torsdag den 25. august 2011

DATE NIGHT

I går stod aften i kærlighedens tegn, og kæresten han skulle da lige overraskes med en lille særlig middag da han kom hjem fra arbejde. Egentlig havde vi planlagt at vi skulle have været ude at spise på Café Vivaldi i Næstved hor de har en helt fantastisk tigerreje ret, men jo tættere vi kom på datoen jo mere stod det klart at vi ikke skulle regne med at komme nogle vejne da det simpelthen blev for dyrt i forhold til hvor mange penge vi havde tilbage på lommen til resten af måneden.

Men hvad gør man så nå man ikke kan komme til Café Vivaldi.... jo Café Vivaldi må da bare kommer til os. Så mens manden var på arbejdet blev der lige handlet lidt ind så jeg kunne lave vores egen udgave af de famøse tigerrejer, og ja jeg ved da godt at det på ingen måde var det samme, men var da ret stolt af resultatet og da kæresten kom hjem var det da også med et fint lille smil på læben ^_^

Aftenens hovedret: Tigerreje salat og en grov stenovns baguette


Tigerrejsalat ala Den Sultne Studerende - 2 pers:

1 pakke hvidløgsmarinerede tigerejer (fra Fakta)
½ hoved romainesalat, snittet (groft)
1/4 agurk, skåret i skiver
1 tomater, skåret i  skiver*
½ æble, skåret i tynde både*
½ peberfrugt skåret i tynde skiver
1 avocado, skåret  i store tern
1 godt brød
Dressing efter eget valg**

Varm brødet i ovnen ved 200 grader i ca.10 min

Steg i mens rejerne efter anvisning på pakken

Herefter blandes grøntsagerne sammen til en salat og fordeles i to dybe tallerkener

Salaterne toppes af med rejerne og dressingen hældes over, spises med godt brød til og lidt køligt at drikke

Aftenens dessert: hjemmelavede romkugler og flødeboller

Flødeboller:

1 blad husblas
1½ past. æggehvide
1 tsk. vaniljesukker
1 dl. flormelis
300 g mørk chokolade
Bunde:
1 dl mel
35 g smør
2 spsk. sukker
Lidt vand

Start med at lave bundene:
Smuldr mel og smør, bland sukkeret i og ælt dejen sammen, tilsæt evt. lid vand for at samle dejen

Rul dejen ud til ca. 2 mm og stik bundene ud med en lille udstikker.

Bag bundende i ca.7 min ved 200 grader.

Fyld:
Udblød husblassen og smelt den med det vand er hænger ved.

Pisk hviderne stive og pisk herefter sukker og vanilje ind i dem

Tilsæt husblassen mens der piskes.

Med to skeer eller en sprøjtepose kommes fyldet på bundene, herefter stilles de i fryseren

Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, dys evt. med kokos og stil de tilbage i fryseren for at chokke chokoladen.

* Fik både tomater og æbler med hjem fra min mors have så de var nogle af livets gratis glæder.. YAY :)


** Lavede en simpel vinaigrette ved at rører 1 del oliven olie, 1/3 del citronsaft, lidt dijon sennep og salt og peber sammen

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...