søndag den 30. juni 2013

TILBAGE TIL HVERDAGEN


Så er det jo ved at være tid til at det danske folk går på sommerferie, men her hos Den Sultne Studerede er sommerferien ikke ved at begynde, næ den er såmænd ved at synge på sidste vers. Jeg har nemlig haft ferie lige siden den 15. maj, hvor jeg afsluttede grundforløbet "mad til mennesker", og selvom ferien er blevet nydt i fulde drag, ja så ville jeg lyve hvis jeg sagde at jeg ikke ser rigtig meget frem til at komme igang med at lave noget fornuftigt i igen. Jeg er nemlig ved at få en lille smugle feriekuller, så det er nok meget godt at jeg har første arbejdsdag hos Kram madservice i morgen tidlig. Og selvom det nok bliver en lille smugle svært at skulle til at stå op kl. 5 nul dut igen, ja så har jeg anskaffet mig en lille ny ven i køkkenet som nok skal sørge for at det bliver lidt nemmere at vågne om morgnen.

Jeg har nemlig anskaffet mig en super fin lille kaffemaskine af mærket Dolce Gusto Piccolo, og den er super fancy, den kan nemlig brygge alt lige fra espresso til iste. Men nu drikker jeg godt nok ikke ren kaffe med min gode vilje (det er mere for C's skyld at der blev købt alm. kaffe), men så er det jo godt at der findes utallige smagsvarianter til Piccoloen, jeg eeeeeelsker f.eks. "latte macchiato caramel", og det er helt sikkert også den der skal drikkes på vej til arbejde i morgen. Og hvad kostede denne herlighed så? jo den kostede såmænd gratis, eller det vil sige at jeg faldt over et tilbud nede i EuroSpar der lød "køb 15 pakker Dolce Gusto kapsler og få en maskine med kvit og frit" og med lidt hurtig research på mobillos kunne jeg hurtigt se at det skam var et meget godt tilbud. Maskinen lå nemlig på en pris mellem 499-999 og så kom kapslerne oveni til ca. 45 kroner pr. pakke, så jeg kunne da godt se at det var et virkelig godt tilbud, og gode tilbud har jeg alle dage haft svært ved bare at gå forbi, så naturligvis var jeg nødt til at tage en maskine og en masse kaffe med mig hjem.


Mon ikke det her arsenal af drikkevarer skulle kunne holde os kørende i en god rum tid?


Det er virkelig nogle lækre drikke den her maskine kan fremtrylle, så jeg vil da klart anbefale at man køber en hvis man finder et lignende tilbud et andet sted.... jeg mener selvom billedet her er total røv, så ville den her yummilicious chococino da kunne friste de fleste,og de andre varianter er mindst lige så skønne

Nå men jeg ville egentligt bare lige vise jer mit seneste køb til køkkenet inden jeg smutter til køjs, for jeg skal jo helst være frisk og udhvilet så jeg kan give et godt førstehåndsindtryk i morgen.... men i krydser vel også lige fingre for at det kommer til at gå godt der ude på den første dag ikk'? :)

MADPLAN FRA UGE 26



Mandag: 
Lasagne

Tirsdag: 
Pizza

Onsdag: 
Resterne af lasagnen

Torsdag: 
Pitabrød med kebab (takeout)

Fredag: 
Hjemmelavede pitabrød med bbq marineret kylling

Lørdag: 
Jeg var ikke hjemme, og spiste derfor ude, men drengene gik på rov i køkkenet og spiste rester

Søndag: 
Pastasalat og kylling 

fredag den 28. juni 2013

LASAGNE UDEN HR. KNORR

Mandagens, og også onsdagens aftensmad stod på hjemmelavet lasagne og grøntsags stænger


.
Normalt når der står lasagne på madplanen herhjemme, så er det Knorr udgaven der kommer på bordet, mest af alt fordi den er hurtig, mændene elsker den og så er det ensbetydende med en lille fridag i køkkenet til mig da C altid står for at lave Knorr retterne herhjemme (ja jeg må faktisk slet ikke lave dem for ham, han er nemlig bange for at jeg kunne finde på "at komme alt muligt mærkeligt i dem som champignoner og gulerødder")

