Et styks solskinstallerken på en trist og grå vinteraften |
Det kan ikke benægtes at det både er en kold og mørk tid vi lever i pt, og hvis din daglig dag ser ud lige som min, ja så er det jo ligefør at man nu om dage aldrig får solen at se. Jeg mener jeg tager afsted kl 6 om morgnen og er først hjemme kl. ca. 16 og eftermiddagen, så jeg må indrømme at jeg så småt er ved at savne sollyset en lille smugle.
Jeg ved godt at det ikke er helt det samme, men nå nu jeg ikke kan få solen helt lige så meget at se i disse måneder, ja så må jeg jo tage sagen i egen hånd, og i det mindste sørge for at vi her hjemme kan få noget at spise som kan minde os lidt og sol og sommer. Derfor stod menuen fornyligt på en rigt solskinstallerken med grillede kartofler, en frisk rødkålssalat og stegte kyllingebryster med seranoskinke. Men det der virkelig fik tallerkenen til at smage af sol og sommer var den friske grønne argentinske chimichurri sauce som vi fik til.
Så hvis der skulle sidde nogle Sultne Studerende derude som også savner sollyset her i den mørke tid, så skal i da lige have opskriften på kuren som er fuld af både en masse urter, citrusfrugter og hvidløg, alt samen ting som nok skal kunne få alle os Sultne Studerende igennem den mørke tid med et glimt i øjet, og så er den også et virkeligt lækkert tilbehør som bare passer til næsten alt. Altså jeg snakker god til fisk, god som marinade til en lun kartoffelsalat, god til svin, okse eller som her til nogle stegte kyllinge bryster.
Chimichurri sauce 4 pers:
3 spsk. frisk koriander
1 spsk. frisk persille
1 spsk.frisk oregano
Saft og skal fra ½ appelsin
½ tsk. jalapeño, finthakket
Saft og skal fra 1 lime
1 - 2 fed hvidløg
½ skalotteløg
2 tsk. rødvinseddike
25 ml. oliven olie
Salt
Blend alle ingredienserne til en homogen
masse, smag saucen til og stil den herefter på køl til den skal bruges
Frisk rødkålssalat med feta og lime vinaigrette
1/8 spidskål, fint snittet
1/8 rødkål, fint snittet
10 radisser, i tynde skiver
1 gulerod, i tynde skiver
1 lille håndfuld mynte, groft hakket
2 tomater, i tern
1 håndfuld ærter*
50 g feta, smuldret
Dressing:
Saft og skal fra 1 lime
50 ml oliven olie
1 tsk. dijon sennep
Vend alle grøntsagerne sammen og stil dem stil side.
Pisk dernæst limesaften sammen med oliven
olie og sennep og vend dressingen ned i grøntsagerne
Top til sidst salaten med fetaen
Grillede kartofler og kyllingebryster i serano kinke 4 pers:
500 g kartofler, halverede
4 kyllingebryster, helst med skind
Salt
Peber
8 skiver seranoskinke
Kom kartoflerne på en rygende varm grillpande indtil de får grillmærker.
Herefter
fjernes de fra panden, krydres med salt og peber og steges færdige i ovnen ved
180°C i ca. 30- 45 min. eller indtil de er møre
I mens
kartoflerne er i ovnen krydres kyllingebrystet med salt og peber og brunes med
skindsiden nedad i en varm pande, herefter vikles der 2 skiver serano skinke
rundt om brysterne og de steges færdigt i ovnen ved 180°C sammen med kartoflerne
i ca. 20 min eller indtil de er gennemstegte
Lad kyllingen
hvile i min. 10 min. under et dække, skær den i diagonale skiver og anret oven
på chimichurri saucen med salat og kartofler ved siden af.
**Jeg brugte frosne ærter, de skal bare lige koges op før de smides i salaten
0 kommentarer:
Send en kommentar