Fredagens tallerken med pasta, kødsauce og små fine timianblomster ude fra altanen |
I torsdags stod menu'en på kødtærte, men nu lå landet sådan at der blev virkelig meget kødsauce til overs, så fredag stod den på rester i form af noget så simpelt som pasta og kødsauce, og mad til to dage i en dags arbejde ja det er jo faktisk ikke så ringe endda, specielt ikke hvis man som mig er fuldstændigt pjattet med rester i nye forklædninger. Anyway her kommer opskriften til en ordentlig omgang kødsauce, jeg fik i hvert fald nok til at 3 personer kunne blive godt mætte over 2 dage.
Kødsauce:
1 spsk. olive olie250 g bacontern
1 løg, fint hakket
2 stilke bladselleri, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 kg hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
3 spsk. ketchup
Ca. ½ flaske rødvin
1 laurbær blad
200 g svampe, i skiver
Salt og peber
Varm olien op i en stor grydeved middel varme og steg baconnet.
Når baconnet er sprøde tilsættes løg, gulerødder, selleri og hvidløg.
Skru lidt ned for varmen og steg grøntsagerne i ca. 10 min.
Tilsæt kødet og skru op for varmen igen og steg kødet under omrøring.
Nu hældes tomaterne i sammen med ketchup, vin, laurbær og svampe.
Rør det hele godt sammen og bring kødsaucen i kog.
Herefter simre retten uden låg ved svag vare i min. 2 timer, gerne længere hvis tiden er til det (husk at rører i gryden af og til mens den simre)
Smag til med salt og peber
0 kommentarer:
Send en kommentar