Min nye yndlingssalat som C faktisk også er ret glad for |
Spidskålssalat med granatæble og kandiserede nødder - 4 pers.:
1 lille spidskål1 granatæble
½ dl oliven olie
Ca. ½ spsk. citronsaft
Salt og peber
1 spsk. finthakket purløg
1 tsk. dijon sennep
1 lille håndfuld nøder
2 spsk. sukker
Pisk olivenolie, citronsaft, sennep og purløg sammen til en ensartet dressing og smag til med salt og peber
Snit nu kålen meget fint og vend den herefter i dressingen og sæt den til side.
Smelt nu sukkeret i en pande, når al sukkeret er smeltet til en gylden karamel vendes nødderne rundt i den indtil de er godt dækkede af karamellen.
Hæld derefter nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle lidt af (det går rimeligt hurtigt)
Når nødderne er kølet lidt af hakkes de groft og drysses over salaten.
Nu er der bare tilbage at flække granat æblet og banke nogle af kernerne ud over salaten.
Kammuslingespyd - forret til 4:
4 kammuslinger4 kugler gedeost
8 skiver seranoskinke
4 asparges, delt på midten
Salt og peber
4 grilspyd
Vikl 1 skive serano skinke rundt om hver kammusling og 1 skive rundt om hver kugle gedeost
Nu skal vi bare have samlet spydene, så start med at komme en halv asparges på hvert spyd efterfulgt af kammuslingen, den anden halvdel af aspargesen og til sidst gedeosten.
Krydr spydene med salt og peber og giv dem 2 - 3 min i Mieles damovn.
Men hvis ikke man har en dampovn kunne de selvfølgelig også sagtens laves på en pande eller på grillen
Dampede tigerrejer på grov og spicy mangosalsa:
100 g rå tigerrejer1/4 mango, skåret i små tern
½ tomat, skåret i små tern
½ lime, saft og skal
½ grøn peberfrugt, skåret i små tern
1 hel rød chili, fint hakket
1 spsk. finthakket purløg
1 spsk. olien olie
Lidt salt
Damp rejerne i 2 min.
Mens rejerne damper vendes de andre ingredienser hurtigt sammen til en grov salsa (husk at smage til)
Servers som forret hvor der kommes lidt salsa i en spiseske og en dampet reje på toppen - nem og lækker lille happer
Kartoffelmos med brunet smør og parmesan:
1 kg kartofler1 god håndfuld revet parmesan
100 g smør
Salt og peber
Evt. lidt mælk
Start med at lave det brunede smør, og det er faktisk ret nemt du skal nemlig bare komme smørret i en gryde og smelte det. Men istedet for at fjerne gryden når smørret er smeltet lader man den stå indtil smørret for en let gyldenbrun farve - stil det herefter til side.
Skræl og kog kartoflerne, men lad være med at komme salt i vandet.
Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra og kartoflerne moses, hvis man ikke har et en kartoffelmoser klarer en el-pisker opgaven nemt.
Kom parmesan sammen med halvdelen af smørret i og pisk det ind i mosen.
Smag mosen til med salt og peber og kom evt. lidt mere brunet smør i hvis du synes.
Hvis man synes at konsistensen er tilpas nu er mosen færdig, ellers kan man langsomt piske lidt mælk ind i mosen indtil konsistensen er tilpas.
0 kommentarer:
Send en kommentar