Vi bliver lidt i det romantiske hjørne her på bloggen, jeg har nemlig i et godt stykke tid haft kig på de her hjerte formede kanel snegle inde på Pinterest. Så da jeg her i weekenden gik i totalt overskudsmode, så var de selvfølgelig også på min to-do liste. De ser super fine ud, og er faktisk slet ikke så svære at lave. Så hvis du har lyst til at pifte onsdags sneglen lidt op, så skulle du næsten prøve at hoppe ombord i de her romantiske snegle
Sart med at rulle dejen ud til en firkant |
Smør remoncen ud på dejen |
Skær dejen i strimler |
Begynd at rulle strimlerne sammen fra hver ende, men rul dem ikke helt sammen |
Stil rullen på højkant og hiv lidt ned i mellemrummet mellem hver sammenrulning så der dannes et "V" |
Vupti... så var der lige rullet et styks, hjerte snegl sammen |
Romantiske snegle ca. 18 stk:
½ pk. gær
325 ml lunkent vand500g mel
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
2 spsk. oliven olie
Fyld:
125 g blødt smør
125 g farin
1 ½ spsk. kanel
½ æble, fint revet
1 spsk. mel
½ æble, fint revet
1 spsk. mel
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Ælt derefter mel, salt og sukker ind i gærblandingen
Når mel og gærblandingen er æltet godt sammen hældes olien ned i dejen og så skal den ellers æltes sammen i min. 10 min
Når mel og gærblandingen er æltet godt sammen hældes olien ned i dejen og så skal den ellers æltes sammen i min. 10 min
Herefter stilles dejen til hævning et lunt sted til den er fordoblet i størrelse (45 min til 1 time)
Mens dejen hæver laves fyldet, så pisk smør og farin sammen til det er blødt og cremet.
Pisk nu kanel, æble og melet i.
Rul dernæst dejen ud til en firkant og smør fyldet ud i et jævnt lag på den udrullede dej.
Skær dejen i ½ cm tykke strimler og rul dem sammen fra hver ende, men ikke helt sammen.
Stil rullen på højkant og hiv lidt ned i mellemrummet mellem hver sammenrulning så der dannes er "V"
Læg hjerte sneglene på en bageplade og lad dem efterhæve i 30-45 min.
Bag sneglene ved 200 grader i ca. 15 min. indtil de er dejligt gyldne.
Pynt evt. sneglene med lidt glasur og frysetørret hindbær
Skær dejen i ½ cm tykke strimler og rul dem sammen fra hver ende, men ikke helt sammen.
Stil rullen på højkant og hiv lidt ned i mellemrummet mellem hver sammenrulning så der dannes er "V"
Læg hjerte sneglene på en bageplade og lad dem efterhæve i 30-45 min.
Bag sneglene ved 200 grader i ca. 15 min. indtil de er dejligt gyldne.
Pynt evt. sneglene med lidt glasur og frysetørret hindbær
Hej Trine. Hvor er de fine dine hjertesnegle. Tænk, at det egentlig er så enkelt at lave noget så fint. Tak for guiden.
SvarSletvenlig hilsen
Jette