Forrig gang vi fik lasagne var det dog også Knorr udgaven som vi fik, men i stedet for at tage en alm. pakke med hjem fra Fakta, så faldt vi over et tilbud på de store familiepakker. Så naturligvis var det den store pakke der røg ned i kurven, for som C også så fint konstaterede,så betød den større lasagne jo at vi ville have mad nok til 2 dage, og derfor kunne jeg jo få en ekstra dovne dag hvor jeg kunne slappe af og nyde min ferie.. ja han er jo smart den kære mand. Dog skal det siges at selvom der var mere kødsauce i Knorrs familie lasagne, så var der nu ikke helt lasagne plader nok. Så mens C stod og lavede kødsaucen blev jeg smidt en tur i Fakta for at hente nogle ekstra lasagneplader, så manden kunne færdiggøre aftensmaden.

Den store familie lasagne fra Knorr kom ganske rigtig til at holde 2 dage, og den smagte da lige så fint som C's lasagner plejer at gøre. Men her i mandags trumfede jeg nu alligevel C's lasagner, for med de mange ekstra lasagneplader på lager, hakket oksekød i fryseren og en liter mælk og nogle grøntsager der sang på sidste vers i køleskabet fik jeg bikset en ret så lækker hjemmelavet lasagne sammen, og i modsætning til Knorr's udgave kom der også bechamel sauce i min... jeg mener det hører sig jo til i en rigtig lasagne, og er nok noget af det jeg mest savner i Knorrs lasagner. Selvom der blev vrisset lidt på næsen fra C's side af måtte han nu alligevel overgive sig og indrømme at min lasagner var rigtig god, og jeg fik enddog lov til at lave den en anden gang - se hvis det ikke er en blåstempling, så ved jeg ikke hvad er.

Det er jo forholdvist nemt at lave en lasagne, den består jo et eller andet sted bare af skiftevis lag af lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce. Derfor kan man jo bare lave den af sin yndlings kødsauce og evt. en købe sauce for en virkelig speedy aftensmad som stadig slår Knorr lasagnen med længder, men bare for en god ordens skyld for i også lige den opskrift jeg brugte i mandags.


Lasagne - 6 pers:

ca. 12 lasagneplader 
150 g revet ost 
3 spsk. rasp 

Kødsauce
200 g bacontern 
2 løg, fint hakket 
5 fed hvidløg, fint hakket 
1000 g hakket oksekød
2 gulerødder, skåret i små tern
150 g champignon, skåret i skiver
2 spsk. tomatpuré
1 ds. hakkede tomater (ca. 400 ml)
Salt og peber
Jeg smagter derud over også min sauce til med lidt oregano, chilli og kyllingebouillon 

Start med at svitse baconnet i en stor gryde, derefter tilsætter man løg og hvidløg og svitser dem indtil de er klarer.

Kom nu kødet i gryden og brun det af.

Når kødet er godt brunet tilsættes gulerødder, champignonner og tomatpuré og så vendes det hele godt sammen og steger videre i nogle min.

Kom nu de hakkede tomater i sammen med lidt oregano og chili og lad kødsaucen simre i små 15. min (gerne længere, det bliver den kun bedre af, men jeg havde lidt småtravlt så jeg sprang over hvor gærdet var lavest)

Man kan med fordel lave bechamelsaucen mens kødsaucen står og simre.

Nu er der bare tilbage at smage sin kødsauce til med lidt salt og peber og evt. lidt fond og så skal man ellers bare have samlet sin lasagne.

Bechamelsauce
4 spsk. smør
4 spks. mel
ca. 700 ml mælk
Salt og peber
Lidt revet muskat nød

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet og bag det godt af 
Hæld nu mælken i lidt ad gangen under kraftig omrøring (for at undgå klumper) indtil man har en god og jævn sauce.
Smag saucen til med salt, peber og muskatnød 

Samlingsarbejdet
Nu skal man bare samle sin lasagne i et ildfast fad med skiftevis kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader.

