Sponsoreret indlæg
Ud over den fantastiske køleskabsdej, så var der også en anden opskrift fra Amo's nye bagebog som simpelthen var så fantastisk at den bare måtte deles med alle jer Sultne Studerende derude. Det er en opskrift på noget så fantastisk som rugbrødschips, for hvem kender ikke til de tørre endeskiver i rugbrødspakken som bare ender i skraldespanden fordi de ikke rigtigt er noget værd. Jeg har da i hvert fald smidt min del af rugbrød ud igennem tiden, men ikke længere, for nu ender mine rugbrøds rester ikke i skraldespanden - de ender som chips.
Rugbrødchipsne kan spises som en snack sammen med grøntsags stænger og dip, men de kan også bruges sammen med smørrebrød som en lidt sundere udgave af ristede løg. Ja i får både opskriften på chips som kan krydres efter eget valg, men i får også min opskrift på remoslaw som er en fuldstændig fantastisk erstatning til remoulade ovenpå en roastbeef mad. Ja der kan i bare se double trouble på opskrift siden idag...slet ikke dårligt hvis i spørger mig.
Rugbrødschips:
200 g rugbrød
2 dl vand
2 tsk. olie
½ tsk. salt
evt. krydderier efter smag
Bræk brøddet i mindre bidder og kom det i en gryde med alle de andre ingredienser
Kog det hele ind til en grød uden klumper og fordel grøden på et bagepapir - det skal være et ret tyndt lag da det giver det bedste resultat.
Drys evt. med sesamfrø, havsalt eller lignende og bag grøden ved 150 grader i 1 time og 10 min.
Når grødflagen kommer udaf ovnen kan den nemt brækkes i mindre stykker og bruges som enten chips eller som noget sprødt oven på en rugbrødsmad... ja hvem siger at man ikke kan spise brød med brød.
Remoslaw:
1 spsk. pickles
3-4 spsk. skyr
lidt rødkål, fintsnittet
lidt spids- eller hvidkål, fint snitte
½ gulerod, fint revet
Start med at røre pickles sammen med skyr og smag til, det skulle gerne smage lidt af remoulade
Vend nu alle grøntsagerne sammen, og kom dressingen over.
Smag på din remoslaw og brug den som topping på en rugbrødsmad med roastbeef og top med de nybagte rugbrødschips... se det er slet ikke nogen dum måde at gøre en lidt usund smørrebrøds klassiker til et grovere, sundere og mere mættende måltid. Ja jeg vil næsten væde med at man kun kan spise 1-2 stykker af sådan en håndmad.
0 kommentarer:
Send en kommentar