tirsdag den 23. april 2013

BLÅBÆR ROULADE

Sponsoreret indlæg



Ja jeg havde jo fået de her super lækre italienske marmelader fra Rigoni di Asagio, og ud over at spise dem som pålæg på nybagte scones har jeg  jeg også gået og pønset lidt på at bruge dem som fyld i en roulade. Og her i weekenden fik vi nogle venner forbi til lidt hygge og mad, og hvis ikke det var den oplagte mulighed for at lave en lækker roulade, ja så ved jeg ikke hvad er.

Man kunne sagtens bare lave en standard rouladebund, smøre marmelade på og rulle den sammen. Men jeg syntes lige at jeg ville peppe den lidt op og smed også lidt vaniljeskum, friske bær og salt karamel sauce ind i ligningen, og det gjorde bestemt ikke rouladen ringere :)

For at lave en god roulade skal man bruge noget godt fyld, og blåbær marmeladen fra Rigioni di Asagio kan helt sikkert anbefales, men man kan jo bruge den marmelade man bedst synes om

Ja det her var ikke en kage der overlede særlig længe

Blåbær roulade:

½ spsk. vanilje sukker
65 g sukker
6 æg, blommer og hvider delt
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
En god blåbær marmelade (f.eks. Rigioni di Asagios)
125 g friske blåbær
3 spsk. salt karamel sauce

Vanilje skum:250 ml piskefløde
1 spsk. vanilje
2 spsk. sukker

Forvarm ovnen til 190 grader.
Pisk vaniljesukker sammen med resten af sukkeret og æggeblommerne il en tyk æggesnaps.
Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen.
Pisk nu æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i dejen.
Fordel deje på en bageplade med bagepapir og stryg den lige tykt ud over det hele (den skal være ca. 35 x 45 cm)
Bag bunden i 7 - 8 min, eller til den er let gylden*

Imens bunden bage kommes fløde, sukker og vanilje i en skål og piskes til nogenlunde stift skum.
Tag nu et stykke bagepapir på størrelse med bunden og læg det på bordet og drys lidt sukker ud på bagepapiret.

Vend bunden på hovedet så det ligger på sukkeret og befri bunden fra bagepapiret som dem er bagt på.
Stryg nu marmeladen ud i et tyndt lag på bunden efterfulgt af lidt vaniljeskum, friske bær og lidt salt karamel sauce.

Rul hele herligheden sammen og stil den i køleskabet indtil den er kold.
Man kan nu vælge at servere den som den er eller pimpe den lidt ekstra op ved at dække den med lidt mere af vaniljeskummet og drisel lidt karamel sauce over og pynte med friske bær... mums :)

*Hvis den bages for meget kan den være svær at rulle sammen, så tag den ud inden den for alt for meget

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...