Det sidste lag bør være med bechamelsauce som man drysser med lidt rasp og revet ost.

Bag lasagnen ved 200 grader i små 20 min. eller indtil lasagnepladerne er møre, det kan man teste ved at stikke en lille kniv ned i lasagnen

mandag den 24. juni 2013

EASY PEASY ÆGGESALAT







*Ja jeg kogte også lige lidt ekstra æg så der var pålæg til frokosten dagen efter

MADPLAN FRA UGE 25



Mandag: 
Rullesteg med bbq kartofler, sauce og salat

Tirsdag: 
Lasagne ala Knorr

Onsdag: 
Resten af lasagnen

Torsdag: 
Gryderet

Fredag: 
Pizza

Lørdag:
Vi var ude at spise på en italiensk restaurant sammen med svigermekanikken

Søndag: 
Vi spiste pizzaboller mens vi ventede på at sankthans bålet blev tændt

søndag den 23. juni 2013

SANKTHANS, GOD MAD OG BLOMSTER


Det er ved at være et godt stykke tid siden vi sidst har set C's familie fra Brøndby, så i går havde vi aftalt at de kom til Næstved til lidt eftermiddagshygge og bagefter var planen at vi tog ud for at spise sammen. Omkring kl 15 bankede svigermekanikken så på hoveddøren, og de kunne næsten ikke være kommet på et mere perfekt tidspunkt, for i den smuldrekage jeg havde bagt til os var nemlig klar til at komme ud af ovnen i samme nu... og alle ved at sådan en smuldrekage er smager bedst når den stadig er lun idet.
Og se lige den flotte sankthans buket vi fik er den ikke fin? jeg synes i hvert fald at den pynter gevaldigt i vores stuevindue, for ud over de mange farverige blomster var den også udstyrret med en fin lille heks med egen kost i toppen.... men jeg tror ikke at jeg sender hende her til Bloksbjerg med de andre i aften, for jeg næner nu ikke at sætte ild til den her buket ;)

Et lille billede af vores eftermiddags kage skal i selvfølgelig ikke snydes for, men hvis jeg skal være ærlig ar det absolut ikke den bedste smuldrekage jeg har lavet, for den var alt, alt for syrlig til mine smagsløg. Men C og svigerfar kunne nu rigtig godt lide den så det var da et lille plaster på såret, men næsten gang skruer jeg lige lidt op for sukker mængden.

Det var jo super vejer i går så i stedet for at køre ned til byen valgte vi at gå en lille tur rundt i Næstved by så vi kunne nyde det gode vejer, og så svigerfar og svigermor kunne få lov til at se hvor fin byen er. Vores gåtur ente nede ved Næstved station, for vi havde besluttet os for at spise på "Ristorante Italia", et af de bedre spisesteder i byen hvis man vi have virkelig lækker mad til en nogenlunde overkommelig pris. C, svigerfar og jeg valgte deres sommer menu til 168 kroner, og det var vi i hvert fald ikke kede af for man fik da i hvert fald nok mad for pengene. Det skal også lige siges at det var meget rart at vi var gået der ned, for efter sådan et måltid hvor vi allesammen var meget mætte så gjorde det godt med en lille gå tur hjem hvor man kunne slå mave.


Sommermenuen fra "Ristrante Italia" bestod af den her forret med dybstegte rejer, hvidløgsdressing og salat. Og nu er jeg jo en sucker for alt hvad der har med rejer at gøre,så det var en forret lige efter mit hjerte. dog kunne jeg godt have undværet rucolaen, men ellers var jeg godt tilfreds. Det skal lige siges at selvom jeg synes at det var en forret som passede godt sammen med hovedretten, ja så ville jeg aldrig have valgt at købe den for sig selv. For på menukortet stod den til hele 69 kroner hvis man kun skulle have den her ret, og selvom den smagte godt ville jeg på ingen måde sige at den var 69 kroner værd.



