onsdag den 17. august 2011

STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS


Ja landet ligger jo sådan at jeg vist fik lovet kæresten at jeg ville lave stegt flæsk og persillesovs til ham for nogle dage siden, men der kom hele tiden et eller andet i vejen. I søndags var det stort set umuligt at finde et side med røget flæsk så der stod menuen på kylling tikka masala, mandag stod den på et styks køkkeneksperiment så det stod menuen på pulled pork sandwiches med coleslaw, og i går var vi i København hele dagen da vi skulle kører min mor ind til Hamlet så der bestod aftensmaden af en omgang McD mad.
Så måtte jo hellere indfri mit løfte til den kære mand så i dag fik han endelig sin længe ventede omgang med stegt flæsk og persillesovs, og ja det var jo som altid en kæmpe succes

,

Stegt flæsk med persillesovs:

1 stk. røget flæsk*, skåret i skiver
3 - 4 kartofler pr. person

Persillesovs:
1 bdt. persille, fint hakket
1 spsk. smør
1 spsk. mel
3 - 5 dl mælk
Salt og peber
Evt. lidt citronsaft

Skræl og halver kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand indtil de er mører

Imens kartoflerne koger steges flæsket over middelvarme (skal nok vendes et par gange undervejs så det ikke brænder på)

Persillesovs:
Lav en opbagt sovs ved at smelte smørret og herefter røre melet ind i det.

Herefter piskes mælken langsomt ind i smørbollen

Når sovsen begynder at tage form smages der til med salt og peber

Til sidst tilsættes persillen og evt. citronsaft hvis man finder det passende


*Har fundet ud af at man i Aldi kan finde pænt store sider med røget flæsk til en rigtig SU venlig pris ca. 1 kg for 33 kr.

1 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...