tirsdag den 3. september 2013

MINIFARSBRØD


Er der noget C elsker så er det frikadeller, ja jeg står faktisk ret ofte og lave frikadeller til ham som en eftermiddags/aften snack. Og her det sidste har han gået og sukket efter nogle mini farsbrød pakket ind i bacon som, let's face it, er kæmpe frikadeller pakket ind i bacon. Ahmen altså hvilken mand ville ikke synes om dem. Her i weekenden forbarmede jeg mig så over min kære mand og diskede op med minifarsbrød pakket ind i en masse bacon, og faktisk fik jeg lavet så mange om fredagen af vi også kunne få nogle at spise dagen efter. Men det var jo et eller andet sted bare en win-win situation, for C fik dobbelt op på farsbrød og jeg fik en dag med super nem aftensmad som nærmest bare skulle varmes op. Fredag fik vi farsbrødne sammen med ovnkartofler, grønsalat, vandmelon og en brun sauce med lidt af min mors hjemmelavet ribsgele i; og lørdag stod den på næsten det samme bare med nylavede ovnkartofler og ingen vandmelon (der var nemlig ikke mere tilbage fra dagen før)



Farsen formes til små aflange "brød"...
a
...Herefter pakkes hvert "brød" ind i bacon og så ryger de en tur i ovne indtil de er gennembagte 



Mini farsbrød - 8stk:

1 kg hakket svinekød
4 - 5 spsk. rasp
2 æg
2 store løg, fint hakket
2 tsk. salt
ca. 1 tsk peber 
evt. ½ - 1 dl vand
ca. 2 pakker bacon (der skal jo være nok til at pakke alle "brødne" ind)

Forvarm onen til 180 grader

Mens ovnen varmer op kommer man alle ingredienserne (undtagen bacon og vand) i en skål og røre dem til en ensartet fars.

Nu skal man så bedømme konsistensen af farsen, hvis den er for tør kommer man lidt vand i til den er har den helt rette let fugtige konsistent - der er jo ikke nogen der har lyst til at side og spise nogle tørre og hårde kanonkugler med baconpå.

Når farsen har den rette konsistent smager man den til for at se om krydringen er på plads.
Hvis du er hardcore som mig smager du bare på den rå fars, men hvis du ikke har lyst til at smage på den rå fas kan man også stege en lille prøve delle for at tjekke krydringen.

Nu skal man bare have delt farsen i 8 dele og forme hver del til nogle aflange små "brød"

Hvert brød skal nu pakkes helt ind i bacon og smides en tur i ovnen i ca. 15 min, eller indtil baconnet er gyldent og farsen er gennemstegt 

2 kommentarer:

  1. Kanon god ide. Det må klart prøves når der bliver endnu mere efterår. For det giver jo også nogle rigtig gode og nemme rester

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de smager skønt dagen efter i en sandwich, hvis de da altså for lov at overleve så længe (kunne se at der havde "mus" i køleskabet i løbet af natten som havde spist et lille fasrbrød ;))

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...