Hovedretten var helt sikkert måltidets højdepunkt, og den bestod af nok den møreste og lækreste bøf jeg har fået længe, og hey det var ikke kun en stor bøf, oven på var der såmænd også en lille mindre bøf, så det var bestemt ikke en ret for de kødforskrækkede, ,men så er det godt at jeg er en pige der elsker kød. Udover den lækre kød var der også nogle dejligt sprøde sauterede grøntsager, ovbagte kartofler og en åh så vidunderlig champignonsauce, og for en gangs skyld var der rigeligt med sauce. Ofte synes jeg nemlig at der bliver sparet lidt rigeligt med saucen når man er ude og spise, men ikke hos "Ristorante Italia" her fik man nemlig virkelig meget sauce og det kunne mit saucehjerte rigtig godt lide... ja jeg ved godt at vi var ude at spise men faktisk må jeg komme med en lille indrømmelse, saucen smagte nemlig så godt at det resterende  på tallerkenen blev spist ved at lidt kuvert brød blev dyppet i det, kønt helt sikkert ikke, men det smagte åhhhh så godt.

Nå, men  inden jeg begynder at savle alt for meget ned over tastaturet på grund af gårsdagens middag må jeg hellere få pakket picnic kurven, vi skal nemlig ned og se bål på Suså havn om ikke så længe, og bagefter skal vi hjem og spise æbleskiver ligesom sidste år. Men inden jeg slutter helt vil jeg lige høre om der er nogle af jer Sultne Studerende derude der har nogle spændende sankthans traditioner? vores er som i kan høre her at vi altid spiser æbleskiver efter vi har været nede og se bål


onsdag den 19. juni 2013

1000 ÅRS BRØDET


.
Det her brød er nok det lækreste jeg har lavet i lang tid, det har en lækker sprød skorpe, en dejlig saftig krumme og så er det virkelig nemt at lave. Men, men, men selvfølgelig har det her brød også en bagside, og den bagside er, at det tage en evighed at lave det her brød. Selvfølgelig er det hovedsageligt ventetid hvor man kan lave mere fornuftige ting end side og vente på et brød, men når man er lige så utålmodig som jeg er ja så er det ren tortur, og et er også derfor jeg har valgt at kalde det her brød for "1000 års brødet". Når det så er sagt så vil jeg også skynde mig at sige at det her brød er al ventetiden værd, for det smager skøøøøøønt, og jeg tvivler da også på at det kommer til at overleve særligt længe i det her brødelskende hjem ;)

Dejen lige taget ud af køleskabet

.



1000 års brød - 1 stk:

600 g hvedemel
150 g durummel
2 ½ tsk. salt
12 g gær
630 ml koldt vand

Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen - det behøver ikke at være en særlig køn dej, den skal bare være rørt godt sammen.

Det er en ret våd og klistret dej, men det er helt ok for man skal næsten ikke arbejde mere med den, for nu skal skålen dækkes til og stilles i køleskabet til dagen efter, den skal i hvertfald hæve i 12-18 timer.

Dagen efter burde dejen være hævet godt og og have en overflade der er fuld af små bobler, og så er den ellers klar til at bruge.

Nu skal man komme godt med mel på både bord og hænderne og hælde dejen ud på bordet.

Fold nu dejen et par gange ind i sig selv og form den til en kugle (igen det behøver ikke være perfekt, nogenlunde er mere end fint)

Tag nu et stykke bagepapir og drys godt med mel, majsmej eller lignende over det og placer dej "kuglen" oven på melet og lad den efterhæve i ca. 2 timer.

Efter ca. 1 ½ time sætter man en stæbejerns gryde med låg på i ovnen ved 220 grader og lader den varme op.

Når gryden er godt varm kommer man forsigtigt dejen ned i gryden, lægger låg på og stille gryden i ovnen i 40 min.

Efter 40 min fjerner man låget og giver brødet yderligere 10-15 min.

Tag forsigtigt brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist indtil det er nogenlunde kølet af, for hvis man  er bare en lille smugle ligesom mig, så kan man ikke dy sig for at skære en skive af det lune brød og spise det med koldt smør på.

