm panden op til middelvarme, og når fedtstoffet begynder at syde steges medisteren.
Husk at vend medisteren af og til indtil den er gennemstegt.
Når medisteren er gennemstegt fjernes den fra panden og ligges til at hvile mens saucen hurtigt laves på panden.
Kom en lille klat smør på panden hvis det er nødvendigt og smelt det. Når smørret er smeltet tilsættes melet og det piskes sammen.
Når man har sin lille opbagning klar hælder man vandiet i lidt ad gangen mens man pisker indtil sovsen har den rette konsistens.
Smag til med bouillon (enten fra flaske eller en terning), salt og peber.
Tilsidst kommes kulør i for at give sovsen den rette farve og i allersidste sekund piskes flødeskummet i* og så er man ellers klar til at spise
Rødkålssalat med æble og pære:
1/4 rødkål, fint snittet2 gulerødder, fint revet
½ pære, skåret i tynde skiver
1 æble, sjåret i tynde skiver
4 klemmentiner
Evt. lidt nødder, peanuts, græskarkerner eller lignede
Alt undtagen klemmetiner og nødder vendes sammen i en skål.
Pres nu saften fra klemmentinerne over salaten og vend den sammen igen og top af med nødder eller et andet lækkert sprødt element (dog behøves det ikke)
*Det giver bare en virkelig lækker smag, cremet og sticky på den helt rigtige måde
0 kommentarer:
Send en kommentar