mandag den 25. februar 2013

COPENHAGEN FOOD FAIR


I går tog jeg med min mor på en super hyggelig mor-datter tur til Bella Centeret, i disse dage er der nemlig Copenhagen Food Fair derinde, og når man kommer fra en vaskeægte madfamilie hvor alle næsten lever og ånder for mad var vi da nødt til at tage der ind.

Det var så fedt at være derinde, og turen slog med længder madmessen jeg var til sidste år, men det har nok mest af alt noget at gøre med at jeg var med min mor derinde;). Ja det var faktisk så god en dag at vi var nogle af de første der kom, og vi var også nogle af de sidste der gik. Præcis som vores mordatter ture altid har været - Jeg husker stadig klart vores ture til Fantasy World i Ringsted da jeg var lille som nærmest endte med at være heldags projekter hvor vi stod ved dørene og ventede på at de åbnede, og hvor personalet nærmet måtte smide os ud om aftenen (hvad kan man gøre, når man hygger sig, så hygger man sig :) )

Messen åbnede i går søndag og lukker og slukker igen på onsdag, så hvis I har muligheden synes jeg bestemt at i skal kigge forbi. Men, men , men Copenhagen Food Fair er en messe for fagfolk så jeg ved ikke om alle og enhver kan komme derind men jeg synes bestemt at man skal prøve at kontakte folkene fra Food Fair for at hører om man kan komme derind, eller kigge på registreringsblanketten som kan findes HER

For folk med et registrerings ID koster det 100 kr. for alle dagene og for folk uden koster det 200 kr. for alle dagene.

En meget stolt Sulten Studerende med sit allerførste pressekort i hånden, og med kortet fulgte der sørme også en lækker goodiebag - Ja jeg glæder mig allerede nu til at jeg skal derind igen på onsdag med min klasse fra skolen og rende rundt med kortet om halsen.
oget af det første man blev mødt med var standen fra Kardinal Chokolade, de havde de fineste små håndlavede chokolade æg som virkede meget tillokkende

Den stand jeg nok var mest vild med var den fra Darna Delikatesser, de havde en mase forskellige salsaer, tzatziki og en hav af forskellige former for humus. Ahmen altså jeg kunne bruge evigheder hos dem bare for at smage deres dips på det arabiske fladbrød.

Rødbede humussen var helt sikkert min favorit, men den med urter var nu heller ikke helt tosset

Darna Delikatesser havde også den her sag stående, og jeg behøver vel næppe at sige at jeg synes at den ville være helt perfekt som et lille kunstværk i enten mit køkken eller i min stue.

Søde sager var der naturligvis også,men smagsprøver var der ikke på de her kager. Det var nu også ligemeget for det var ren madporno bare at stå og kigge på dem

Standen med kagerne havde også de sødeste små mini tærter, mini burgere og mini pizza... jeg tror sørme at jeg får ret når jeg siger at miniature mad er noget der bliver stort her i 2013

Nok det bedste jeg smagte af drikkevare på messen var Vibegaards safter, specielt stikkelsbærsaften var jeg glad for. Den er ikke nær så kvalmende sød som andre safter, og så smagte den bare af ren sol og sommer hjemme i mors have

Vibegaard ligger i Sønderjylland og forhandler desværrer mest til Jylland så der er ret langt til den nærmeste forhandler, dog kan man her på Sjælland være heldig at finde deres produkter inde i Torvehallerne

Det der overraskede mig allermest på messen var Zelected Foods produkt "Lounge Myx" i hver dåse er der basisingredienserne til eks. to cosmopolitans eller to mojitos så man skal bare tilsætte alkoholen. Det lyder måske ikke så overraskende, men jeg har faktisk aldrig fået serveret en mojito som jeg kan lide - hverken af en bartender eller af andre drikkeklare mojitos. Men "Lounge Myx" mojitoen smagte overraskende godt og ja jeg kunne faktisk lide den.

Italienske pizzabagere var der også, og der var rigeligt med pizza smagsprøver, vi gik dog uden om dem da stykkerne var lige lovligt store, og vi havde jo mange smagsprøver vi skulle igennem

Spangsberg chokolade havde stillet and med flødeboller, og jeg kunne da ikke gå forbi uden at smage på deres nye rombolle

Forestil jer en flødebolle der får et barn med en romkugle, også har i næsten smagen af Spangsbergs flødebolle med rom.. YUM! Jeg siger jer det er bar et match made in candy heaven.