KONNERUP & CO

Sponsoreret indlæg


Jeg blev for noget tid siden kontaktet af den søde Fie som spurgte om jeg kunne have lyst til at prøvesmage en helt ny serie dragéemandler fra Konnerup & Co, og jeg var på ingen måde sen til at takke ja. Men nu har jeg jo også har haft et lille, slet ikke uskyldigt chokolade crush på Konnerup & Co's chokolader lige siden jeg fik lov til at smage dem inde på madmessen i Bella Centeret.



I sidste uge kom posten så forbi med en stor pakke, med 10 æsker dragée mandler: 2 æsker med "dark chocolate almonds", 2 æsker  med "dark chocolate chili almonds", 2 æsker med "milk chocolate caramelized almonds", 2 æsker med "white chocolate and chai amonds" og sidst men ikke mindst 2 æsker med "white chocolate licoriced almonds"



Jeg er ret så vild med chokolade, det er godt ikke mit yndlings slik - det er hands down vingummi - men det var selvfølgelig en super skøn ting at få ind af døren, og det har helt sikkert også været en af de bedre ting at være smagstester på. Jeg fik både C og A til at hjælpe mig med at smage på mandlerne, og det havde de bestemt ikke noget imod, og det gjorde da også selve smagstesten en del sjovere når nu man kunne sidde og hygge sig med familien samtidig (win-win situation)



Den første vi smagte på var "dark chocolate almonds": Vi var alle tre enige om at den var rigtig god, men langt fra den bedste at de 5 smage. Smage er en lille smugle syrlig i starten, efterfulgt af den karakteristiske bitre smag som meget mørke chokolader har (den er overtrukket med en chokolade på 70%). Man skal nok være rimelig glad for mørk chokolade hvis man skal få mest muligt ud af den her variant, for selvom den havde en behagelig chokolade eftersmag som varerede længe var første hånds indtrykket måske lidt for skræmmende for mine smagsløg... men jeg er også notorisk slem til ikke at kunne lide bitterhed



Den anden variant som vi smagte på var "dark chocolate chili almonds": Den her udgave var sjovt nok ikke lige så bitter som den første, hvilket er meget sjovt når nu det har samme kakaoprocent. Dog startede chokoladen den ud med en let syrlighed lige som før, herefter glemmer en mørke chokoladen dog fuldstændigt at den plejer at være bitter, og går derfor lyn hurtigt over i en lækker mørk chokoladesmag, og det var jeg ret vild med. Og nu står der jo at der er chili i, men selvom man måske kan opsnappe et lille kick i eftersmagen er den ellers slet ikke stærk. Og uden at jeg skal prøve at gøre mig klog på chokolade videnskaben, ja så mistænker jeg faktisk at det måske er pga. chilien at chokoladen ikke er bitter, men det vil jeg lade klogere mennesker be-eller afkræfte.



Den tredje variant som vi smagte på var "milk chocolate camramelized almonds": Wow, wow, wow siger jeg bare, den her var helt sikkert min absolutte favorit udgave. Den var sød og blød i smagen, og nu hvor mandlerne først var blevet karameliseret tog det bare den her udgave til helt nye højder. Det var en helt perfekt dragée mandel i mine øjne, og lige noget for en sukkergris som mig. C og A var skam også ret glade for den her udgave, og der var bred enighed om at det her var dagens allerbedste dragée mandel. Det var skam også den her mandel der bragte minderne frem af Konnerup & Cos plade "Orange Blackcurrant" som jeg til dato stadig har våde drømme om, og de her mandler var mindst lige så gode, så jeg var mildest talt en rigtig glad Trine efter af have smagt den her variant.



