Lucia boller ca. 16 stk:
50 g smør, smeltet
½ l mælk
25 g gær
75 g fromage frais
½ g safran
60 g sukker
1 knsp. salt
475 g hvedemel
Pynt: rosiner
Bland mælk og smør sammen, og rør gæren ud heri.
Tilsæt fromage frais, safran, sukker, salt og mel og ælt dejen godt sammen... som så meget anden brød er 10 min. æltning en god tommelfingerregel.
Lad dejen hæve i ca. 30 min.
Del nu dejen i 16 stykker og tril hvert stykke dej til fingertykke pølser, og form det enten til S'er eller andre klassiske luciabrøds forme (som dem på billedet)
Løg luciabrødne på plader med bagepapir, pynt dem med rosiner i enderne og lad bollerne efterhæve i ca. 30 min.
Pensel med æg og bag bollerne ved 225 grader i ca. 5-6 min. eller til de er gyldne
Bollerne er allerbedst når de stadig er lune og har fået lidt smør på, og så bliver de bestemt ikke ringere af at serveres sammen med en lille kop kaffe |
0 kommentarer:
Send en kommentar