søndag den 24. februar 2013

SVAMPETIP, LÆKRE RIS OG SLOW FOOD

Slow food når det er bedst: osso buco med creamy citronris og persille- citron- parmesan drys

Sidst jeg var ude at handle med C endte vi i Kvickly, og det var egentligt  nok meget godt, for vores lokale Kvickly har altid de bedste tilbud, blandt andet er der næsten altid kæmpe store flæskestege (her snakker vi nogle på ca. 1 m) til ca. 200 kr. som vi plejer at købe og skære op til både korteletter og flere mindre stege som kommer i fryseren. Og denne gang var skam ikke nogen undtagelse, men vi havde stadig både korteleter og nogle stege liggende i fryseren fra den sidste vi købte, så vi gik pænt uden om de store flæskestege denne gang. Vi skulle dog ikke gå særlig langt for at finde et andet godt tilbud, for i køleboksen ved siden af stegene lå intet mindre end et lille bjerg af osso buco til en meget SU-venlig pris. Så C og jeg kiggede på hinanden, og der var bestemt ikke nogen tvivl om at de skulle i kurven. Nu kunne man jo selvfølgelig godt dele kødet op når man kom hjem og smide det i fryseren, det plejer jeg ofte at gøre med andet kød, men osso buco skal jo have ret lang tid for at blive mørt, så denne gang hoppede jeg i kælderen for at finde den store stegegryde jeg har fået af min mor, og så lavede jeg ellers en kæmpe portion osso buco som faktisk endte med at være vores aftensmad 2 dage i træk, og så var der endda mere tilovers som sagtens kunne blive til endu et måltid.





Osso Buco - 8 pers./ mad til 4 pers. i to dage:

8 skiver okseskank
2 løg, finthakket
6 fed hvidløg, fint hakket
2 store gulerødder, fint hakket
4 - 5 stængler bladselleri, finthakket
250 g champignon, i skiver
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomat puré
Mel
2 tsk. timian
2 laurbærblade
2 glas hvidvin
Bouillon
Salt og peber

Start med at snitte kanten på kødet (så krøller det nemlig ikke under stegningen)
Derefter krydres begge sider af kødet med salt og peber og bagefter vendes det i mel.
Brun nu kødet i en stor gryde og stil det bagefter til side.
Nu er det svampenes tur til at blive brunet, når de er gyldne og lækre stilles også disse til side.
Nu skal man bare have lavet saucen, og det gør man ved at svitse alle de andre grøntsager.
Når grøntsagerne begynder at falde lidt sammen og bliver møre kommes tomatpurén i og får lov til at stege lidt af i gryden før man også kommer hakkede tomater, vin, timian og laurbær i
Smag saucen til og kom svampe og kød tilbage i gryden, dæk med bouillon og lad gryden passe sig selv i de næste 2 - 3 timer - Kig dog til den af og til for at se om den evt. mangler væde.

Creamy citronris - 4 pers:

1 spsk. oliven olie
1 løg, fint hakket
2,5 dl ris
2 citroner, skal og saft efter smag
Ca. 1 liter kyllingebouillon
Salt og peber
1 spsk. smør

Svits  løget i olien indtil det begynder at blive let gyldent.
Tilsæt risene og citronskal og steg dem med indtil de begynder så småt at blive klare i farven.
Nu kommes 1 dl bouillon over risene, og når det er kogt næsten væk kommes endnu en dl over og sådan fortsætter man ellers indtil risene er møre - Husk at rører i risene undervejs.
Tilsidst kommes der en smørklat i risene og så skal de ellers bare smages til med citronsaft, salt og peber
Creamy citron ris - 4 pers:

2 kommentarer:

  1. Jeg har haft stor succes med at vente med at vende kød og andre stegte ting i mel til bagefter, hvor de kan suge mere mel til sig og på den måde være med til at jævne ens ret. Det er ganske praktisk hvis man skal simre på noget i lang tid, eller i en stegeso måske.

    SvarSlet
  2. Det var da et super godt tip, det tror jeg at jeg vil prøve næste gang jeg laver en simreret :-D

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...