Den fjerde variant vi smagte var "white chocolate and chai": Det her var den variant som vi havde set mest frem til at prøve, og det var også den der virkede mest alternativ. Ud over at der var brugt en meget lækker chokolade som vi allesammen var glade for, så smagte den desværre som om at der var en der havde tabt en hel pose nelliker ned i chokoladen, og det var ikke synderligt lækkert. Ja jeg ved godt at nellikesmagen indgår i chai, men her tog den simpelthen overhånd og gav os alt andet end lyst til at tage en mandel til. Så hvis jeg må komme med et forslag; skru ned for mængden af nelliker i den her opskrift, og så vil i helt sikkert have en vinder mandel i jeres sortoment. For hvis der havde været mindre nellike i de her mandler havde i helt sikkert tømt posen på ingen tid.



Sidst men ikke mindst fik vi selvfølgelig også smagt på "white chocolate licoriced almonds": Og her var vi igen alle tre super begejstrede for hvilket kom som lidt af et chock, for sidste gang jeg præsentrede C for en choolade-lakrids kombi var han på ingen måde begejstret. Men den her gang sad han med et stort smil på læben og nød kombien i fulde drag, og det gjorde A og jeg selv for den sags skyld også. Det var en dejlig hvid chokolade som på ingen måde blev kvalm som sådan noget jo har det med at gøre, og selvom lakridssen stadig virker spøjs for mig, ja så virkede det i fulde drag, og jeg vil i den grad anbefale at man giver de her dragée mandler en chance.


Hvis du er blevet nysgerrig og gerne vil vide mere om Konnerru & Co så kan du klikke HER og se hele deres sortiment. Men du kan også klikke HER for at følge dem på Facebook


------------------------------------------------------------------------------

Konklusion 

Det her var bare endnu et bevis på at Konnerup & Co er og bliver en af Danmarks bedste chokolade producenter, og ja jeg ved udemærket godt at jeg slet ikke er upartisk i min bedømmelse, men hey det er er man egentligt nogen siden 100 % upartisk?. Det er selvfølgelig lidt dyrere end en alm. plade chokolada nede fra Fakta, men det er alle pengene værd (i modsætning til f.eks. dyrere mærker som Anthon Berg) Der er lagt kærlighed og omtanke i hvert stykke chokolade og det kan smages, så hvis man bare en gang i mellem skal forkæle sig selv lidt eller en man holder af, ja så burde man overveje at bestille nogle chokolader fra de dygtige Fynboer... det burde kunne lade sig gøre selvom man er på SU 


tirsdag den 18. juni 2013

EASY PEASY SALTEDE CHIPOTLE MANDLER





DEN GRIMME STEG

Gårsdagens menu bød på den her baconsvøbte rullesteg fuld af urter og mozzarella , BBQ kartofler og en hurtig grøn salat. Vi fik også en sauce fra fryseren til.

.
Puha det er vidst godt at min ferie snart er slut, for selvom det har været dejligt med noget afslapning, så er jeg ved at være bange for at afslapningen har taget overhånd. For pt. har jeg absolut ingen naturlig døgnrytme og hverdagens gøren og laden eksistere stort set ikke, jeg mener de fleste dage her den sidste uges tid er jeg oftest vågnet kl 13. spist aftensmad kl 20 på en god dag og først lagt mig til at sove mellem kl. 3 og 4 for at gøre det hele igen dagen efter. Det lyder så absolut kedeligt og meningsløst når man læser det her på skærmen, og tror mig det har det set i bakspejlet også været. Men jeg tror også at det har fået mig til at se endnu mere frem til at starte ude hos KRAM her den første, det bliver skønt at skulle noget i hverdagen igen, for jeg er da mildest talt ved at få cabin fever her hjemme. I dag var det heldigvis C der stod for madlavningen da der stod lasagne ala Knorr på madplanen*, og grunden til at jeg siger heldigvis var at han har en del mere styr på tid og døgnrytmen end jeg har pt. så i dag fik vi rent faktisk mad i ordentlig tid, og ja jeg har også lovet mig selv at jeg ihvertfald skal prøve på at komme i seng i nogenlunde ordentlig tid i aften så jeg kan få styr på min døgnrytme igen, jeg mener jeg behøver jo ikke ligefrem at gøre det sværere for mig selv at skulle begynde at stå op kl. 5:20 igen her efter ferien.

