tirsdag den 23. april 2013

SALTED CARAMEL SAUCE


Jeg har en meget enkel filosofi når det gælder om at give gaver til folk og det er: giv kun en gave til andre som du ved du selv ville elske at modtage... så kan det nemlig ikke gå helt galt. Det er nok derfor jeg for det meste ender med at give en eller anden form for spiselige gaver til venner og familien når det gælder jul og fødselsdage, ja jeg tænker nok i bund og grund mest med maven, og det kan ses i mine gaver. Indtil videre har jeg dog ikke fået nogle klager, og modtagerne af mine gaver virker da også helt oprigtigt glade for de gaver de får af mig, så min filosofi kan jo ikke være helt ude i hampen.

I går var C og jeg så blevet inviteret ud at spise af C's forældre da hans far havde fødselsdag, og egentligt var vi blevet bedt om ikke at skulle have nogen gave med da de bare gerne ville se os. Men jeg er måske lidt gammeldags, for jeg har det sådan at hvis man skal ud og fejre nogens fødselsdag, ja så  skal man altså have en lille gave med til fødselaren, og svigerfar var selvfølgelig ingen undtagelse. Men hvad fik han så, ja han fik såmænd et lille glas med "Salted Caramel Sauce", og det fik  han fordi at jeg i weekenden besluttede jeg mig for at rydde op i min opskriftsamling, og her faldt jeg over en opskrift på nettop "Salted Caramel Sauce" og jeg indså at jeg faktisk aldrig har prøvet at lave den. Derfor besluttede jeg mig for at afprøve den sammen med min blåbær roulade, og det smagte faktisk så godt at jeg bare måtte lave en ekstra portion som svigerfar kunne få i fødselsdagsave.

Saucen opbevares på køl og derfor stivner den også en smugle, men efter en tur i micro'en er den dejlig blød igen. Den smager godt i kager, sammen med is eller bare med en ske i og "straight from the jar" - i know det lyder måske lidt klamt men det smager bare åh så godt så man næsten ikke kan lade vær'.

Ja jeg kunne næsten bruge hele dagen på at kigge på karamelsaucen her dryppe ned ad dejskraberen... true foodporn

Salted caramel sauce:

225 g sukker
30 g smør
120 ml fløde
Havsalt

Kom sukkeret i en gryde og smelt det ved medium varme.
Når alt sukkeret er smeltet og det har fået en rav lignede farve  kommes smørret i, og så skal saucen ellers bare have en god omgang pisk med piskeriset indtil smørret er helt smeltet ind i sukkermassen.
Nu hældes fløden i og mens man fortsætter med at piske, det ser nok lidt underligt ud til at starte med, men stol på mig det skal nok ende godt.

Når det hele er en ensartet sauce kommer man lidt havsalt i, men prøv at smage dig frem for at se hvor meget eller hvor lidt salt du har lyst til at komme i din karamelsauce, det skal smage let salt men salten skal ikke være alt for overdøvende*


-*Bare husk at saucen er monster varm, så kom en lille smugle på en lille tallerken og kom den i køleren så man kan smage den til uden at brænde munden.

1 kommentarer:

  1. Ja det er også hurtigt blevet til en af mine bedste venner i dessertkøkkenet :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...