1 lliter surdej klar til brug |
Et kig ned til den boblende surdej |
Det er faktisk ikke så svært at lave en surdejskultur som man måske skulle tro, det der er sværest er måske bare at man skal pusle lidt om den i en lille uges tid før man kan begynde at lave noget af den. Men når først man har gang i en surdej så kan man altså også lave brød i verdens klasse.
Surdej dag 1:
75 g mel og 75 g vand kommes i en beholder der kan lukkes helt tæt.Mix det godt sammen således at man fanger de naturlige gærceller der er i luften og binder dem til mel og vand blandingen så man ender med en levende gær koloni.
Lad beholderen stå et lunt sted til dagen efter.
.
Surdej dag 2:
Idag rører man igen lige dele vand og mel ind i surdejen, og lader den stå til dagen efter et lunt sted.
Surdej dag 3:
Endnu en gang rører man igen lige dele vand og mel ind i surdejen, og lader den stå til dagen efter et lunt sted.
Surdej dag 4:
Man fortsætter for sidste gang med at rører man igen lige dele vand og mel ind i surdejen, og lader den stå til dagen efter et lunt sted.
0 kommentarer:
Send en kommentar