Pommes frites der er lavet i en speciel ovn med dampfunktion (lidt ligesom en avanceret udgave af Tefals Actifry), se det kunne McD lærer meget af nøj hvor var de gode

Der var også et stort øko marked i centrum af messen, og her kunne man møde nogle meget energiske forhandlere der var mere end villige til at fortælle om alle fordelene ved at handle økologisk og det var virkelig rart at tale med så venlige mennesker der virkelig brændte for deres stande (selvom vi dog var uenige om at økologi var mad der var særligt SU-venligt, jeg mener f.eks. stadig at det er alt for dyrt i forhold til hvad man får ud af det)
Børnevenlige øko-tattoos var der sørme også.
Se hvem mor og jeg helt tilfældigt kom til at gå forbi, vi anede ikke at selveste Camilla Plum skulle komme og fortælle og forskellige salater. Men nøj hvor er jeg glad for at vi fandt hende, hun holdte et lille fordrag på små 30 - 45 min hvor der lystigt blev fortalt om forskellige råvarer, delt prøver rundt som man kunne dufte og smage på,og så var der selvfølgelig lækre smagsprøver til sidst. Det var bare så fedt, og jeg lærte faktisk vildt meget af hende, og ja så var jeg en stor sucker for at det hele foregik så interaktivt som det gjorde, og i et så lille, intimt og hyggeligt sted (ja det føltes næsten som om at man stod hjemme i Fru Plums eget køkken og var blevet inviteret på middag)

Ja det ligner en lille umoden citron, men det er det slet ikke. Den heder bergamot og hverken duftede eller smagte af citron, det nærmeste man kommer på hvad den dufter og smager er er lidt syrlige altheabolcher.

Camillas kål tip: snit noget kål (rød, hvid, spids eller hvad man nu har eller kan lide) og drys salt over det, nu skal man så ellers mase/kramme kålen sammen og lade den hvile i min. 30 min - Det gør kålen nemmere at fordøje og lidt mere lækker at tykke i, man kan i øvrigt også godt lade "kramme kålen" stå længere end de 30 min. ja faktisk flere dag da det et eller andet sted bare små sylter kålen. I øvrigt kan man også spike kålen op med både hvidløg og chili, så kan den nemlig snildt gå som sin egen lille salat

Salaterne som Camilla Plum fik fremtyllet var: en orange salat med vintergræskar, gulerødder, ingefær og havtorn; En appelsin-avocado salat med orangevand; En rå grønkålssalat der blev lavet ved at fintsnitte noget grønkål og vende det i en mormordressing bestående af fløde, bergamot saft og skal, sukker og salt; Og sidst men ikke mindst en "kramme-kålsalat" bestående af saltsyltet rød- og spidskål vendt i en bluecheese dressing (syrnet fløde smagt til med blåskimmelost, salt og peber) og drysset med hakkede valnødder
Min absåluttet favoritsalat  var grønkålen (selvom jeg nok personligt ville bruge citron i stedet for bergamot, det er nemmere at finde, og så var jeg ikke så vild med smagen af den) en anden jeg synes var fantastisk var avocado -appelsin salaten, jeg anede slet ikke at de to ting passede så godt sammen. Sidst men ikke mindst vil jeg fremhæve salaten med bluecheese dressingen, for den skal jeg helt sikkert prøve at erstatte min coleslaw med til sommer når der skal grilles (selvom jeg nok kommer lidt mindre ost i så den passer lidt bedre til mine smagsløg) Generelt gik jeg derfra med mange flere ideer til salater som går langt ud over klassikeren  iceberg, tomat og agurk og det skal Fru Plum have evig tak for

Det skal lige siges at jeg har spurt Camilla Plum om lov til at videregive hendes opskrifterne her på bloggen, jeg mener sådan noget videregiver man bare ikke ude at have spurgt om lov først. Hvis I vil læse mere om Camila Plum synes jeg at I skal tjekke hendes hjemmeside ud, der er både netbutik, opskrifter og meget mere find siden HER.




Nikolaj Kirk diskede op med egern paté på ristet brød, og det var nok noget af det værste jeg nogensiden har smagt. Grunden til at jeg havde så meget imod den var den virkelig kraftige leversmag som bare hang i munden langt tid efter man havde sunket (omend det at synke retten også var med megen møje og besvær) Straks efter måtte jeg simpelthen skynde mig hen til en stad der havde slushice så jeg kunne få smage ud af munden
Super nuttet lille jordbærtærte, lavet af Den Skaldede Kok aka Carsten Olsen
Det allersidste vi var forbi derinde var en græsk stand hvor der blandt andet var pølser med appelsinsmag, lækkert ristet pitabrød og en masse græske specialiteter. Jeg smagte en aubergine dip, feta og tzatziki, alt sammen var selvfølgelig vildt godt, og jeg har aldrig smagt så lækker en feta som den de havde, men jeg var godt nok overrasket over at der var så lidt hvidløg i tzatzikien som der var
Da jeg kom hjem så jeg at min presse goodiebag indeholdte både en masse læsestof fra de forskellige forhandlere, en lakridste fra Frellsen, chokoladeæg fra Kardinal Chokolade (det hvide er med appelsin marcipan og var klart det bedste) en special øl, en über nice skål, lidt påske snaps, De Luxe Chokolat fra Sorgenfri Specialiteter og et forklæde

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...