onsdag den 15. juni 2011

ENDELIG OVERSTÅET... JA ELLER NÆSTEN DA

Så blev den sidste skriftlige eksamen endelig afleveret, og man kan så småt begynde at slappe af igen. Eller i hvert fald indtil næste uge hvor der så lige ligger en mundtlig psykologi eksamen der skal overstås, men den tid den sorg, i dag skal der slappes af og der skal laves noget god mad så vi kan fejre at de skriftlige eksamener er overstået. Og hvilken måde kunne være bedre at fejre en overstået eksamen end et lille køkkeneksperiment eller to.

Eftermiddagen blev skudt i gang med en god portion af min mors lækre kokosmakroner akkompagneret med en kop varm the med mælk og sukker i bedste råhygge stil.

Efter som jeg befandt mig i kærestens lejlighed, og han har et dejligt lille køkken (i hvert fald er det en del bedre end mit lille the køkken i kollegieværelset), så kan det jo kun betyde at der skal leges lidt med krydderierne så der kan blive fremtryllet noget lækkert mad. Aftenens menu stod i det kinesiske tegn, og nej her mener jeg ikke Daloon forårsruller med hertil hørende soja (jo det er da meget lækkert engang i mellem, men i dag skul der nu bare lige kræses lidt ekstra), nej i dag stod menuen på sichuan sur-søde rejer med kogte ris og nogle rejechips der lige røg med ned i gryden, når nu der alligevel var gang i olien.


Sichuan sur-søde rejer:
1 æg
3 spsk. kartoffelmel
2 spsk. vand
olie til fritering
rejer
4 fed hvidløg, fint hakket
1 spsk. revet ingefær
1 chili, fint hakket
5 spsk. ketchup
1 spsk. farin
200 ml vand
2 tsk. kartoffelmel
saft af en lime
forårsløg

Æg, kartoffelmel og vand røres sammen til en lind dej

Rejerne dyppes i dejen og friteres herefter indtil de er gyldne

Mens rejerne bliver friteret laves sur-sød saucen. Pisk ketchup, farin,vand og kartoffelmel sammen i en lille skål

Kom hvidløg, chili, og ingefær i e varm gryde og svits i nogle få sekunder, kom herefter ketchup blandingen i og kog ind under omrøring indtil den har en passende konsistens.

I sidste øjeblik smages der til med limesaft og forårsløg

Saucen hældes over de friterede rejer og serveres med kogte ris


Mors kokos makroner*:
3 hele æg
250 g sukker
325 g kokosmel


Æggene piskes til skum

Herefter tilsættes sukkeret og der piskes indtil sukkeret er helt opløst

Tilslut røres kokosmelet i æggemassen og der sættes små klatter af makron dejen på en bageplade med to skeer

Bage ved 200 grader i ca. 20 min (eller indtil de er lysebrune)


* Mors køkkentip: hvis makronerne føles for hårde kan de kommes i en kage dåse sammen med en skive rugbrød, så bliver de bløde og seje igen

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...