onsdag den 4. september 2013

NY CHOKO PUSHER


I fredags havde jeg taget min mor med til Taste Food Fair 2013, ja selv samme messe som jeg havde udlovet billetter til. Vi havde begge glædet os virkelig meget til at skulle der ind, men da vi endeligt nåede frem blev vi hurtigt skuffede. Der var nemlig hovedsagligt vin og oste stande, og det er altså ikke lige vores kop te, så jeg tror ikke at vi tager derind igen næsten gang den holdes. 

Dog var der to store lyspunkter ved at vi tog derind, ja det er faktisk lige før at de gjorde det værd at tage hele turen til København bare for at opdage deres produkter.
Det ene firma var Greco Farms som hands down har nogle af de lækreste marmelader og honninger jeg nogensiden har smagt. Men mon ikke det skyldes at de kun bruge rene råvare som man selv kunne finde på at komme i sine marmelader 

Ja hvor mange marmelade producenter kender du f.eks. som kun har frugt, sukker og citron i deres produkter :)
a
Greco Farms peanut honning er nok noget af det mest syndige jeg har smagt, peanutbutter move over there's a new star in town 
a
Faktisk blev jeg så glad for Greco Farms at jeg da selvfølgelig skulle have et glas med hjem, ja når et madøre som mig finder nye lækre varer kan man da ikke gå forbi dem uden at købe et eksemplar med hjem. Det var dog ikke den traditionelle jordbærmarmelade der kom med mig hjem, næ jeg skulle da have deres lækre fersken marmelade med mig hjem. Jeg har aldrig før hør om fersken marmelade, men nu har jeg smagt den og jeg er simpelthen faldet pladask for den og med det gode råd om at bruge 85g frugt til 12g sukker og 3g citronsyre skal jeg da nok også selv prøve at give mig i kast med at lave en omgang hjemmelavet fersken marmelade inden længe.... hvis jeg da ellers kan finde en god pris på ferskener.

Morgenmaden bliver bare aldrig det samme igen når man først har smagt den her marmelade

Det andet lyspunkt ved at tage ind il Taste Food Fair var at jeg nu har fundet mig en ny chokoladepusher, og min nye chokoladepusher er ingen ringere end firmaet Lunagaard. For ikke siden jeg stødte på Konnerup & co har jeg smagt så lækre chokolade, og faktisk vil jeg gå så langt at sige at Lunagaard på sin vis faktisk er bedre end Konnerup. For selvom de to firmaers smagsoplevelser er meget lig hinanden, så har Lunagaard også prisen med sig, ja de sælger faktisk de fleste af deres lækkerier i poser på omkring 100 g til ca. 25 kroner stykket. Se det er lige noget en sliksulten studerende kan lide, for det betyder at man kan få virkelig god kvalitets chokolade til en overkommelig pris selvom man har et lille bitte budget som mig. Udover alle deres chokolader har Lunagaard også nogle lækre likører og brandys som jeg allerede nu har planer om at forære familie og venner i julegave, specielt deres likør i små globusflasker er jeg vild med og jeg ved at de nok skal blive taget godt i mod af familien.

Det mest vanedannende jeg har smagt fra Lunagaard er de her chokoladeovertrukne amarena kirsebær. Det er virkelig en lækker spise som får smagsløgene helt op at ringe, og tro mig de skal helt sikkert købes til Valentines Day for det er ikke kun smagslægene de får op at ringe ;)

Et andet lækkert produkt jeg jeg fik med hjem fra Lunagaard var de her chokoladeovertrukne solsikkefrø. Og faktisk har jeg ledt efter det her produkt siden jeg havde besøg af en ven fra USA som havde præcis det samme med til mig, så dem var jeg selvføglelig nødt til at købe med hjem. Desværre får de ikke længere flere hjem så hvis man skal nå at prøve dem skal man skynde sig at bestille nogle
a
Den største konkurrent til både Konnerups chokoladeovertrukne salt lakrids og Bülow lakrids er de her lakridser dyppet i hvid chokolade og drysset med salmiakpulver . Jeg kan allerede nu sige at de ikke kommer til at overleve længe herhjemme

I samme boldgade er der også de her mandler overtrukket med mælkechokolade og vendt i stærkt salmiakpulver, lige så vanedannende som de andre lakridser. Mændene var ikke så meget til dem da de mente at salmiakken overskyggede chokoladesmagen, men jeg er helt pjattede med dem (men jeg er jo også en sucker for alt hvad der har med salt/stærk lakrids at gøre)

De her peanuts overtrukket med mælkechokolade var også rimelig gode, men jeg var dog lidt skuffet over at der var brugt usaltede peanuts. I min bog manglede der ligesom en smagsprofil og det blev lidt for sødt i sødt, de kunne het sikkert komme på min top 10 slik liste hvis der var brugt saltede nødder i stedet for. Men det kan jeg jo selv eksperimentere lidt med her til jul som små konfekt toppe, og måske jeg også skulle være fræk og komme mini marshmallows i for nogle frække små p-tærte agtige lækkerbiskener 
a
Den her smørbare hvide chokolade med frysetørrede jordbær i fik jeg også med hjem og selv om den smager godt bare i sig selv har jeg allerede leget med tanke om at skulle lave små croisanter til C's fødselsdag fyldt med den her chokolade creme. Jeg har også overvejet at bruge den som fyld i macarons 
a
Sidst men ikke mindst fik jeg også den her kirsebær likør med hjem og den skal helt sikkert bruges i en dessert når C og jeg har årsdag her den 24. september for den smager da bare af ren kærlighed hmmmmmm..... mon jeg skal lave en chokolade-kirsebær trifli, en black forest gateau eller noget helt tredje forslag anyone?

3 kommentarer:

  1. Jeg er slet ikke den store choko-haj, men de der kirsebær der, med mørk, bitter chokolade - øj, de må være lækre.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. De er TO DIE FOR!!!! det er helt sikkert noget man minimum skal smage engang i livet :)

      Slet
  2. Sidder bare og savler - elsker chokolade og især hvis det er god kvalitet. Så deres hjemmeside skal klart nærstuderes

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...