søndag den 10. marts 2013

CHOCOLATE HEAVEN

(Billede lånt fra www.konnerup-co.dk)

Jeg ved godt at jeg snart har skrevet meget om min tur ind til Copenhagen Food Fair, og jeg lover at det her nok skal blive det sidste. Men nogen gange finder man nogle ting som er simpelthen så fantastiske at de fortjener deres helt eget indlæg, så jeg var simpelthen lige nødt til at fortælle jer om mit lille møde med chokolade himlen.

Inde i Bella Centeret kom jeg nemlig til at gå forbi standen fra  Konnerup & Co, et firma som jeg må indrømme at  jeg aldrig har hørt om før. Men jeg kunne simpelthen ikke ladevære med at kigge ind, for standen var sprængfuld af farverige fine retro dessigns, og de tiltalte i den grad retro-loveren i mig.

Ahmen altså hvordan kan ikke bare have lyst til at tage hele butikken med hjem, jeg mener alt lige fra deres dåser til deres chokoladebarer er udsmyket med de fineste retro dessign
Mens jeg stod og klikkede løs med kameraet (ja når noget ser så godt ud skal det altså foreviges) kom der en meget sød herre over til mig og spurgte om ikke jeg kunne tænke mig at høre lidt om deres produkter, og sådan et tilbud kan man da ikke takke nej til. Herren hed Henrik Konnerup , og han var ingen ringere end grundlæggeren af firmaet, så jeg følte mig ret så heldig sådan at få lov til at snakke med ham om hans flotte chokolader.

Konnerup & Co er, som I nok allerede har gættet, en chokolade butik. Og man kan finde den på Sydfyn (mellem Fåborg og Svendborg), faktisk er butikken en restaureret gammel kro, så selve stedet emmer af historie. Butikken er indrettet således, at der er vinduer ind til produktionen så man selv kan få lov til at se mester chokolatieren på arbejde når der skal skabes små lækre chokolader. Og som om det ikke var nok med hjemmelavede chokolader, ja så kan jeg da også fortælle at man om sommeren også kan komme forbi og få sig en hjemmelavet is.... mums!

Hvis man vil se lidt mere til Konnerup & Co kan man jo kigge lidt på den her video.


Som sagt er jeg mere end begejstret over deres produkters design, ja med frygt for at lyde tosset må jeg indrømme at jeg nok godt kunne finde på at købe deres produkter udelukkende på grund af det lækre dessign. Jeg mener man kan jo næsten ikke nænne at smide deres fine dåser ud, og jeg tror at de ville tage sig virkelig godt ud med et nyt liv som enten en pyntegentand til hjemmet eller som en flottere beholder til f.eks. sukker, tebreve m.m.  (det kommer jeg i hvert fald til at bruge dem til). Konnerup & Co. har faktisk også været så smarte at de har produceret refill poser til deres dåser, så hvis man bare har lyst til chokoladen og ikke vil have endnu en dåse liggende, ja så er det sørme også en mulighed, og så  er man jo som forbruger også lidt mere miljøbevidst hvis man bare nøjes med en refill pose istedet for at blive ved med at købe en masse dåser, som måske ville ende i skraldespanden (hvis man da kan nænne det ;) )

Deres chokoladeplader på 50 g har som resten af deres sortiment også et lækkert retro dessign som jeg elsker (især deres limegrønne lemon plader har jeg en svaghed for - de emmer bare af noget man for lyst til at smile af) , og generelt virke det meget gennemført og stilrent.

enrik var endda så super sød at give mig nogle lækre sager med hjem, og det var noget der varmede en Sulten Studerendes hjerte

Med hjem fik jeg en lækker plade chokolade med  appelsin og solbær samt en dåse med saltlakrids dyppet i mælechokolade. Lakridssen var måske lidt en spøjs sag, og C gav klart udtryk for at det slet ikke var noget for ham, måske det er lidt en acquired taste. Men jeg synes egentligt at de var ok, man skal naturligvis ikke spise løs af dem i rå mængder, men i små kvantiteter er de nu meget lækre, og jeg er enormt glad for at det var salt lakrids der var brugt og ikke sød lakrids. For hvis der er en ting jeg bare ikke kan lide så er det sød lakrids, det skal helst være virkeligt salt og næsten kradse i næsen, så det gav virkelig mange points i min bog at det var denne type lakrids de havde brugt, og så er det jo også værd at nævne at  det salte og bitre i lakridssen komplimenterede den søde og cremede mælkechokolade virkelig godt.


Jeg fik jo også en plade chokolade med hjem, og den tog virkelig kegler. Det var hvid chokolade med appelsinsmag og tørrede solbær, og jeg tror aldrig at jeg har smagt så dejlig frisk en chokolade før. Ja jeg må faktisk ærligt indrømme at jeg altid  har ment at det var noget være vrøvl når folk snakkede om at man kunne blive næsten helt høj af chokolade. Men efter jeg har smagt Konnerups "Orange Blackcurrant" kan jeg godt se at det er en holdning jeg har haft udelukkende fordi jeg ikke har smagt et ordentligt stykke chokolade, før nu selvfølgelig. For i Konnerups chokolade kan man virkelig smage den kærlighed som Henrik har lagt i hvert et stykke, jeg mener der er ren og skær chokolade kærlighed og total madporno i hver en bid, og jeg kan kun sige tak til chokolade troldmanden for at have givet mig muligheden for at smage så lækkert et stykke håndværk.


Ja jeg kun nok kun drømme om at lave mad der vækker lige så mange varme og kærlige følelser inden i de personer der spiser den, for uanset hvor meget jeg ville kæle for en ret tror jeg aldrig at jeg ville formå at kunne skabe samme følelse for andre, som Konnerup gjorde for mig - det var ren og skær love at first bite, og smagen kan kun beskrives som ren og skær sommerforelskelse, så mon ikke C og jeg skulle på en lille kæreste tur til det sydfynske inden for den nærmeste fremtid.

Hvis I vil læse mere til Konnerup & Co kan I tjekke deres Facebookside ud HER, men I kan selvfølgelig også smutte forbi deres hjemmeside og kigge lidt på de mange lækre produkter man kan købe... og det er jo snart påske så mon ikke man burde købe et virkelig specielt påskeæg til en man holder særligt kær? I kan finde siden HER 

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...