Nå men Knorr lasagne gider jeg simpelthen ikke at skrive opskriften på, den kan man jo se på pakken. Jeg vil meget hellere skrive opskriften på det vi fik at spise i går, det var trods alt lidt lækrere. I går fik vi nemlig en rullesteg fyldt med en masse urter og mozarrella ost og udover dem meget simple grønne salat vi fik til havde jeg også lavet en omgang af hjemmets absolutte yndlings kartofler. De kan krydres alt efter smag, men i går blev de krydret med en BBQ spicemix, ellers er en omgang salt og peber også helt fint.


Stegen ser nok en smugle massakreret ud, og jeg indrømmer at det ikke var mit bedste udskæringsarbejde, men det kunne man heldigvis ikke se da jeg var færdig med det (den blev skåret af en flæskesteg i et forsøg på at få en flæske steg til at række længst muigt, men mere om det senere)
.
Fyldet


.
Fyldet bredes ud så det dækker hele stegen og derefter kommer man noget mozzarella på toppen


.
Så skal man bare rulle stegen sammen... ja jeg sagde jo at den ikke var køn...

.
... men det gjorde heldigvis ikke noget, for stegen bliver først pakket ind i bacon som skjuler skønhedsfejlene og holder på osten før den ryger i ovnen 

.
Se så lige her for en lækker steg, den er da lige til at spise selvom den ikke var så køn til at startemed 


.

Rullesteg - 3 per:

1 rullesteg, jeg tror at min var på ca. 800 g
1 kugle mozzarrella
2-3 pakker bacon 
1 håndfuld rasp
6 fed hvidløg (presset)
2 spsk. tørret persille (eller et lile bundt)
1 spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret røsmarin
½ spsk. tørret timian
1 rødløg, fint hakket 
1 citron, saft og skal
½ tsk. stødt koriander 
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk salt og peber 

Start med at forvarme ovnen til 250 grader.

I mens ovnen varmer op laver man fyldet, og det er super nemt man skal nemlig bare blande alle ingredienserne bortset fra ost og kød.

Spred nu fyldet ud på stegen, top med osten og rul stegen sammen.

Nu skal stegen bare pakkes ind i bacon og 15 min. i oven.

Efter 15 min. skruer man temperaturen ned til 200 grader og giver stegen 30 - 40 min til.

Nu skal stegen bare skæres i skiver og serveres... og mon ikke resterne, hvis man ar nogle, ville være super gode i en sandwich?

Den Sultne Studerendes yndlings kartofler - 3 pers:

3 bage kartofler, eller 4 - 5 alm kartofler
3 spsk. olie
2 tsk. salt
2 tsk. peber
1 spsk. bbq krydderi

Forvarm ovnen til 200 grader.

Mens ovne  varmer op vaskes kartoflerne og skæres i skiver på ca. 0,5 - 1 cm.

Kom nu kartoflerne i et enkelt lag på en bageplade og pensel dem med olien.

Drys nu ca. halvdelen af henholdsvis salt, peber og bbq krydderi over kartoffelskiverne.

Bag kartoflerne i 25 min. herefter vendes skiverne, pensles med olie igen og krydres med resten af krydderierne.

Giv den anden side af kartoflerne 25 minutter til i ovnen.


*Her hjemme har vi en regel om at det er C der altid laver mad når der står Knorr retter på menuen, han  laver skam også mad på andre tidspunkter, men lige når det gælder Knorr retter bliver jeg smidt ud af køkkenet da han nu altså laver dem en del bedre end mig.... men jeg mistænker ham også for at smide mig ud af køkkenet i frygt for at jeg kunne finde på at komme revne gulerødder, champignon eller lignende i retten, ja manden ved godt hvordan han vil have sine Knorr retter og det skal jeg jo helst ikke spolerer ;)

mandag den 17. juni 2013

EASY PEASY KOLDSKÅL








*Jeg skulle hilse fra min mor og sige at man sagtens kan bruge udelukkende kærnemælk, men ved at komme ymeren i bliver koldskålen lige det mere cremet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...