onsdag den 15. februar 2012

AMORS (ROM) KUGLER OG PULLED PORK I HJEMMELAVEDE PITABRØD

Lækre nylavede Amorkuger (Ok der er jo romkugler, men jeg fandt hjertekrymmel frem fra køkkenskabet og i anledningen af V-Dag fik de navneskift)

Close-up af de fine Amorkugler

Det er vel næppe gået nogen forbi at det i går var Valentins dag, ok indrømmet det er faktisk ikke rigtig noget kæresten og jeg selv gider at fejre. Men man kan jo bare ikke rigtig komme udenom det faktum at hjerter i mad bare er og bliver lidt sødt, så da den søde tand pludselig meldte sig på banen mens vi var ude og handle ind kunne jeg ikke dy mig og derfor kom der en stor sandkage ned i indkøbskurven.

Da vi kom jeg fra indkøbsturen igen blev alle varerne hurtigt smidt på plads så jeg kunne komme igang med Amorkuglerne (opskriften er den samme som den jeg bruger til romkugler, og den kan findes HER)

Nogle at Amorkuglerne blev trillet i rødt og hvidt "glimmer" krymmel, og de andre blev trillet i kokos og røde sukkerhjerter.

Pulledpork med coleslaw i pitabrød

Lidt aftensmad skulle der selvfølgelig også på bordet, og her stod den på en ret vi snart er ved at have fået et par gange nemlig pulled pork (opskriften kan findes HER). Men man kan jo ikke bare spise kød alene (selvom der nok er mange mænd der mener det modsatte) så udover det klassiske tilbehør i form af coleslaw fik vi også hjemmelavede pitabød sammen med vores pulled pork.


Pitabrød:

1 tsk. tørgær
300 ml lunkent vand
560 g mel
1 tsk. salt
2 store skvæt olivenolie


Rør tørgøren ud i vandet og stil det til side i min. 5 min.

Kom mel og salt i en skål og rør det sammen med gærblandingen.

Tilsæt olivenolie og ælt det hele godt sammen til man har en blød og smidig dej (ca. 5 - 10 min.)*

Lad dejen hæve i 30 min.

Når dejen er færdig med at hæve deles den i 8 lige store dele og rulles flade (ca. ½ cm)

Forvarm ovnen til 250 grader, eller højere hvis det er muligt (gerne med en bagesten)

Bag pitabrødne på bagestenen indtil de begynder at poppe op, der går nok omkring 5 min.

Lad dem køle lidt af og så er de ellers klar til at spise sammen med sit yndlingsfyld

Coleslaw:

½ spidskålshoved
4 - 5 gulerødder
2 forårsløg
1 - 2 spsk. mayonnaise
2 spsk. mørk sirup
Saft af ½ citron
1½ - 2 dl cremefraiche
Salt og peber


Riv kålen og gulerødderne groft og km den i en skål sammen med fint snittet forårsløg.

I en anden skål røres mayonnaise, mørk sirup, citron saft og cremefraiche sammen.

Smag til med Salt og peber.

Nu skal grøntsagerne bare blandes med dressingen og så er den ellers done


*Man kan evt. lave tommeltesten med dejen for at se om den er æltet nok. Det vil sige at når man er færdig med 
at ælte dejen, og har samlet den til en kugle. Så trykker man den let med tommelfingeren, hvis dejen lige bagefter springer tilbage er den æltet færdig.

1 kommentarer:

  1. Mange tak, ja når jeg skal lave romkugler bliver der altså også altid bare købt en af de billigste kager nede i det lokale supermarked (Det er både nemmere, og så ved jeg også at jeg aldrig ligger inde med kagerester nok til en hel portion - heller ikke hvis jeg fryser dem ned) Og jeg skynder mig da lige med det samme over at kigge p din blog - bliver jo helt nysgerrig

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...