søndag den 25. marts 2012

SURDEJS PROJEKT

1 lliter surdej klar til brug

Et kig ned til den boblende  surdej


Det er faktisk ikke så svært at lave en surdejskultur som man måske skulle tro, det der er sværest er måske bare at man skal pusle lidt om den i en lille uges tid før man kan begynde at lave noget af den. Men når først man har gang i en surdej så kan man altså også lave brød i verdens klasse.


Surdej dag 1:

75 g mel og 75 g vand kommes i en beholder der kan lukkes helt tæt.
Mix det godt sammen således at man fanger de naturlige gærceller der er i luften og binder dem til mel og vand blandingen så man ender med en levende gær koloni.
Lad beholderen stå et lunt sted til dagen efter.
.

Surdej dag 2:

Idag rører man igen lige dele vand og mel  ind i surdejen, og lader den stå til dagen efter et lunt sted
.

Surdej dag 3:

Endnu en gang rører man igen lige dele vand og mel  ind i surdejen, og lader den stå til dagen efter et lunt sted
.

Surdej dag 4:

Man fortsætter for sidste gang med at rører man igen lige dele vand og mel  ind i surdejen, og lader den stå til dagen efter et lunt sted
.

Surdej dag 5:

Når man når til dag 5 burde surdejen være boblende og lugte syrligt, og nu er den klar til at blive brugt til at bage brød.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...