fredag den 20. juli 2012

LADY OG VAGABONDENS HOFRET


Tirsdagens middag i ægte Lady og Vagabonden stil med spaghetti, kødboller og hvidløgsbrød

Nogen gange er det bare skønt at have Stofa som sin TV/ internet udbyder, jeg mener hvem elsker ikke at miste på TV-signal og internet i tide og utide (jeg håber i kan fornemme sarkasmen emme ud igennem skærmen)... anyways det er derfor det her indlæg kommer lidt senere end det ellers var planlagt. Men i tirsdags stod menuen på en rigtig Disney klassiker, jeg mener hvem husker ikke scenen hvor Vagabonden så romantisk ruller den sidste kødbolle over til Lady. Godt nok blev der ikke rullet kødboller med næserne herhjemme, men med lange spaghettier kan man jo næste ikke undgå at det af og til siger smut på næsetippen, specielt ikke hvis det smager så godt som den her ret, for den bliver virkelig gobblet op i en fart.

Kødboller:

500 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
3 - 4 fed hvidløg, finthakket
En god håndfuld rasp
1 æg
1 spsk. dijon sennep
2 - 3 spsk. oregano
Salt og peber

Svits løg og hvidløg på en pande indtil de begynder at blive gyldne og godt karameliserede.
Lad løgene køle lidt af og kom den op i en skål sammen med resten af ingredienserne, og rør det til en blød fars.

Form farsen til kugler på størrelse med en stor valnød og steg dem på en pande til de er gennemstegte.
Nu skal kødbollerne bare vendes i tomatsaucen og så er der ellers serveret.


Tomatsauce:

1 løg, finthakket
3 - 4 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. farin
2 dåser hakkede tomater
1 lille håndfuld oregano
Salt og peber
½ tsk. chilisauce

Svits løg og hvidløg i en gryde indtil de er gyldne (som til kødbollerne)
Tilsæt derefter farin og chilisauce og lad grydens indhold karamellisere let.
Til sidst kommes  tomater og oregano i, og saucen gives et kort opkog.
Lad nu saucen simre i 10 min. hvorefter den blendes og er klar til brug

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...