søndag den 17. marts 2013

ST. PADDY'S DAY

Et lille udvalg af St. Patricks Day cupcakes ala Den Sultne Studerende

I dag den 17. marts er det irernes nationaldag  St. Patricks Day, og jeg ved godt at det ikke rigtigt er noget vi fejre her i Danmark. Men derfor kan man jo godt bruge dagen som en undskyldning til at lege lidt i køkkenet, og det var præcis hvad jeg gjorde for nyligt da jeg gik i køkkenet for at lave St. Patricks Day kager. For hvem siger at man skal være af irsk oprindelse for at nyde de her små søde grønne goodies.

Jeg endte med at lave to slags, en billig og rigtig hurtig og nem muffin med kokos og chokolade, og en lidt dyrere og lidt mere pyntet cupcake med squash og cream cheese frosting. Det er to rigtig gode kager, og det ville være meget svært at sige hvilken en jeg foretrækker, for de er gode på hver deres måde. Muffinsne er meget lette og man kan spise en del flere af dem end man kan af cupcakesne, for cupcakesne ligger en ret tung bund, og de smager så meget igennem at en enkel cupcake er mere end rigeligt for at tilfredsstille den søde tand.

Hurtige og neme St. Patrick's Day iris kager


Lækre, grønne og svampede muffins

St. Patrick's iriskager* - ca. 24 stk:

3 æg
280 g sukker
50 g chokolade, hakket
50 g kokosmel
100 g mel
125 g smeltet smør/ margarine
Grøn frugtfarve

Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Vend derefter resten af ingredienserne i dejen og kom et par dråber frugtfarve i.
Fyld dejen i muffinforme og bag dem ved 175 grader i 15 - 20 min.

Fine små St. Patricks Day cupcakes, se dem kan man da ikke andet end at blive glad af at kigge på :)


St. Patricks cupcakes - ca 24 stk:

400 g squash, revet
350 g farin
4 æg
1 knsp. salt
300 g mel
1 tsk. bagepulver
1 håndfuld valnødder, hakket
1 tsk. kanel
175 ml olivenolie

Frosting 400 g flødeost
100 g flormelis
Saft og skal fra 1 appelsin
2 spsk. blødt smør

Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk æggene sammen med sukkeret.
Pisk derefter salt,squash, bagepulver og mel i sammen med kanelen  og olien.
Nu skal der bare vendes hakkede nødder ind i dejen og så skal den ellers fyldes i muffinforme.
Bag kagerne i ovnen i 15 - 20 min.
.Mens kagerne bager laves frostingen.
Pisk osten sammen med sukkeret og smørret, og smag til med appelsin saft og skal.
Når frostingen smager som man gerne vil have den til at smage fortsætter man med at piske indtil den begynder at stivne - man skal jo kunne sprøjte den på kagerne, så det går ikke hvis den er alt for blød

*Det her var en opskrift som jeg fik af A's søster, opskriften hed iriskager og er nok dem nemmeste form for muffins man kan lave - også smager de himmelskt. Man behøver jo ikke lave dem grønne, kan kan bare lave dem uden frugtfarven. Men i anledning af St. Patricks Day blev de farvet grønne og fik et Lidt mere festligt navn

2 kommentarer:

  1. Kan man bruge frostingen til De grønne og billige muffins?

    SvarSlet
    Svar
    1. ja sagtens, det tror jeg ville smage ret godt. Nu er der jo kokos i dejen på de muffins så hvis man brugte ananas saft i stedet for appelsinsaft kunne man jo eventuelt lave dem lidt piña colada agtige :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...